Takımlar Maranello'da Anlaşmaya Vardı

yazar:

kategori:

Formula 1 takımları, yeni Concorde Anlaşması’nın oluşması konusunda FIA ve Formula One Management ile birlikte çalışarak oluşturulacak yeni birlik hakkında anlaşmaya vardı.

Takımların temsilcileri, Formula 1 Başkanı Bernie Ecclestone ve CVC’nin yönetim partneri Donald Mckenzie, sporun geleceğini konuşmak adına Ferrari’nin Maranello’daki karargâhında biraraya geldiler.

Ferrari salı günü öğleden sonra açıklamada topantının "son derece yapıcı" olduğunu söyledi.

İtalyan takımı ayrıca bütün Formula 1 takımlarının yeni bir Formula 1 Takımlar Birliği kurulması konusunda anlaşmaya vardıklarını ve kurulun finanse edilmiş ticari yapı üzerinde çalışacağı ve yeni Concorde Anlaşması’nın geçerli olacağını bildirdi.

Konu ile ilgili olarak Ferrari cephesinden açıklama geldi: " Bütün Formula 1 takımları bugün Maranello’da biraraya geldi ve Bernie Ecclestone ve Donald McKenzie’nin de hazır bulunduğu son derece yapıcı bir görüşme oldu."

"  Takımlar daha güçlü ve dinamik bir spor çerçevisi sağlayacak yeni kurallar ve ticari yapı üzerinde çalışacak olan FIA ve FOM ile birlikte yeni kurulacak olan Formula 1 Takımlar Birliği’nin oluşturulmasına oy birliğiyle karar verdi."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir