Macaristan Öncesi Bridgestone

yazar:

kategori:

2008 Formula 1 Şampiyonasının on birinci yarışı Macaristan’da yapılacak. Takımlara lastik tedarik eden Bridgestone, buraya yumuşak ve süper yumuşak Potenza lastiklerini getiriyor.

Macaristan pistinin genel özellikleri neler?

Hirohide Hamashima: “Hungaroring ilginç bir pist. Özellikle de yıl içinde çok fazla kullanılmamasıyla. Bu da cuma günü pistin yol tutuşunun diğer pistlere oranla daha az olacağı anlamına geliyor. Ayarlara ve lastik stratejisine karar verirken de işi zorlaştırıyor. Takımlar çok sıkı çalışmalılar. Bozunmaya karşı lastikleri doğru kullanmak çok önemli. Son olarak da sıralamalar kilit nokta çünkü burada geçiş zor."

Jerez’deki son testlerde olumlu veriler elde edebildiniz mi?

H.H: "Jerez’de gelecek sezon kulanılacak oluksuz lastiklerle beraber orta sertlikteki lastik hamurunu test ettik. Bizim için yararlı oldu. Topladığımız veriler beklentilerimizi karşıladı. Yol tutuşu oluksuz lastiklerle beraber artıyor ve takımlar bunu en iyi şekilde nasıl değerlendireceklerini hâlâ öğreniyorlar. Tabii ki gelecek yıl yapılacak değişim takımlar için zorlu olacak. Araçlarda da birçok değişiklik yapılacak. Gerçek 2009 araçlarını iş başında görmek çok ilginç olacak."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir