MotoGP: Lorenzo "Ben Eski Ben Değilim"

yazar:

kategori:

Jorge Lorenzo, şu anda sezon başında olduğu gibi olamadığını ve kazalarının ardından motorunu limitlerinde kullanamadığını söyledi.

MotoGP çaylak sürücüsü Lorenzo sezona sansasyonel bir giriş yaptı, 3 pole pozisyonu ve bir galibiyet aldı ve ilk 3 yarışta 2 de podyum kazandı.

Ancak sezonun geri kalanında Lorenzo bir çok önemli kaza geçirdi.

Lorenzo "Koşullar değişti. Ne yazıkki çeşitli ağır kazalar geçirdim ve bunlar motordan korkmama neden oldu. Artık sezon başındaki ben değilim."

"Bu mücadele dolu seviyede eğer motorunuzdan korkarsanız kendinize güveninizi de kaybediyorsunuz ve o an bitmişsiniz demektir. Normalde kaza yapmaktan ve zarar görmekten korkmam ancak şu anda kriz içerisindeyim ve bu korkuyu üzerimden atmaya çalışıyorum."

"En iyi çözüm motor üzerinde zaman geçirmek ve her zaman en iyi şekilde sürmek. Böylece kendime güveni tekrar kazanabilirim ve düşündüğüm kadar tehlikeli olmadığını düşünebilirim. Tehlikeli bir spor ancak sürücü kendisine ve motoruna güveniyorsa tehlikeli ile baş edebilir. Bu duruma tekrar gelmeliyim."

"Çin’de kaza yaptım ve çok büyük zarar gördüm. Le mans’da 2 kere kaza yaptım. Daha sonra Mugello’da ve son olarakta Barcelona’da kendime büyük zarar vermiştim çünkü kafamı vurdum. O anda kendime bu şekilde sürekli şiddetli şekilde kaza yaparak devam edemeyeceğimi söyledim." dedi.

Lorenzo son kazasını Laguna Seca’da daha ilk turunda 4. virajda yapmış ve daha büyük zararlar görmüştü.


Yorumlar

  1. Lorenzo iyi çok iyi ama. Dovizioso daha sağlam adımlar atıyor. Honda Nicky nin yerine kesin onu alacaktır. Ve oda patlama yaratacaktır. Honda daha iyi bi strateji uyguladı bence. Yamaha hata yaptı. Şampiyonluğa oynayan bir motor ilk sezonunu geçiren bir çaylağa verilmemeliydi. Olan Lorenzo ya oldu. Bakın Kasey Stoner da müthiş oldu. Tek bir istisna var oda Pedrosa. O ilk sezonunu fazla hasar almadan çok iyi olgunlaştı. Geçmiş olsun en kısa zamanda topla kendini.

  2. Lorenzo… Senin Yaptıgını bende yaptım ve yapıyorum ölüm korkusunu geç senin giydiğin kıyafetin çakması bende olsa duvara 100 le patlarım ama nerde kendi imkanlarımızla bişeyler yapıyoruz.. Biraz Yavasla Sonra İstemesende Hızlanırsın.. Motorcuysan bu boyle dustugun zaman dahada hızlanarak donuyorsun sen her zmn hız ıstedıkce bişeyler ters qidicek biraz yavasla..

  3. böyle bir şarkı vardı 😀

    işi zor lorenzonun. güvenini tekrar toplaması lazım cidden

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir