Raikkonen, Macaristan Öncesi Araçtan Memnun

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, Almanya’da karşılaştığı ayar ve denge problemlerini Macaristan’da yaşamayacağını düşünüyor. Son Jerez testinde sorunları çözmeye çalışan Ferrari, denge eksikliğinin lastiklerle ilişkili olduğunu aracın sorunu olmadığını söylüyor.

Raikkonen de şimdi F2008 ile daha rahat hissettiğini ve Macaristan’da rekabetçi olmak istediğini söylüyor.

Fin pilot resmi sitesinde yaptığı açıklamada "Hockenheim’daki son yarış yılın en zor haftasonuydu. Tabii ki üzgünüm ve araçta doğru dengeyi bulamadığımız için hüsrana uğradık. Şimdi daha iyi durumdayız. Çok olumlu bir test geçirdik. Özellikle ikinci gün daha iyiydi ve araçte yeniden dengeyi bulmuştuk. Takım, aracı geliştirmede çok etkili ve Macaristan’da yeniden rekabetçi olacağımıza güveniyoruz."dedi.

Raikkonen, Macaristan’daki yüksek pist sıcaklığının McLaren’le mücadele konusunda kendilerine yardımcı olacağını düşünüyor.

"Ferrari sıcak havayı seviyor gibi görünüyor. Umarım burada sıcak bir haftasonu geçireceğiz. Bizim beklediğimiz de buydu."

"McLaren’in son iki yarışta aracığını geliştirdiği apaçık ortada. Ancak işler çok hızlı değişebilir. Henüz (şampiyonanın) yarısındayız. Bu yüzden kalan yarışlar için istikrarlı bir şekilde puan toplamak önemli."

"Hockenheim’ı bir yana bırakırsak, yarışlar kazanmak için iyi durumdaydım ve çok yakında bu yine olacak. Şampiyona mücadelesi çok yakın olacak ve ben tekrar yarış kazanmak için sabırsızlanıyorum."

"Son 5 yarıştan memnun olmadığımız gizli değil. Özellikle Montreal, Magny-Cours ve Silverstone serilerinden memnun değilim. Bu 3 yarışın her birisini kazanma şansım vardı ancak bir sebepten ya da bazı sebeplerden dolayı hiçbirisini kazanamadım."

"Asla tansiyondan kendimi kaybetmedim ve şimdi de kaybetmeyeceğim. Yine her yarış odaklanmak ve mümkün olduğu kadar kendimi vermek zorundayım. Sorun yaşadığım her zaman böyle yaptım."

"İlk 3 pilotun 7 puan içerisinde olduğunu dikkate alırsak şampiyonluk tahmini yapmak için çok erken. Pozisyonlar tek bir yarışta bile değişebilir."

"Sezonun yarısını henüz geride bıraktık ve her zaman puanlar kazanmak önemli."


Yorumlar

  1. mutlu kökçü avatarı
    mutlu kökçü

    ewet arkadaslar bu yarış bnce almanyaya göre farklı olcak cünkü hem massa hemde kimi,almanyadaki sorunları bulduklarını we üstünede aracı geliştirdiklerini sölediiii…yani bu kez mclaren o kadar rahat olamıyacak…FoRZa FeRRaR!

  2. vedat yeşilsancak avatarı
    vedat yeşilsancak

    havalar yeterince sıcak olacakmış,kimi de araçtan memnun massanın da yavaş pistleri sevmediğini düşünürsek sanıorum bazı arkadaşlar 0.5-0.7 saniyenin nsl kapandığını görecekler gibime gelio..ve yine sölüorum bi yarışa değişir herşey..

  3. vallahi kimi nin kanında biraz türklük var.
    adam yumurta kapıya gelmeden zorlamıyo:)
    geçen sene sinekten yağ çıkardı son yarışlarda. bu sene de öyle olacak gibi.

    kimi bak yumurta diyorum, sezon biticek:)

  4. McLaren Geçen yıl burada güçlüydü. Şimdi de güçlü olacaktır. Ferrari ortamı 3 yarıştır yumuşatmaya çalışıyor. Kendileri de farkındaydı McLaren tehtidinin. Bakalım ne olacak. Ferrari nin kendini toparlaması McLaren in havlu atması anlamına gelmez arkadaşlar.

  5. sercan kılıç avatarı
    sercan kılıç

    işte bu kimi sen 1 numarasın ALLAHIN izniyle macaristanı kazanıcaksın çünkü bunu yapmalısın şampiyon olmalısın yüzümüzü kara çıkartma inşallah herşey yolunda gider ve seni lider olarak görürüm

  6. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    ferrari bence orta downforce pistlerde F2007den miras kalan üstünlüğünü kaybetmedi. ingiltere ve almanya'da kötü stratejiler sayesinde iyi değildi bence. massa'da kaza yüzünden ayarlarda sıkıntı yaşamıştı. bunları ilk yarışlarda mclaren'de yaşadı.

    ve felipe massa'nın sezon başlamadan önce F2008 hakkındaki söylediklerini hatırlayalım. hızlı virajlarda F2007 kadar hızlı, yavaş virajlarda F2007den daha iyi.

  7. kaan kaanhan avatarı

    macaristanda 1 adım önde olacağımızı sanıyorum ama almanya gibi fark atacağımızı pek sanmıyorum farklı bir pist, monaco köprüsünün altından çok sular aktı 🙂 farklı karakterdeki bir pistte durum ne olacak merak ediyorum, burda da dominant bir görüntü çizersek ondan sonraki yarışta da McLaren için güzel bir tablo çıkabilir.

  8. cuma gününe kadar beklerseniz onu da göreceksiniz.

  9. cafer sardoğan avatarı
    cafer sardoğan

    Raikonen e hep güveniyoruz inşlah işler dediği gibi yolunda gider…! Ayrıyeten beyler cuma günü yapılacak antreman turlarını izleyebileceğimiz bi kanal veya site varmı yardım please

  10. gurcan hezer avatarı

    Bu arada mclarenin iki yarışıta anlamsız cezalar neticesinde (malezya ve fransa) performansını göremedik…..

  11. gurcan hezer avatarı

    Fransa öncesi geliştirme çalışmaları sonrası mclarenlerin yarış hızları hakkında ,malum senkronize cezalar sonucunda bir yargıya varamamıştık , her yarış için güncellenen pakette (fransa ömcesi almanyaya kadar 1 aydan fazla var) zamanla mclarenin bu farkı kapatıp öne geçmesi doğaldır…
    İngilterede veya almanyada, yani orta seviye downforce gerektiren pistlerde ferrarinin f 2007 den miras kalan üstünlüğünün kaybolmuş olduğunu gördük.
    Kovalainen vasatın üstünde performans sergilerse mclarenin duble yapacağı rahatlıkla öngörülebilir….

  12. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    ya bizim F2008de sıcağa ammada bağlıymış 😛 bir takım 0,5-0,7 sn kazanamaz sözü büyük olmuş ama

  13. bu sözlerin aynısını Almanyadan öncede duymuştuk sanki 🙂

  14. ben bir mclarenciyim ama sıradaki yarışta veya ondan sonraki yarışlarda kimin kazanacağını söyleyemiyorum, ama bazıları geçmiş yarışlardaki duble sayısını işaret ederek bişiyler ima etmeye çalışıyolar, ilginç bi durum, en iyisi biz aramızdaki laf yarışını durduralım ve takımlar pistte yarışsın..

  15. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    ferrari yi tarihin en kötü takımlarından biri yapmış zihniyetlere sesleniyorum markalar şampiyonasına bakın yarışlara bakın kaç tane dubleniz var ?

  16. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    ya kimicimm son üç yarıştır aynı şeyler söylediğinin farkınnda mısn???

    ama sana güüvenüyoruzz her zaman

  17. Enesede katılarak ekliyorum Gurcan arkadasım kimse 0.5 sn kapatamaz diyorsun Mclaren nasıl kapattıda öne geçti demekki oluyormuş size hatırlatmak istiyorum sanki ferrari sezonun çogunda kötü gibi konuşuyorsunuz avustralyadan sonra 4 yarış üst üste ferrarinin kazandıgını unutmayın daha uzun yol var ve herşey olabilir.

  18. gürcan hezer arkadaaşım, fransada ferrari show yapmışken silverstone da noldu? Fransada ferrari açık bir şekilde önde değildi diyecek değilsi heralde 🙂 Demekki işler bir haftadan bir haftaya da değişebiliyormus

  19. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    tipik ferrari söylemi yıllardır başarılı aracını kötüleyen pilotlar düşünsün kimi en doğrusunu söyledi kabaht oldu

  20. Bu tip söylemler Enzo Ferrari zamanından kalma bir tarz. Signore Ferrari her zaman araçlarına güvenirdi ve asla hatayı kabul etmezdi. Hatayı yapan daima pilottu ya da başka birşeydi.

  21. gurcan hezer avatarı

    klasik ferrari söylemi …Kimi de ferarri dilini öğrenmiş ve cümlelerini onun üzerine kurmaya başlamış..
    2002 yılından itibaren ferrarinin yavaş kaldığı sezonlara ve sezon içi aaçıklamalarına bakın ,aynı uslubu göreceksiniz..Kendi araçlarından ziyade ya lastiklerdedir(ki onların sayesinde geldi bu kadar şampiyonluk)ya da nedeni belirsiz bir durumdan ileri gelmektedir , önce anlamaya sonra da çözmeye çalışmaktadırlar…
    Kabul etmekte bir erdemdir ve kabulo edelim mclaren açık bir şekilde şu anda önde;f1 in doğası gereği bir sonraki yarış ne olur bilinmez fakat artık hiç bir takım bir haftada 0,5-0,7 sn kazanamaz yada kapatamaz…

  22. aragon

    kimi heckenheimda araçlarının yavaş kalmasının nedenini bulduklarını söylemiş. umarım bulmuşlardır bir mclarenci olarak sonuna kadar rekabet istiyorum.Ancak ferrarici arkadaşların göremediği şu salt arac ayarlarından dolayı o kadar geri kalmadınız son iki yarışta. mclaren aracını gerçekten geliştirdi ve asıl etken o. f2008in kötü olduğundan değil mp4-23 çok iyi bir araç oldu. hız denge soğutma hepsi çok ideal bir aero paketle ve lewis gibi son yarışlarda hatasız sürüş yapan bir pilotla bu fark geldi….go mclaren. go lewis. go heikki

  23. inşallah kımı bu haftasonu 1.liği alır.buna cok ihtiyacı war:S

  24. ooooooleyyyy hadi raikkonen göster kendini beee

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir