Alonso, Motor Dondurma Kuralı Boşluklarının Zararını Kabul Etti

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, Takım Patronu Flavio Britore’nin motor dondurma kuralındaki boşlukların adil olmayan şekilde kullanılmasının kendilerine zarar verdiği iddialarını destekledi.

Bu hafta 27 yaşına giren Alonso, İspanyol basınına yaptığı açıklamada "2 sene önce R26 virajlarda ve düzlüklerde çok iyi bir araçtı."

"Dondurma kuralı bizi etkiledi mi? Muhtemelen evet. Renault’un her zaman iyi bir motoru oldu ve bu sene biraz geride olduğumuzu farkettik."

"Yasallığın sınırlarını zorlamak her zaman zor bir şeydir. Belki biz diğer takımlardan daha yasal çalışıyoruz ve bu nedenle 20-30 beygir güç kaybediyoruz." dedi.

Alonso ayrıca Renault’un KERS’i denemeyen takımlardan birisi olması nedeniyle endişelerini de dile getirdi.

Alonso "Test yapmadan çok zaman geçirmek iyiye işaret değil."

"Diğer bir taraftan ise BMW piste çıkardı ve şu anda onları biraz avantajlı görüyorum." dedi.


Yorumlar

  1. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    aaah ah nerde o R26…

  2. gurcan hezer avatarı

    Umutbg arkadaşım ben yaşammamış yada olmamış bir şeyi yazmıyorum ,yazdıklarıma bakarsan fianın yada ferrarinin resni internet sitelerinden alıntılar yaptığımı görürsün…
    Tatmin meselesine gelince FİANIN ,mosleyin yada bernie ecclestone ferari ile ilgli yarumlarına bakıp okursan bu tip (s)açıklamalarda bulunmayacağını ümit ediyorum….

  3. Çetin Küpücü avatarı
    Çetin Küpücü

    Alonso gine kendi hatalarından bihaber olduğunu gösteren bir konuşma yapmış bence.Mütevazilik gereken soru işte buydu ama değerlendirememiş.Tabki böyle cevap vermesi sürpriz değil.Herkesin tahmin edebileceği şekilde konuşmuş.

  4. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    alonso yine bir yerlere camur atmis yaf sen kendi takimina bak performans kötü demek diyer takimlar calisiyor sucu önce kendinizde arayin alonso ve reno

  5. gurcan sende takmışsın ferrariden başkası sölese kabul etmezlermiş felan filan her yerde bunu yazıyorsun kendini bu şekilde tatmin ediyorsun sanırım.

  6. gurcan hezer avatarı

    Neden kütle amortüsörü gibi kural boşluklarından kaynaklı bir açık yakalayıp tur başına 0,2-0,3 sn kazanımlarından bahsetmyorlar,anlamsız bir soru işareti ile izliyorum renodan gelen bu koro halindeki söylemleri…(o sene itirazı yapan ferraei olmasaydı kabul edileceğini de sanmıyorum…)
    2006 aero kuralları da sabitlenmişti ama kazanımları oldu…
    f1 de gelişim , kuralları dondurulan alanlardan ziyade her zaman üstünlük kurabileceğiniz ya da üstün olduğunuz parçalara da odaklanmaktır …
    Hızınız aynı kalırsa yavaşlarsınız…

  7. he, demek briatore alonso ikilisi işlerine gelmeyen kurallardan yakınıyorlar..

  8. renault motordan çok omurda ve süspansiyonlarda kayıp yaşadı. en çok bunlardan etkilendi.

  9. bildiğim kadarıyla renault 2003-2006 yılları arası sürekli olarak başa yarışan diğer takımlarınkinden daha az beygir gücü üreten motorlarla yarıştı..o zaman bu beygir gücü eksikliğini diğer kısımlardaki avantajlarıyla gideriyorlardı şimdi neden yapamıyorlar

  10. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    " gönderiyor " olacaktı..

  11. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    BMW' ye de mesaj gönderiyorum ben burdayım diye..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir