Van Der Garde 2014’de Sauber’in Yedek Pilotu Olacak

yazar:

kategori:

Caterham’dan ayrıldığını açıklayan Giedo Van Der Garde gelecek sezon Sauber takımının yedek pilotluğunu yapacak.

Bu sezon Formula 1’de ilk kez mücadele eden ve en iyi derecesi Macaristan GP’sinde elde ettiği 14.lük olan Hollandalı pilotun Sauber ile yedek pilotluk konusunda anlaşmaya vardığı açıklandı.

Giedo Van der Garde, Sauber’de yarışacak olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

“Sauber takımıyla sözleşme imzaladığım için gerçekten çok heyecanlıyım. Sauber gibi bir takımda çalışacak olmak rüya gibi. Takım son yıllarda etkileyici bir performans sergiliyor. Bana verdikleri bu fırsattan dolayı onlara minnettarım”

“Yeni otomobilin gelişimi için çalışacak olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Bu benim kariyerim için önemli bir adım olacak. Tabi ki gelecekte yeniden Formula 1’de yarışmak benim en büyük hedefim. Burada elimden gelenin en iyisini yapıp yeniden F1 koltuğunu hak ettiğimi kanıtlamak istiyorum”

“Caterham’a bana yarışma fırsatı verdiği için müteşekkirim. Beraber harika bir sezon geçirdik ve onlardan çok şey öğrendim. Orada kazandığım deneyim kariyerimin geri kalanı için bana yardımcı olacak”

Sauber takım patronu Monisha Kaltenborn ise Hollandalı pilotun takıma büyük bir katkı sağlayacağını inandığını söyledi.

“Giedo ile çalışacak olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Geçtiğimiz sezon Formula 1’de yarıştı ve dört yıllık bir GP2 deneyimine sahip. Onun ne kadar yetenekli bir pilot olduğunu biliyoruz. Ve tabi ki biz sahip olduğu bu yetenekleri geliştirebilmesi için ona yardımcı olacağız”

 

 

 


Yorumlar

“Van Der Garde 2014’de Sauber’in Yedek Pilotu Olacak” için bir yanıt

  1. En çok Sauber aracının tasarımını merak ediyorum. Gerisinin ne olacağını biliyoruz zaten.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir