Mclaren 2009'da Kovalainen İle Devam Edecek!

yazar:

kategori:

Mclaren Mercedes takımı Macaristan’da autosport’a yaptığı açıklamada, Heikki Kovalainen’in 2009’da takımda devam edeceğini doğruladı.

Fin pilot İngiliz takıma sezon başında katıldı. Kovalainen genel olarak sıralamalarda iyi performans göstermesine rağmen yarışlarda yaşadığı şanssızlıklar ve bazı zayıf performanslar ile beklediği sonucu gösteremedi ve puan tablosunda gerilere düştü.

Kovalainen Mclaren’de sadece 1 kere Malezya’da podyuma çıkabildi ancak İngiltere’de de ilk pole pozisyonunu kazandı.

Kovalainen’in takımla anlaşmasında gelecek sene opsiyonluydu ve takım anlaşmayı uzatarak ortaya çıkan spekülasyonları sonlandırmış oldu.

Henüz resmi açıklama olmasada takımın CEO’su Martin Whitmarsh "Heikki’yi sezon başında hoş karşıladık. Vodafone Mclaren Mercedes ile anlaşması var ve 2009 sezonunda da bizimle yarışmaya devam edecek." dedi.

 


Yorumlar

  1. vedat yeşilsancak avatarı
    vedat yeşilsancak

    bende farklı bişi demedim zaten kova şu anda mclaren için biçilmiş kaftan..

  2. Coulthard ikinci pilotluk görevini hiç karşı çıkmadan yerine getirdi bu yüzden uyumlu pilot denebilir… Bu ayrı bir konu. Coulthard'ın McLarena olan katkıları asla tartışılamaz. Ama Barichellodan daha çok yarış kazandığı kesin (DC 12 kere McLarenda kazanmış-RB 9 kere Ferraride).

    Şimdi asıl konuya gelelim. Kovalainen olmayacak da kim olacak? McLaren'a şimdilik pilotlar arasından en uygunu o.

  3. sana mantıklı geliyor bize mantıksız geliyor,mclaren kazansın gerisi teferruat…

  4. vedat yeşilsancak avatarı
    vedat yeşilsancak

    çünkü coulthard dennis'in manevi oğlu diildi o williams'tan gelme bi pilot ve mclaren onu 10 yıldan beri desteklemiodu işte bu yüzden o tablonun yaşanması saçma olur arkadaşlara katılıorum köle ruhlu kötü bi yorum olmuş ama daima 2.pilot kalıcak yorumu bana çok ama çook mantıklı geldi..

  5. ogun savaş avatarı

    Herkezin unuttuğu bişey var.Mika-David ikilisi oluşurkende David için geleceğin şampiyon ingiliz pilotu die bahsediliyodu.Mika sade iyi sürücü olarak biliniordu.Herkez Davidden bşey beklerkn Mika yaşı 30 a yaklaşırken arka arkaya şampiyonluklar elde etti.Heikki şuan yavaş görünüyo olabilir ama 10 yıl önceki tablo neden yaşanmasın =)

  6. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    evet schumi kompleksi olanlarda var.

  7. Serhad Kahraman avatarı
    Serhad Kahraman

    Şu anda kim ne derse desin Kova 2. pilot.Bu mevcut durumdada böyle olması lazım ve gelişme göstermezse seneyede bu böyle olacak ki bence böyle olmasından daha doğal bişey yok…

  8. o diilde bu güzide sürücümüz atak yapmayı bilmiyor, çok ciddiyim, sanki bi pilotu dışarıdan geçenlere extra puan veriyolarmış gibi inatla dışarıdan atak yapmayı deniyor, bazen çıldırtıyo beni bu huyuyla

  9. "köle ruhlu"-"ikinci pilot"
    buna kısaca mclaren veya hamilton kompleksi deniyor…

  10. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    "köle ruhlu", "ikinci pilot" bu ne yaaa???

    geçmişe baktığımızda bir çok başarılı pilot heikki nin geçtiği yoldan geçmiştir. o da zamanı gelince yarış kazanacaktır. mclaren bunu biliyo ki uzatıyo kontratını.daha yarışması gerekiyor ve tabi çalışmasıda…

  11. 2009 başarılar kovalainen…
    nasıl kovalainenin ruhunun köle olduğu kanısına vardınız?

  12. onur aybars avatarı

    Heikki'nin bu sene Lewis'e ayak uyduramadığı kesin. Ancak Mika da ilk seneler kötüydü. Heikki atak yapmayı öğrenebilirse problemler hallolacak gibime geliyor. Şu "köle ruhlu", "ikinci pilot" diyenlere o zaman yanıtını vermiş olur.

  13. ömer çakırtaş avatarı
    ömer çakırtaş

    tabi mclarene ikinci pilot lazım hamininin yanına

  14. Çetin Küpücü avatarı
    Çetin Küpücü

    Kovalainen,yeteneği ile birinci pilot olabilecek bir sürücü.Eminim bunu da sağlayacaktır.Yolu açık olsun.

  15. Aysel Cildaş avatarı
    Aysel Cildaş

    Mclarende Ron Dennisin manevi oğlu Hamiltona hizmet edecek köle ruhlu bir pilot lazımdı,bu kişiyi Kovalainenle bulmuş oldular,bu kafayla Heiki uzun yıllar Mclarende 2. pilot ve ikinci sınıf bir pilot olarak kalır,hatta belki Coulthardın Mclarenin en uzun süre takımda yarışan pilot rekorunu bile kırabilir.

  16. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    kova bu takimda ilerde bir 1 incilik alacaktir cok heycanli görüyorum ben kov yi sözlesme yeniledigine göre artik daha rahatdir hadi görelim seni kova

  17. hayırlı olsun ama kovalainenin kendini geliştirmesi gerek şuan da takımlar şampiyonasında onun yüzünden gerideyiz şanssızlıklar fln yaşadı ama yinede yavaş kalıyor yarış performansında umarım gelişir bir an önce rekabetçi olur..

  18. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    hayırlı olsun heikkii
    başarılar 2009'da

  19. hayırlı olsun Kova güveniyoruz sana şimdi aracı geliştirneye yoğunlaşabilirsiniz….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir