Neale: “McLaren 2014’te Hiç Olmadığı Kadar Zengin Olacak”

yazar:

kategori:

McLaren 2014’ü bir geçiş yılı olarak görürken değişiklikler yönetim kadrosundan itibaren başlamış durumda. Ron Dennis’in takım üzerindeki gücü artarken Martin Whitmarsh takımdan ayrılıp firmanın yönetimine geçebilir.

Ayrıca takım yedi yıllık isim sponsoru Vodafone’u da kaybediyor. Bu Cuma tanıtılacak araç üzerinde bir isim sponsorunun olmaması bekleniyor.

McLaren’dan Jonathan Neale Vodafone’un gidişi ve takımın maddi kaynakları hakkında konuştu.

“McLaren Racing 2014’te daha önce tarihinde hiç olmadığı kadar operasyonel bütçeye sahip olacak.”

Takım 2013 sezonunda üreticiler şampiyonasını beşinci sırada bitirmişti ve bunun takımı ödül ücretleri yönünde etkilemiş durumda, ancak FOM tarafından takımın tarihine göre yapılan hala ciddi miktarda ödeme bulunuyor. Tüm yakımlar 700 milyon dolar kadar bir bütçeyi paylaşıyor ve bunun çoğu şampiyon olan tepedeki takımlara gidiyor.

McLaren bu yıl Mercedes motorları için ödeme yapmak zorunda, ancak bir sonraki yıl Honda motorlarını ücretsiz kullanacak ve bunun üzerine Honda’dan destek ödemeleri de alacak. Bunun takımın bütçesinde 100 milyon dolar kadar bir artış yaratacağına inanılıyor.


Yorumlar

“Neale: “McLaren 2014’te Hiç Olmadığı Kadar Zengin Olacak”” için 5 yanıt

  1. Yalan. Formula 1 dünyasında bu tarz açıklamalar yani işler b.ka sardığında aslında ortada b.k yokmuş gibi yapılan açıklamalar hep yalan çıktı.

    Sen geçen sezon, ondan önceki sezon, ondan önceki sezon… daha iyi derecelerle sezonu bitirip bu sezon alacağından daha çok para aldın, takımların bütçe giderlerinin yarısını oluşturan motorlara para vermedin. Ayrıca o zamanlar Vodafone’dan da adam gibi para geliyordu. Bu sezon elimizde sadece 5.’lik parası ve tarihi takım olma saçmalığından gelecek olan var. 2015 için konuşsalar anlarım ama bu durumda nasıl 2014’de hiç olmadığımız kadar zengin olacağız anlamış değilim.

  2. Takımın yüzde kaçını Honda’ya sattılar acaba?

  3. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Honda birlikteliği McLaren’a yılda 100 Milyon $ getiri sağlayacaksa çok iyi. Bu para hem aracın gelişimine hemde yıldız pilot maaşında takımın elini güçlendirir. Birde isim sponsoru bulundu mu tamamdır. 😉

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir