Kobayashi, Caterham’da Ücretsiz Yarışmayı Ferrari’de Maaşlı İşe Tercih Etmiş

yazar:

kategori:

2014 Formula 1 sezonunda Caterham’da yarışacağı açıklanan Kamui Kobayashi, Caterham’da para almadan yarışmak için Ferrari’den gelen anlaşmayı reddettiğini söyledi.

2013 sezonunu Formula 1’den uzakta geçiren Kobayashi bu sene Caterham adına Formula 1’de mücadele edecek. Sauber’den ayrıldıktan sonra Ferrari ile Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’nda yarışmış ve Ferrari ile bazı gösteri sürüşlerine katılmıştı.

Kobayashi “Daha 27 yaşındayım ve F1’de daha fazla yarışmam lazım. Bu yüzden F1’e dönmeyi tercih ettim.”

“Ferrari başka bir anlaşma daha teklif etti ve Stefano Domenicali o anlaşmayı kabul etmediğim için mutlu olmadı. Ancak burada olma kararını verdim.”

“Hayatımda bir risk aldım ancak bu benim için önemliydi.”

“Caterham’ın farklı bir enerjiye ihtiyacı vardı ve deneyimim onlar için oldukça faydalı olacak. Neler yapabileceğime bakacağız. Kendime oldukça güveniyorum.”

“Para almadan süreceğim, kararım böyle. Yaklaşımım böyle. Bu işi yapmak istiyorum. Tony’i bu etkiledi. Tony’e mesajım buydu ve o bundan dolayı mutlu.”

“Takıma yardımcı olmak istiyorum. Parayı önemsemiyorum. Hayatımda başarılı olmak istiyorum ve takımı hedeflerime ulaşmada başarılı kılmak istiyorum.” dedi.


Yorumlar

“Kobayashi, Caterham’da Ücretsiz Yarışmayı Ferrari’de Maaşlı İşe Tercih Etmiş” için 8 yanıt

  1. Para almadan süreceğim, kararım böyle. Yaklaşımım böyle. Bu işi yapmak istiyorum. Tony’i bu etkiledi. Tony’e mesajım buydu ve o bundan dolayı mutlu.

    Tecrübeli pilotlardan para istemeyeni. Sebep bu.

  2. kobayashi’nin gride geri dönmesine sevinenlerden biri de benim. heyecanlı, deli dolu, gözü kara ve hızlı bir pilot. ayrıca gridde bir japon görmek de olması gerekenlerden.

    ancak ben de Royalhunt’a katılıyorum. öyle aman aman bir fedakarlıktan filan söz etme tarzında “ben ettim, ben karar verdim, ben istedim” şeklindeki sözler pek yenmeye müsait değil; yarışların başlamasına 2 aydan az bir süre ve boşta yalnızca 2 koltuk kalmışken.

    koba’nın caterham’a gelişi, caterham’ın pilot konusundaki alternatifsizliğinden değil. isteseler di resta’dan girip alguersuari’den çıkarlar, bir koltuğa 5 aday bile bulabilirlerdi. bunların başında da kovalainen gibi takımı oldukça iyi tanıyan bir isim vardı.

    takımın kovalainen yerine kobayashi’yi seçmesinin tek nedeni, kovalainen’in para isteyerek yarışmak istemesi, kobayashi’nin parasız yarışma teklifi sunmuş olması. aradaki fark da, koltuğa oturacak ismi belirleyen şey de bu. koba hiç “deneyim” ayağı yapmasın, kovalainen’in renault ve mclaren sezonları, caterham ile geçirdiği 4 sezon deneyimi yeter.

    bunların yanında hayırlı olsun tekrar. kobayashi’yi pistlerde görmek güzel olacak..

  3. kobayashinin şu süper pilot ama parası yok ayakları sıkmaya başladı. bir imaj yaratmaya çalışıyor ama geçen çıkan sigaralı fotoğrafı hiç de bu imajı desteklemedi.

    bir de hiç parasız yarışan bu kadar önemli de cepten para vererek yarışanlar neden önemli değil? zengin sponsorları olanlardan bahsetmiyorum. ayrıca direkt olarak maaş almasa bile F1’de yarışan bir pilotun eline öyle ya da böyle para geçer. kaskının ucuna bir reklam alması yeter. illa anlaşmada takımdan şu kadar alacak denmesine gerek yok.

  4. Yarışma tutkusu bu olsa gerek.

  5. Erdim Sevket avatarı

    Diyelim ki Kobayashi Caterham’a beklediginin ötesinde performans getirdi,bununda mi ödülü olmaz ?

  6. F-one-Driver avatarı

    Dostum bizi duygulandırdın… Adam baya baya hırs yapmış, paralı pilot tamam da 5 kuruş parasız pilot kavramını da görmüş olduk=) Ama takdire değen bir davranış, caterham heralde harçlık verir adama diye tahmin ediyorum, bu kadar da ezmesinler, tamam adam samimi söylediklerinde, ama adamı aç açıkta koymayın=)

    1. Sodexho, akbil fln bir şeyler verirler artık 🙂

      1. süpersin arkadaş ya 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir