Gibernau Ducati Koltuğuna Daha da Yaklaştı

yazar:

kategori:

Sete Gibernau bu hafta Ducati ile 3. kez test yapması ve bu testlerin sıralama lastikleri ile olması üzerine Ducati koltuğuna daha da yaklaşmış gibi görünüyor.

Ducati Patronu Livio Suppo, Melandri’nin sıradaki yarışta da takım da kalacağını duyurdu ancak ondan sonrası yine şüphe altında kaldı. Gibernau ise emekli olmasından sonra bu hafta sıralama lastikleri ile yaptığı 2 günlük Mugello testlerinin ardından sürüşe daha da yaklaştı.

Takıma göre Gibernau 1.50’li sabit turlar attı ve sıralama lastikleri ile en hızlı turu 1.48.9 oldu. Bu derece ile Gibernau bu sene burada yapılan yarışın sıralamalarında  3. çizgide yer alabilirdi. Gibernau’nun bu derecesi Melandri’nin elde ettiği sıralama derecesinden 1.5 sn daha iyi. Gün sonunda yaptığı kaza bile 35 yaşındaki sürücüyü etkilemedi.

Gibernau "Neredeyse 2 sene sonra tekrar sıralama lastiklerini denemek güzeldi ancak en önemlisi yarış simulasyonunda hislerimin hemen mükemmel olmasıydı. Bugün tekrar kaza deneyimi yaşadım ve iyiyim."

"Birlikteliğimizi sürdürecek miyiz ve sürerse nasıl olacak bunları görmek ilginç olacak." dedi.

Filippo Preziosi de Gibernau’nun takımda geleceği olduğunu işaret etti.

Preziosi "Sete her zaman olduğu gibi çok yardımseverdi. Direk performans göstermesi ve hem yarış hem de sıralama performansının iyi olması beni şaşırttı."

"Tekrar birlikte çalışma şansını değerlendireceğiz ve umuyorum ki herkes için iyi bir seçenek buluruz." dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir