Alonso Başarılı Olmak İçin Beklemeye Hazır

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, Formula 1’de tekrar kazanmak için sabırlı olması gerekeceğini kabul ediyor ve 2008 sezonu gibi sezonların bir sporcunun kariyerinin doğasında olduğunu ve bu olayın bir parçası olduğunu kabul ediyor.

Yüksek standartlara sahip Alonso bu sene yorucu bir sezon geçiriyor ve ilk on yarışın ardından 13 puan topladı ve takımı Renault rakipleri Ferrari, McLaren ve BMW’nin gösterdiği performansa ayak uyduramadı.

Bu sezon gösterdiği çabanın karşılığını alamadığını ve bu durumun kendisini düş kırıklığına uğrattığını kabul eden Alonso, Macaristan Grand Prix’i öncesi düzenlenen basın toplantısında filozofik bir ruh hali içerisinde görüldü.

" Kusursuz bir yarış çıkardığınızı düşünüyorsunuz ve altıncı ya da yedinci sırada bitiriyorsunuz ve yapabileceğiniz başka birşey yok, bu da kendinizi kötü hissetmenize neden oluyor. Sıralama turlarında kusursuz bir tur atıyorsunuz ve belki beşinci oluyorsunuz."

" Bu son iki ya da üç yıl boyunca pole pozisyonunda başlayıp podyumda bitirdiğim gibi alıştığım bir durum değil. Fakat bu işin bir parçası ve spor bu: İniş çıkışlar yaşarsınız."

" Tour de France’i, Dünya Kupası’nı ya da bu tür organizasyonları her zaman aynı kişiler kazanmıyor. Her yıl yeni mücadeleler ve (sürprizler) bazı zorluklar yaşanıyor."

" Şu anda zor anların yaşandığı bir durumdayız; güvenimizi biraz olsun geri kazanmamız ve kazanan bir takım oluşturmamız gerekiyor ve biz bu aşamadayız."

Alonso daha önce yaptığı açıklama kazanacağı üç dünya şampiyonluğunun kendisi için yeterli olacağını ve Formula 1’den emekli olabileceğini ne sürmüştü. Fakat salı günü 27 yaşına basan İspanyol pilot kendisini uzun yıllar boyunca Formula 1’de mücadele edenb birisi olarak gördüğünü söylüyor ve kendisinin içinde bulunduğu durumu Michael Schumacher’in 1996 yılında Benetton’dan Ferrari’ye geçişine benzetiyor.

" Endişeli değilim. En çok dünya şampiyonu olma ünvanına sahip Michael Schumacher bile Ferrari’de şampiyon olamadan 4 sene geçirdi. Bu yüzden sabırlı olmam gerekiyor ve mümkün olan en kısa sürede tekrar kazanmak için her zamankinden daha fazla çalışmam gerekiyor."


Yorumlar

  1. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    valla ben onu bunu bilmem alonso su an cok kötü bir durumda antraman larda bile ikinci pilot cok cok iyi isler cikariyo gecen yarisdan bahsetmiyorum :)))

  2. yukarıda canlı yayın rehberi yazıyor

  3. ömer çakırtaş avatarı
    ömer çakırtaş

    saol arkadasım

  4. ömer çakırtaş avatarı
    ömer çakırtaş

    ewet arkadaslar yardımcı olacak yokmu

  5. ömer çakırtaş avatarı
    ömer çakırtaş

    ewet arkadaslar yardımcı olacak yokmu

  6. cafer sardoğan avatarı
    cafer sardoğan

    antreman turlarını nasıl izleyebilirim bilgisi olan yardım ederse sevinirim

  7. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Başarılı olmak için değil kaçacak yer buluncaya kadar sabredecek.

  8. salih yildiz avatarı

    Sanki schumi olgunmuyduki emekli olacağı yıl bile hala çocukça hareketler yapıyordu veya hırsından ağlıyordu (bkz. 2005 Türkiye gp) ama bunu asla yadırgamıyorum çünkü bu hırsları ve biraz olsun kibirleri sayesinde f1 de varlar. Bu senna da da, schumide de böyleydi Alonsoda da böyle.

  9. Merih Sarıçalı avatarı
    Merih Sarıçalı

    Alonso hala Schumacher ile yarışıyor.Tıpkı Schumacher'in Senna'yla yarıştığı gibi.Schumaher ile Senna hiç anlaşamazdı.Hatta Senna ölmeden bir yarış önce Schumacher'in üstüne yürüdü.Ama Schumacher 2001 yılında Senna'nın rekorunu egale edince ağlamıştı.(İtalya 2001).Schumacher'in idolü nasıl Senna'ysa Alonso'nunda idolü Scumacher'dir.Tabi ikiside bunu yarışırken kabul edecek kadar olgun değillerdi.Hatta Alonso hala o kadar olgun değil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir