Yeni Ferrari’yi İlk Raikkonen Kullanacak

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen sezon öncesi testlerinde Ferrari’nin yeni aracını kullanan ilk pilot olacak.

Lotus’ta geçirdiği iki yılın ardından bu sezon Maranello merkezli takıma geri dönen Fin pilot, Jerez testlerinin 1. ve 2 gününde takımın yeni aracını kullanacak. Testlerin 3. ve 4. gününde ise direksiyonun başına Fernando Alonso geçecek.

Takım yeni aracını bu cumartesi günü tanıtacak.


Yorumlar

“Yeni Ferrari’yi İlk Raikkonen Kullanacak” için 18 yanıt

  1. Alttaki arkadaşların görüşüne ithafen: Kimi bir McLaren pilotu mudur? Tartışılır. Bence değildir. Ben eski tüfek Schumacher ve Ferrari taraftarıyım. Schumacher emekli olunca Ferrari sevdam devam ederken Raikkonen hızı ve gözükaralığıyla beni kendisine bağladı.

    Hatırlarsanız Raikkonen’in gözde olduğu çaylak yıllarında Ferrari’ye geçme durumu vardı. Bu çocukta Hakkinen esintisi olduğundan ve rekabet olsaydı “saf hızların savaşı” olarak nitelendirdiğim bu ikiliyi Ferrari’de görmek istiyordum. Fakat Rubens gibi bir pilot aradıkları için ve Kimi’nin ikinci pilotluğu kabul edememe gibi bir yapısı olduğundan yolu McLaren’e düştü. Bu yüzden Schumi-Kimi ikilisini Ferrari’de görememek içimde bir ukde olarak kaldı. Fakat 2007 bir nebze unutturdu bunu.

    İkisininde ortak yanı Ferrari’nin şampiyon pilotları olmasıydı. Bu yüzden benim için Alonso kesinlikle bir tifosi değildir. Schumacher ile olan münasebeti nedeniyle de artık şampiyon olsa dahi benim için Renault pilotu olarak kalacaktır. Neyse konu bu değil.

    Newey’in tasarladığı araçlar ezelden beri hep hızlı fakat dayanıksız olarak bilinir. Ve ne yazıkki dayanıklılık sorunlarının en fazla olduğu yıllar Kimi’nin McLaren yıllarıydı. Dün gibi hatırlarım MP4-18, MP4-19A ve MP4-19B bu araçlarla yaşanan sorunlar ben Ferrari taraftarını bile üzmüştür. Hatta F1 Racing 2004 Haziran sayısında yapılan Michelin takımları incelemesinde dört kategoride (şasi motor pilotlar ve takım çalışması) her biri 25 puan olmak üzere toplam 100 puan üzerinden en kötü puanı alırken pilotlarda 23/25 alarak DC-KR ikilisi en iyi seçilirken McLaren şasisi 5/25 almıştır. motor 7 takım ise 15 puana layık görülmüş yılın en kötü takımı seçilmişlerdir.

    Lafı fazla uzattık özüne dönelim. Kimi’nin istediği Schumi gibi kendi limitlerini zorlayabileceği bir araçtı. Fakat McLaren’in bırakın limiti yarışa bile çıkamayan bir şasisi vardı. Bunlar tabiki kısıtlı örnekler. 2003 sezonu üçlü şampiyonluk potasının heyecanı ayrıdır. Fakat McLaren yine dayanıksızlığı ile pilotlarını hayal kırıklığına uğratmıştır. O dönemlerde bile Schumi ile rekabet eden bu araç keşke biraz daha dayanıklı olabilseydi diye McLaren taraftarları dövünmüşlerdir.

    Sonuç olarak Kimi’de Schumi’nin ayrılmasını fırsat bilerek Ferrari’ye gitti. Şans ilk defa yüzünde güldü ama sonuna hak ettiği şampiyonluğu aldı. Tek istediğim bunu yine tekrar etmesi. Ve son bir dipnot: McLaren-Honda eğer güçlü bir araç verebilecekse yine hayal kırıklığına uğratmayacaksa ben Kimi’nin Mclaren’a geçmesini gönülden isterim. Fakat bu işlerde yaş faktörü vesaire de önemli. McLaren geleceğe yatırım yapmak istiyor anlaşılan. Kimi’yi tekrar orada görmek çok düşük bir ihtimal

    Neyse umarım çok yazıp kimseyi rahatsız etmemişimdir. Tarihten örnekler verince en kısa bu kadar oluyor 🙂 Saygılar.

  2. Hadi hayırlısı kimi, bakalım sıralama nasıl olacak yeni araçlar avustralyaya kadar çok değişebilir.

  3. Kimi’nin evi McLaren diyenler, onun bu gibi şeyleri pek umursamadığını da söyleyenler aynı zamanda.İnsan gerçekten hayret ediyor.

    1. Icemanraikkonenf1 avatarı
      Icemanraikkonenf1

      Bende bu dünyada senin gibi bir insan olduğunu düşündüğümde hayretler içinde kalıyorum.

      1. En azından ben başkalarının fikirlerine saygılıyım değil mi ? Aynı fikirde olmadıklarıma hemen hakaret etmiyorum 🙂

  4. Icemanraikkonenf1 avatarı
    Icemanraikkonenf1

    Hey gidi Kimi heyy bu yıl patlama bekliyorum senden adamım ve bundan sonra istediğim tek şey MCLAREN dostum orası senin evin umarım geri dönersin 🙂

  5. Şu sözü duymak süper olur serhan acardan ; Kimi raikkonen sezona damgasını vuruyor ve üst üste 9. Yarışını kazanıyor 😀 yada Fernando Alonso 4 yılın acısını çıkarıyor ve bu sene 14. Yarışını kazanıyor 😀 😀

  6. canbundy (spa2000) avatarı
    canbundy (spa2000)

    Bu adam tam anlamı ile saf bir McLaren pilotu iken…..

    —————————
    Fotoya bakıyorum adamın rengi kesinlikle Ron grisi.
    Göz alıcı renkler Kimster’in tarzı değil.

    Hayatın ne kadar garip olabileceğini bu adamın tekrar McLaren tulumlarını giyebilme ihtimaline endeksliyorum.
    İtirazı olan?

    1. ZaganiPanda avatarı

      Kesinilike. Kimi bir Mclaren pilotudur. Ne işi var Ferrari de anlamıyorum ya. Başka takıma hiç gitmeyecekti, şampiyon olacaksa da Mclarende olacaktı, olmasada önemli değildi.

  7. Her şey tahmin ettiğim gibi ilerliyor maalesef.

    1. bu bir yarış olsa haklı olabilirsin fakat değil..
      geçen sene ilk jerez testlerine 4 gün boyunca alonso katılmamış bile. mclaren de ilk button çıkmış mesela…

      fırsat buldukça kimi kullanabildiği kadar kullanmalı…ameliyat oldu pası açılır.

      1. Bu ikilinin eşit olarak mücadele edebilmesini istediğimden dolayı endişeliyim. Ferrari bunu başarabilir mi?

        1. ferrari başarır, ama fanlar başaramaz. alonso ve kimi arasındaki fark beklediğimizden daha büyük olabilir. bunun sonunda geriye komplo teorileri ve kimi’nin sözde sabote edilen aracı kalır.

  8. Schumacher klip video 2 açılmıyor yardım edin

  9. santander logolu şapka ve içinde raikkonen..
    bir zamanlar neydi, şimdi ne oldu?
    neler hissediyordur acaba???

    1. Raikkonen: Umursamiyorum..

    2. Fer.Alo|Yavuz| avatarı
      Fer.Alo|Yavuz|

      sen nasıl bi çıkıntısın yahu ?

  10. 2 Ekmek 1 Camel avatarı
    2 Ekmek 1 Camel

    Kırmızılar içinde gördükçe hala tüylerim ürperiyor, seviyorum ulan 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir