Theissen KERS'in Güvenilir Olacağını düşünüyor

yazar:

kategori:

BMW Motor Sporları PAtronu Mario Theissen, geçtiğimiz günlerde takımının sorun yaşamasına ve sorunun nedenini hâlâ araştırmalarına rağmen gelecek sene spora dahil olduğunda KERS sisteminin tamamen güvenli olacağını düşünüyor.

BMW Sauber henüz kazanın nedenini bulamasa da Theissen KERS’in olumlu yönlerinin yaşanan kötü kaza ile kaybolmadığını söyledi.

Theissen "KERS ile gelen enerji seviyesinin her zaman farkındayız, bu tüm yakıt tankının taşıdığının altında bir seviyede."

"Bir çok yol aracının bunu başarıyla kullandığını biliyoruz ve bunun üstesinden gelemememiz için bir neden yok." dedi.

BMW Sauber tam olarak ne olduğunu bulana kadar sistemi piste çıkarmayacak ancak Alman takım FIA ve tüm takımlara ne olduğunu anlatacağı sözünü verdi.

Theissen "Hâlâ yaşananlar inceliyoruz ve incelemeyi genişlettik. Hata Modu ve Tepki Analizi sistemini genişletiyoruz ve potansiyel alanlarda bir çok şey sürdürüyoruz."

"Ancak gerçekten ne olduğunu anlamadan sonuçları açığa çıkarmayacağız. Herşeyi belgeleme ve açığa çıkarma teklifini yaptık FIA’ya ve TWG (Teknik Çalışma Grubu) yoluyla tüm takımlara da ulaşacak." dedi.


Yorumlar

  1. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Bilgi paylaşma sebebi konunun tüm f1i ilgilendirmesi çünkü şayet kesinleşirse kers tüm takımlar tarafından kullanılacak ve kerste bir sorunla karşılaşılması durumunda yarış esnasında bu sistem yüzünden bir hayati tehlike atlatılırsa veya atlatılamazsada hayati tehlike vuku bulursa bu olayın ve sorumluluğun altından değil takım hiçbir fia yetkilisi belki fia nın kendisi dahi kalkamaz

  2. Başka takımlar olsa paylaşmazdı helal olsun BMW ye.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir