Alonso "Kovalainen Mclaren'de Uzun Yıllar Kalır"

yazar:

kategori:

Dün Mclaren’in 2009’da da takımda kalacağını açıkladığı Heikki Kovalainen, takımın 2. pilotu olmayı kabul ederse daha uzun yıllar İngiliz takımda kalır.

Bu görüş sadece 1 sene geçirdikten sonra Mclaren’den ayrılan Fernando Alonso’ya ait.

Telecinco’ya konuşan Alonso "Eğer Kovalainen, Mclaren’in kendisinden istediğini yapmaya devam ederse onlar onu daha bir çok yıl tutacaklardır." dedi.

Alonso ayrıca Kovalainen’in Hamilton’u destekleyici rol oynadığını söyledi.

Alonso "Heikki’nin Hamilton2da daha iyi yarış stratejisine sahip olduğu bir yarış düşünemiyorum. Hockenheim’de takım arkadaşının geçmesine izin verdiğini gördük."

"Bu rolü oynamak istemezdim. Mclaren ile 4. ya da 5. olacağıma Renault’ta 5. ya da 6. olmayı tercih ederim." dedi.

Kovalainen ise dün destekleyici bir rol oynamadığını söyledi.

Kovalainen "Kendim için maksimumu yapmaya çalışıyorum ve başka bir pilota yardım etmiyorum, kesinlikle."

"Takımdan emir yok. Aynı araca ve aynı fırsatlara sahibim ve performansımı ve sonuçlarımı geliştirmek için istekliyim." dedi.


Yorumlar

  1. kaner talay avatarı

    alonso şampiyon olurken kimseden yardım almadımı?insanın bu yorumu yapmak için o iki sezonu hiç izlememiş olması gerekir.fisichella olmasaydı o iki şampiyonluğu alonso biraz zorkazanırdı.2006 türkiyede fisi alonsoya çarpmamak için kendi yarışını mahvetti.ayrıca 2005 kanadada alonsoya yol verdi.alonso bunun gibi yardımlar sayesinde kendinden daha iyi arabaları geçebildi.montoya yerine fisi mclarende olsaydı montoya renoda olsaydı 2005 te kimi şampiyon olurdu,emin ol.ama alonso herzaman nankördü bugünde nankör.hem takımını hem takım arkadaşını kötülüyor.o yüzden hiçbir zaman saygı görmeyecek.

  2. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    fuad kaya genelde söylemek istedigim ve aklımdan gecenleri yazıyorsun tebrik ediyorum seni..
    takımdan,kendisine yardımcı olacak bir pilot bulamadıgı ve malubiyete ugratıldıgı için giden bir adamın söylediklerine bakın yav insan biraz utanır.aynı puanda bitirdiler evet ama 2 kez şampiyon olmuş bir adamla f1 yeni adım atmıss biri için puan eşitliği yenilmekten de öte birşey..
    ron dennis in çinden sonra söyledikleri ve takım alonsoya karsıydı gibi sacmalıkların hiçbir önemi yok.ne yani o yarısta alonso 3 tekerle mi yarıstı..evet lewisin şampiyonadaki rakibi alonosydu ve ona karşı puan kaybetmemesi gerekiyordu adam da bunu dile getirmişti..yok takım alosnoyu sevmiyormuş da desteklemiyormuş da bilmem ne.
    iyiki de öyle yapmışlar..gecen alonosyu çok savundum bazı konularda ama takım iyi ki de bu adam yönelip şampiyonluk almasını saglamamıs ve bu karaktersizlikte bir adamın mclaren adına alacagı bir kupayı bile istemezdim şu roportajdaki zihniyette oldugunu bilseydim..

  3. Raikonen neden bizim takım hakında konuşmuyor. Adam hiç kötülemedi bizi. Kaldı ki en zor dönemlri o geçirdi.

  4. alonso şampiyon olurken kimseden yardım almadı hatta podyum da yalnız kaldığını bile söyledi

  5. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Alonsonun mclaren hakkında bildiklerini mclaren unutalı çok oldu bizim oralarda bir tabir vardır ''dışardan horon kolay görünür ,içine girince farklı'' onun için zorluklarla veya mclarendeki durumuyla mücadele etmesini bilmeyen bir alonsodan bu sözleri duymak işin kolayına kaçmak ve olaylara bizim gibi fazlaca dışardan bakmak olmuş ;ben alonsoyu sevmememe rağmen mclarende olmasını istemememe rağmen mclarende olduğu dönemde mclarene katacağı faydaları düşünerek kalması taraftarıydım fakat o işin kolayını seçerek ortaya çıkan skandalda takımı terk etmiştir ,zaten takımın ona karşı cephe almasıda ondan sonra olmuştur ve şuna inanıyordum alonsonun mclarende kalmış olması durumunda mclareni griddeki hiçbir takım bu yıl için zorlayamazdı hiçbir takım ….

  6. Sinan Şahin avatarı

    arada bir doğru konuşuyor…

  7. görmeye gerek mi var? durum ortada. anlayana pardon anlamak isteyene tabi

  8. onur aybars avatarı

    🙂 Alonso yine boş konuşmuş.

    Ya Alonso, sen değil miydin 2 sene üstüste şampiyonluk alırken takım arkadaşından faydalanan? Sen değil miydin diğer McLaren koltuğunda sana fayda sağlayacak bir pilot olmadığı için takımdan kaçan?

    Hadi Alonso boş konuşmuş da bazı arkadaşlar da Heikki'nin kontratını görmüşler. Sanırım… 🙂

  9. çok doğru sölemiş alonso ee adam mclarenin n olduğunu bilio kovide çoktan 2, olmaya razı ee mclarene gün doğdu sorun yok devam mclaren seneye görürüm ben sizi

  10. ogun savaş avatarı

    Bu alo daha MClaren takımını öğrenememiş 😀 kuyruk acısı var daha anlaşılan neyse 😀 Mika Hakkinen de ilk mclaren yıllarında iken aynı şeyler söyleniyordu sade 2. pilot olur die ama şampiyonlukları gördük 😀 o yüzden kimse boş yere yorumda bulunmasın bence 😀

  11. alonso başka bi takım hakkında bu tür sözleri söyleme hakkını nerden buluyo merak konusu, mclarenin telsiz yayını alonsonunkiyle karıştı herhalde yarış içinde, böylece duymuş olmalı takımdan emir geldiğini.. alonsonun burada yaptığı çok fazla politika kokuyo, bardağa boş tarafından bakmış, halbuki, lewisin pite çağırılmama sebebi apaçık ortadaki heikkinin pitte geçiş fırsatı yakalayabilme umududur, burada korunmuş ve kendi tabiriyle '1. pilot' gibi görünen heikkidir elbette, ancak heikki eline geçen fırsatı değerlendiremedi ve yarışın devamındada yawaş kalınca, ona yetişen ve ondan 1. sn daha hızlı olan takım arkadaşının kendisini geçmesinde zorluk çıkarmadı, mclaren takımı almayanda çok açık olarak lewisin yarışını heikki için riske atmıştır, resmin tümünü görmek istemeyen ve geçmişten kuyruk acısı olan bir pilottan gelen bu açıklama çok normaldir, malum kişiden bundan daha farklı bir açıklama beklemiyodum zaten..

  12. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    mercedesler 1 ve 2
    kimi spin adti :))

  13. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    1-LEVIS 1,20,891
    2-kimi 019

  14. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    Agzi olan konusuyo yine bir ALONSO klasigi bu cocuk ne kaybetdiyse o dilinden kaybetdi sen 5-6 bile ol görelim 10, lukta geziniyon gecen yaris önceside takim arkadasina laf atdi cocuk nerdeyse birinci oluyodu alonso nun ne mal oldugunu alonso cular haric herkes bilir VID VIDI VIDI :)))))

  15. vedat yeşilsancak avatarı
    vedat yeşilsancak

    ne kadar mantıksız laf ettiği zaman adamı eleştirdiniz 40 yılın başında bi doğru laf etti onda da demediğinizi bırakmadınız be arkadaşlar…kova yorumunda keşke hockenhaım da ne olduğunu da belirtseymiş ilerisi için mücadele eden bi adam takım arkadaşına öle yol vermez hele bi de takım emri yoksa..

  16. diyelimki pistte 2. pilot muamelesi göstermediler. ama gerek davranışlarıyla gerekse sözleriyle alonso ya 2. pilot muamelesi yapıldı. dennis in "biz alonso ya karşı yarışıyoruz" cümleside bunun en büyük kanıtı. başka saymay gerek yok

  17. alonso vallahi bu kadar ağlanmaz ya kapa çeneni sürüşüne bak yeter ya Hamiltonada mı yoksa yardımcı pilot oldun sen :))

  18. Alonso, kova rubens gibi, fisicella gibi, geçen sene felipe massanın yağtığı gibi kazanabilecek bir hızdayken, 1. giderken hamiltona yol verirse bunları yazarsın..böyle bir durum henüz yok,kahin misin de olacakmış gibi konuşuyorsun? Alonso hiç bir zaman mclarende hamiltonunkinden daha yavaş bir araçla piste çıkmadı, hatta, ilk 5-6 yarışta sürekli olarak hamiltona karşı kayırıldı, takımın stratejisi onun üzerine kuruldu..sonra olan şey ise hamilton ile eşit muamele görmesi oldu..elbette haklı nedenlerden dolayı takım onu sevmedi, hatta nefret edenler de çoğunlukta oldu belki ama ona asla pistte 2. pilot6 muamelesi yapmadılar..kanıt göstererek konuş.

  19. yani demek istediğim f1 de 2. pilotluk herzamn vardı varda olacak. ama bunu yapacak pilot var yapmyacak pilot var. alonso bunu kabul etmediği için 2. pilot muamelesi gördüğü takımdan 1 sene sonra ayrıldı zaten. onlarda bunu yapacak bir pilot bulmuşlar işte. haklıda olabilirler. eğer takım pilotlar şampiyonu çıkarmak istiyosa bunu yapmak zorunda. eğer kovada alonso gibi bu duruma direnmeye kalkarsa -ki bence buna gücü yetmez daha doğrusu kontratı izin vermez- geçen sene olduğu gibi bir ferrari pilotu şampiyonluğu alır gider. bukova asla yarış kazanmayacakanlamınada gelmez. rubensde kazanmıştı zamanında

  20. hayırda kova yavaş olabilir ama bu ona yol vereceği anlamına gelmez.en azından direnir.kenera çekmez. düşünsene lewis arkasındaki kimi den daha yavaş. ve ona yol veriyo. aa tabi diyeceksin onlar aynı takımda diye. unutma alonso ve lewisda aynı takımdaydı. ama herkesden den çok onlar rakipti.hatta alonso gelmiş geçmiş takımına karşı yarışan daha doğrusu yarışmak zorunda kalan tek pilot.ama tabi dediğim gibi kova nınki tercih meselesi.

  21. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    F1 için kovalainenin takımda hamiltonla mücadele etmesinin uygun olduğunu düşünüyorum fakat şu an için bu durmun olmamasını etkileyen nedenlerinde olduğunu biliyorum diğer taraftan takım arkadaşlarının içinde olduğu mücadelenin takıma zarar vermemesi gerektiğini düşünüyorum onun için yarış pozisyon durumunda ve takımın menfaatleri doğrultusunda en avantajlı olan neyse onun uygulanması taraftarıyım bununla beraber kovalainenin artık performans olarak biraz kendini göstermesini rica ediyorum ;
    Fakat çoğu arkadaşımın bu 2 pilotluk durumu kendi doğrularına uygun görmediği kanaatindeyim neden denecek olursa f1 bireysel gibi görünsede bir takım oyunu ve yarışı her ne kadar bir kişi kazanacak olsada takımlar mücadele ediyor ve bu mücadeleyi bir strateji doğrultusunda yapıyorlar ve fabrika takımları bu stratejiyi genel olarak bir pilotun lehine kullanıyorlar (hiç sevmesemde) bu da onların takdiri ;her ne kadar pilotlar mücadele etsede f1 oyun alanı takımların ve bu sporu pilotlar değil takımlar veya takım patronları yönlendiriyor

  22. biz burda en azından ben kova yı 2. pilotluğu kabul etti diye eleştirmedim hele tü kaka adam hiç demedim. tercih meselesi. takımında tercihi bu yönde olabilir. pilotları bu durumdan memnunsa zaten sorunda yoktur. alonso memnun olmayacağını söylemiş. yani ona zıt bi kavram 2. pilotluk.kova da memnun ve zamanında fisico da bu durumdan memnunmuş. hayır asıl mc laren hala zıttını söyleyerek sadece mc laren taraftarlarını değil tüm kamu oyunu salak yerine koyuyo.

  23. Kovalainen hangi yarışta hamiltondan daha hızlı iken ona yol verdi, üfürüp durmayı kesin..sanki biz yarışları izlemiyor muyuz yaw? bir tek örnek gösterin …

  24. Alonso bu söyledikleri ile ona inanan fanatiklerini resmen salak yerine koyuyor : )))))))))) sanki Alonsonun mclarenden gitmesinin sebebi hamiltonun 2. pilot,yani alonsunun şampiyonluğu için uğraşan bir pilot olmayı kabul etmemesi değilmiş gibi..sanki Alonso tüm popüler kariyeri boyunca tek amacı ona yardımcı olan diğer bir pilotla yarışmamış da Renuda hep eşit muamele görmüş gibi..ne kadar ironik yaw, Alonsonun şampiyonluğu için ona yardımcı olan 2. pilotlar kahraman, ama ( asla kabul etmemekle beraber kovalainenin 2. pilot olduğunu varsayımı üzerine) alonso dışındaki diğer pilotların şampiyonadaki yardımcı takım arkadaşları kaka: ))) 2. pilot olmak kötü bir şey ise Alonso neden fisicoya ve renoya ağlayıp duruyordu,"takım şampiyonluğumu istemiyor,fisico bana yardım etmiyor" diye? Yahu Alonso gibi bir karaktersiz nasıl oluyor da diğer pilotları takımları eleştirebiliyor bunu anlayamıyorum..Ama, alonsonun her söylediği için" şak şak şak,bravo, işte doğru budur" diyenleri gayet iyi anlıyorum

  25. gülhan ertürk avatarı
    gülhan ertürk

    Kova zaten Alonso'nun yaşadığı sorunları bile bile gitti. Yani zaten 2. pilotluk görevini yerine getirmeye gitti ve bunu da bugüne kadar oldukça iyi yapıyor.Alonso' nun dile getirdikleri bizlerin de bildiği gerçeklerdoen başka bir şey değil.

  26. yani kovalainenin bunu kabl etmesi beklenemez zaten. anlaşma şartlarında basına neler söyleyebileceğide vardır. şuda bir gerçek ki mc laren i ve kova yı burdaki herkesden çok Alonso tanıyodur. böyle bir konuda yalan söylemez. söyledikleride pistte teğit edilmiş şeyler zaten. hayır yani bir takımda 1 pilot ağır basabilir ama neden illa bizde eşitlik var diye tutturuyolar ben onu anlamıyorum. alonso yu kişiliği için tebrik ediyorum.

  27. aklına gelsine bile takımsız kalır bu kez alonso neyse havadan kaparlar alononun güvendiği bişey verdıda dişe diş zıtlaştı kova nın neyi var bişeyi yok

  28. F1'de atıp tutmayı en çok hak edenlerden biri de şüphesiiz Alonsodur.

    Ayrıca Kovalainen'in Hamilton'a yol verdiğini düşünenlerdenim. Yani bir nevi Coulthardlık görevini yerine getiriyor Kovalainen.

    Ama yine de uzun yıllar kalacağını düşünenlerdenim McLarenda. Sevdiğim bir pilottur Kova. Yol vermeyi bırakıp başarılı olmak aklına gelir ilerde…

  29. mclarende alosonun gittiği gün resmi tatil ilan edilecek woking de :)))))) çok güldüm yaaa

  30. gökhan onun gibi pilot varsa şuan pistlerde çıksın ondaki yetenek ondaki agresiflik kimsede yok

  31. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Ordan bile atıp tutuyor McLaren için..İyi ki gitmiş.Bence ogün resmi tatil falan ilan edilmeli.

  32. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Yazık Renault' a, ona bel bağlamışlar ya..Gerçekten çok yazık.

  33. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    bizde eminiz hamilton-kova kapışmasına lewis gelir kova çekilir al sana kapışma

  34. mutlu kökçü avatarı
    mutlu kökçü

    kova ztn biras kendini geliştirince o zmn alo-ham kapışması gibi olcagından eminim …..

  35. kovaya hızlı sürdüttürmüyorlar

  36. kaan kaanhan avatarı

    kovy ilk önce hızlı sürsünde eşitliği sonra tartışalım 😀

  37. çok doğru kova hemıltının yatdımcı pilotu

  38. işte rekabetçi hırslı kendini ezdirmeyen bir pilot evet alonso çok doğru konuşmuş sen bizim sin alonso bir gün mutlaka fantastika fernando fantastika renault sabret alonsom az kaldı

  39. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    doğruları sölüyor alonso. macca da ne olduğunu en iyi orda yarışan pilottan öğrenebiliriz alın size macca alın size asil takım alın size pilotları eşit olan macca

  40. sana ne? kendi takımınla ilgili konuşsana…

  41. alo yine konuşuyor vıdı vıdı vıdı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir