“Son Yarışa Çifte Puan Sahte Bir Düzenleme”

yazar:

kategori:

Caterham takımının sahibi Tony Fernandes, FIA’nın son yarışa çifte puan verme fikrinin sahte bir düzenleme olduğunu düşünüyor.

Geçen seneyi Sebastian Vettel’in domine etmesinin ardından FIA, sezonun erken dönemlerinde şampiyonluğu ilan etmeyi engellemek için 2014’ten itibaren son yarışa iki kat puan verileceğini açıklamıştı.

Önümüzdeki günlerde yapılacak olan F1 Strateji Grubu toplantısında bu düşüncenin daha fazla yarışta uygulanıp uygulanmaması masaya yatırılacak.

Fernandes “Çifte puan sahte bir düzenleme. Daha iyi olan şey sorunu çözüp yarışları daha kompakt bir hale getirmek. Böylece bir Sauber, Lotus ya da Force India da öndekileri üzebilir.”

“İnsanlar bunu görmeyi, bunu izlemeyi seviyorlar. Formula 1’de eksik olan şey bu.”

“Tüm zamanımızı motorlar ve KERS gibi şeyler üzerinde harcıyoruz. Ancak sahip olup olmadığımız şeyler arasındaki fark yarışları sıkıcı yaptı.” dedi.


Yorumlar

““Son Yarışa Çifte Puan Sahte Bir Düzenleme”” için 4 yanıt

  1. Evet, bu kural biraz zorlama bir deneme. Sene sonunda bunun deneme! dedirten bir deneme olduğunu da görebiliriz. Ama Fernandes’in bahsettiği şeyi yapmak daha da zor. Bu ekonomik zorluklar büyüklerden çok küçükleri etkiliyor. Bir de dayanıklılığın yüzde yüze yaklaşması sorun.

  2. Geçen sene son yarışa 6 kat bile puan versen vettel yine şampiyondu gereksiz şeylerle uğraşmayın dursun bu şekil .

  3. Peki puan alamayan son eski “yeni” takımların durumu ne olacak?
    Diyelim Marussia’nın sezondaki en iyi derecesi 12.’lik ve ilk yarışta aldı, Caterham da son yarışta 11 inci oldu, ne olacak?

  4. Bu adamın fia basın toplantılarındaki demeçlerini de hep beğenmişimdir ve verdiği röportajlarda da gayet mantıklı konuşuyor. bu konuda da katılıyorum. çift puan sistemi saçmalık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir