Renault: “İlk Testi Kaçırmak Lotus’a Zarar Verecek”

yazar:

kategori:

Renault’ya göre Lotus 2014 sezonunun ilk testini kaçırmakla birlikte geride kalmış olacak.

Lotus Jerez testlerine katılmalarının kendileri için ideal olmadığını söylerken kendileriyle birlikte bu teste katılmayacak başka takımların da olacağından emin konuşmuştu.

Ancak diğer 10 takım ilk testte hazır olacaklarını açıkladı.

Renault Sport’tan Rob White güç ünitelerinin aynı olmasına rağmen her araç için farklı kurulumlar olacağını ve Lotus’un bunu kaçıracağını söyledi.

“İlk testteki görevler güç ünitesinin şaside sorunsuz olarak çalıştığını anlamak olacak. Bu bütünü ilk kez bir araya getiriyor ve çalıştırıyoruz. Fabrikada bir şasiye bağlanmış motor yok.”

“Yapabildiğimiz kadar simülasyon çalışması yapıyoruz, ancak ilk çalıştırmayı yapmadan önce sistemin alt basamaklarını hiç bir araya getirmedik.”

“Diğer araçlarla yapılan testlerde elde edilen veriler paylaşılacak, ancak bunlar sadece motorun çalışması ile ilgili olacak, şasiye uyumu hakkında değil.”

“Jerez’de olmayan birisi açıkça geride kalmış olacak ve bu denklemin güç ünitesi kısmını da içeriyor.”


Yorumlar

“Renault: “İlk Testi Kaçırmak Lotus’a Zarar Verecek”” için 5 yanıt

  1. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Yeni kurallar, yeni motorlar ve yeni araçlarla 2014 sezonu adeta bir kapalı kutu. Özellikle ilk testler bazı noktalara ışık tutacak. Favori takımlardan, (Red Bull, McLaren, Ferrari ve Mercedes) sadece Lotus’un testleri kaçıracak olması onların başını ağrıtabilir. Böyle büyük kural değişimi olan sezonlarda ilk testleri kaçırmak iyi birşey değil.

  2. sınan matias avatarı
    sınan matias

    Pilotların kalitesiyle o fark kapanır.

    1. Fer.Alo|Yavuz| avatarı
      Fer.Alo|Yavuz|

      Hangi pilot kalitesi ?

    2. MAL mi GRO mu?

    3. Bir uçağa karşı bir tırla yarışıyorsan hiç bi pilot bişey yapamaz Örn; 2013 Fernando Alonso Ferrari ve Sebastian Vettel Redbull .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir