Doktorlar Schumacher’in Kafa Tasından Parça Almış

yazar:

kategori:

Son açıklamalara göre Michael Schumacher’in doktorları, Alman şampiyonun hayati tehlikeyi atlatabilmesi için kafa tasından bir bölümü almak zorunda kalmışlar.

Hâla hastanede komada tutulan Schumacher’in durumuna dair pek olumlu haber gelmiyor. Bu habere göre Schumacher’in kafa tasından bir bölümün alınması Schumacher iyileşse bile onun için uzun vadede iyi olmayabilir.

Bloomberg’in haberinde “7 kez dünya şampiyonu olan 45 yaşındaki Schumacher  kazasından sonra doktorları tarafından komada tutuluyor. O dönemde Schumacher’in tehlikeli basıncı azaltmak için kafa tasının bir bölümü alındı ve aynı zamanda kafadaki kan pıhtılarının alınması için operasyon yapıldı.”

“Ocak ayının ilk haftasından beri Grenoble Hastanesi durumu hakkında güncelleme yapmayı reddetti.”

“Kafa yaralanmalarında agresif tedavi yöntemleri bazı hastaları hayatta tutup daha fazla zarar olması ihtimalini engelleyebilir. Öyle olsa bile bu tedavi yönteminde kesin olmayan sonuçların olduğu aylarca süren rehabilitasyon süreci olur.”

“Kafanın yaralanmasından sonra doktorlar pıhtılaşmayı engellemek için çeşitli adımları uygularlar. Beyindeki basıncı yakından takip edip beyinden akışı pansuman ederler ya da beyin dokularından akanları azaltmak için saline yöntemini kullanırlar.”

“O da işe yaramazsa beynin şişmesi için Schumacher’in doktorlarının yaptığı gibi kafa tasının bir bölümü alınır.  Fırsat bulunduğunda doktorlar beyindeki tehlikeli geniş pıhtıları kaldırırlar.” sözlerine yer verildi.


Yorumlar

“Doktorlar Schumacher’in Kafa Tasından Parça Almış” için 6 yanıt

  1. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Bitkisel hayata girdiğine dair dedikodular var. Hatta bazı haber sitelerinde uyansa bile çocukça tavırlar gösterebileceğini iddia eden var. Konuşamayacağını, yürüyemeyeceğini iddia edenlerde var.

    İnşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşur.

  2. Hep kötü haberler geliyor. Yaşamaya yaşayacak ama nasıl yaşayacak? Yatalak mı, kısmi felç mi, zihinsel ve fiziksel ciddi boyutta hasar mı yoksa en kötüsü ve ölümden bile beteri olan kalan hayatı boyunca komada mı yaşayacak? Böylesi bir efsanenin bu kadar genç bir yaşta böyle olduğunu bilmem o kuşağı yaşayan bizler için o kadar zor ki…

  3. Anlaşılan durum kötü. Gerçeği bilip de saklıyor olabilirler, pek ileri düzeyde olmasa da az çok anlıyoruz yapılan müdahalelerin ne kadar ciddi olduğunu. Bir daha ayağa kalkıp gezebileceğini düşünmüyorum, ama hayatta da ilk defa bu kadar yanılmayı istiyorum. Üzülmek ve dua, yapabileceğimiz 2 şey.

  4. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Keşke ölseydi. Arkasından biraz ağlar kendimize gelirdik. Böyle her gün bizde ölüyoruz. Kendi ve ailesi de neler çekiyor kimbilir. Uyansa bile muhtemelen yatalak kalacak. Hepimiz için çok zor olacak o günleri görmek. Allahtan ümit kesilmez. İnşallah herşey düşündüğümüzün tersi olur da iyi kötü ayağa kalkıp bişeyler yapabilecek hale gelebilir.

  5. hadi be üstad kendine gel. motorsporlarının efsanesi.sen 80 90 2000 kuşaklarında çocuk olanların hayranı olduğu o gladyatörsün. come on.

  6. Gidisat iyi degil..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir