Michael: “İlk Yarışları Tamamlamamız Yeterli Olacak”

yazar:

kategori:

Mclaren’in Sportif Patronu Sam Michael, turbo motorlarla çıkacakları ilk yarışları tamamlamalarının yeterli olacağını söyledi.

Yeni motorlar ve geri dönüşüm sistemi paketleriyle, aynı zamanda yakıt tasarrufunun daha gerekli bir hale gelmesiyle birlikte 2014 Formula 1 sezonunun ilk yarışlarının çok kırıcı geçmesi bekleniyor.

Michael “İlk yarışlarda gridde çok önemli dayanıklılık sorunlarının olacağı konusunda şüphe yok. Bunun başlangıcını dyno programımızda gördük ve testlerde tekrar göreceğiz.”

“Dürüst olmak gerekirse ilk yarışlarda yarışı tamamlarsanız puan kazanma yolunda büyük şansınız olur. Bunun ne kadar devam edeceği takımlar arasındaki yarışa bağlı olacak. Performans yarışı yanında dayanıklılık yarışı da olacak. İnsanlar dayanıklı olmak için daha fazla harcayacaklar. 1980’lerdeki gibi ve hatta daha beteri olabilir.”

“Güzel olan şey ise sisteminizde çok fazla iş yükü ve stres olması. Bir mühendis ya da mekanikle ilgilenen kişi için bu tür durumlar harikadır çünkü onların ilgisini çeker. Her mühendis avantaj kazanma fırsatının kokusunu alır.”

“Ve performans kazanmak için çok farklı şeyler denediğiniz için çok şey öğrenirsiniz. Bizim işimizin doğasında bu var. Bu dönemler her zaman heyecanlı olmuştur. Kış testlerinde gördüğümüz şeyleri ilk yarışlarda da göreceğiz.” dedi.


Yorumlar

“Michael: “İlk Yarışları Tamamlamamız Yeterli Olacak”” için 2 yanıt

  1. İlk yarışı tamamlamak yeterli diyen adamlar varsa ilk yarışı kazanmak daha önemli olmaz mı?

  2. Her sene yarış kazanmak için piste çıkıyoruz diyen mclaren şimdi yarışı kazansak yeter diyor. 45 alsam sınıfı geçerim diyen tembel öğrenci lafı gibi. 1 sene daha sıkacaz mecbur dişimizi, 2015te efsane kaldığı yerden devam edecek umarım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir