Analiz: Lastikler Mücadeleyi Daha da Kızıştırıyor

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, son 2 yarışta almış olduğu galibiyetler ile takımı Mclaren’in gelişim olarak ön plana çıktığını kanıtladı.

Ancak Bridgestone’a göre takımların lastikleri kullanışları mücadelenin içerisinde çok önemli bir rol oynuyor.

Ferrari Almanya’daki performansı sonucunda şaşırmıştı, Hamilton ise stratejik hataya rağmen ard arda 2. galibiyetini aldı.

Ferrari bu düşük performanslarının lastikleri kullanımdan değil, araçtan kaynaklandığını söylese de, Bridgestone son yarışlarda lastik kullanımının önemli bir rol oynadığına inanıyor.

Mclaren MP4 23’ün Ferrari F2008’e oranla lastikler üzerinde daha sert olduğuna ve 2 takımın lastikleri kullanımı arasında 10 derece kadar fark olabileceğine inanılıyor.

Hockenheim’in beklenenden daha soğuk olması ile Mclaren’in lastikleri uygun sıcaklığa daha kolay getirdiği düşünülebilir.

Autosport’a konuşan Hirohide Hamashima "Tam olarak emin olmasak da Ferrari lastiklere karşı biraz daha yumuşak, Mclaren ise biraz daha agresif yaklaşıyor olabilir. Bu bakımdan Mclaren bu tür koşullarda lastikleri uygun sıcaklığa daha erken getirir."

"Eğer koşullar öyle olmasaydı belki Mclaren aşırı ısınma yaşayabilirdi, Ferrari ise daha iyi kullanabilirdi." dedi.

Ferrari Teknik Direktörü Aldo Costa "Son 2 yarışta lastiklerde iyi yol tutuşunu bulmakta zorlandık ancak biz bu konuda yalnız değildik. Yarış içerisinde bir çok pilot iyi yol tutuşunu bulmakta zorlandı."

"Lastikler, çok, çok sertti bu pist için, özellikle de sert lastikler. Kauçuk toplama yoktu. Lastikler bu pist için çalışmıyorlardı. Bizim için böyle oldu ve birçok takım için de aynısı oldu." dedi.

Hamashina bunların yaşandığını ancak bunun nedeninin düşük hava sıcaklıkları olduğunu söyledi.

"Tabiki yarışın ardından daha kolay yorum yapıyoruz. Bu ürünler biraz sertti ancak kimse hava koşullarının böyle olmasını tahmin etmiyordu çünkü bir çok kez Hockenheim’de çok aşırı sıcak koşullar ile karşılaştık ve bir sürü sorun yaşadık."

"Bazen kökteki nedeni bulamıyoruz ancak bazen buluyoruz ve Hockenheim’e biraz tutucu seçimler yaparak geldik."

"Hockenheim’deki koşullar normalden daha soğuktu. Eğer böyle düşünürsek seçimimizin tutucu olduğunu söyleyebiliriz."

"Ancak çok sıcak koşulları düşünmek zorundayız. Eğer bu koşullar olsaydı durum F1 için çok tehlikeli olabilirdi. Benim fikrim böyle." dedi.


Yorumlar

  1. vedat yeşilsancak avatarı
    vedat yeşilsancak

    gerçekten çok enteresan ferrari için gerçekten işler çok üzücü olmaya doğru devam edio bugün duyduğum üzere bridgestone'nun macaristan'a getirdiği lastikleri yine beğenmemiş ferrari fazla yumuşak olduğunu sölüolar hayırlısı..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir