Rakipler, Renault'nun Motor İddialarını Kabul Etmiyorlar

yazar:

kategori:

Geçtiğimiz günlerde Renault F1 Patronu Flavio Britore, bazı rakiplerinin motorların dondurulması kuralına rağmen haksız gelişim gösterdiklerini savunmuştu. Fernando Alonso da takım patronunun bu görüşüne katımıştı.

Ancak Renault’nun rakipleri motor dondurma kurallarını ihlal edecek bir şey yapmadıklarını söylüyorlar.

Theissen "Motorda biraz performans kazandık ancak bu daima sınırlar içinde oldu. Bu sınırlar geçen yıl daraldı. O zamanda bu yana sadece egzos, filtre üzerindeki hava girişi, yağ ve yakıt üzerinde çalışıyoruz. Ama çok büyük adımlar yok çünkü yağ ve yakıtı çok uzun zamandır geliştiriyoruz." dedi.

Ferrari teknik sorumlusu Aldo Costa da Renault’nun iddialarına karşılık "Onlarının fikirlerini dinlemek zorundasınız ancak o zaman diğer tüm takımların fikirlerini de dinlemek zorundasınız. "

"Motorlar donduruldu ama dayanıklılık için parça değişimine izin verildi ve eğer daha ekonomik ve ucuz bir parça takacaksanız izin isteyebiliyorsunuz."

"Bilgiler tartışılıyor ve tüm takımlar bir görüş bildirmek zorunda. Eğer hayır demek istiyorlarsa hayır diyebilirler. Tüm rakipleri dinledikteon sonra FIA bu modifikasyonlara izin vermeyebilir. Ve ben bunun iyi bir süreç olduğunu düşünüyorum. Çok açık sınırlamalar ve fırsatlar var." dedi.

Toyota’dan Pascal Vasselon da "Toyota cephesinden, biz de Renault’nunkiyle aynı yaklaşıma sahibiz: bu yasaldan da yasal olduğumuz anlamına geliyor. Motorlar donduruldu ve bizim motorumuzda dondu." dedi.


Yorumlar

  1. bilgin çeliktürk avatarı
    bilgin çeliktürk

    YARALARI olanlar gocunuyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir