Hamilton'un Yarınki Hedefi 1-2

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, sıralamaların ardından basın toplantısında yaptığı açıklamada bugünkü pole pozisyonunu yarın galibiyete dönüştürme konusunda iyimser olduğunu söyledi.

Yarın 3. kez art arda yarış kazanma fırsatını yakalayan şampiyona lideri Hamilton sıralamalarda en önde yer alırken onu takım arkadaşı Kovalainen takip etti.

Hamilton 1.20.899’luk derecesi ile Kovalainen’in yaklaşık 0.250 sn önünde yer aldı.

Hamilton "Şu ana kadar oldukça iyi bir hafta sonu geçirdik ve takım bir kez daha, son yarıştan sonra bile aracı geliştirmede mükemmel iş çıkardı. Aracımızın performansı mükemmel ve Heikki ile 1-2 olduğumuz için mükemmel bir gün."

"Her ikimizde takım için mükemmel iş çıkardık, bu memnun edici. Dünkü testlerde hızlıydık. Q2 biraz yakın gördündü ancak lastiklere bağımlıydı ve sonunda doğru seçimi yaptık ve mutluyum." dedi.

İngiliz pilot Mclaren’in sezonun ilk 1-2 zaferini almak için iyi bir şansa sahip olduğunu düşünüyor.

Hamilton "Kesinlikle çok rahat olamazsınız ancak olduğum pozisyonda kendimi rahat hissediyorum. Galibiyet için mücadele edebilecek hıza sahibiz. Yarın bir başka gün olacak ve bu gece ve yarın iyi hazırlanmaya çalışacağım."

"1-2 sonucu takım için mükemmel olur. Takım bunu hak ediyor ve Heikki çok zorluyor. Bu bakımdan bunu hak ediyoruz." dedi.

Hamilton pole pozisyonunu kazanmasına rağmen bir kez daha son hızlı turunda daha da hızlı gidebileceğini iddia etti.

Hamilton "Felipe bana inanmıyor. Yine de biraz daha zamanım vardı. Araç mükemmeldi. 1. sektörde çok güçlüydüm ve 4. sol hızlı viraja geldiğimde yine güçlüydüm ancak 5. viraja geldiğimde sağ ön lastiği kilitledim ve biraz zaman kaybettim."

"0.050 sn ya da 0.1 sn olabilir ancak o da önemli. Şanslıyızki pozisyonu korudum ve turumun gerisi iyiydi. Heikki son sektörde en hızlıydı ve beni zorluyor. Durum iyi." dedi.


Yorumlar

  1. lewis ve massa'nın şampiyonada çok önemli 2 rakip olmalarına rağmen bu kadar iyi dost olmaları beni de çok mutlu ediyor. ve tabi kova da aynı şekilde iyi niyetli bir pilot. bu tip insanların artması dileğiyle..

  2. tuğba aycan avatarı

    lewis sürekli heikki heikki diyor ne kadar iyi niyetli ben olsam heralde takım arkadaşım bana yaklaştığı için sinir olurdum =)

  3. Heiki hakikaten son sektörde çok iyi. Cuma gününden bu yana.Ayar meselesi herhal.

  4. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    arkadaslar bencede bugünkü siralamalardaki 3 pilot ve bir kac pilot daha var gercekten isin sportiv yanindalar ama bir kac pilot daha varki onlar bencil ve isin cirkef tarafinda gecen sene yaris bitiminde veya seromonilerde böyle gülen ve dosthane tablolari görmek cok zordu
    bilmem anlata bildimmi LEWiS -KOVVA- MASSA ya tebriklerr

  5. ogun savaş avatarı

    Heikki-Lewis-Massa 3 lüsü şuan f1 deki en samimi pilotlar.Hele bu günkü basın toplatısında MAssa nın Lewis e takılması 😀 90 ların sonu 2000 lerin başlarındaki Mika DAvid Shumi basın toplantılarında oluşan havayı andırdı.Yarışa gelirsek 1-2 deil de Macca 1-3 yapıcak gibi görünüyor tabi Heikki Massayla aynı yakıt yüküne sahip değilse

  6. kaan kaanhan avatarı

    şu dubleyi yapalım artık yeter sabrımız kalmadı :))

  7. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    çok sevinmiş yaaaa hamiltonn tebrikler tekrar tekraaar heikki'iy de tabii çok iyi bi ş çıkardı.

  8. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Hamilton konuşuyor yine fakat konuşmalarında takımdan ve takım arkadaşından bahsediyor sürekli olarak bu da takım içinde oluşan hoş atmosferi gösteriyor mclaren bu ortamı son 5/6 yıldır yakalayamıyordu ;şu anda durum gayet iyi görünüyor bu yılın sonu istenilenin olmaması durumunda bile bu ortam ileriye yönelik olarak mclarene artı getirecektir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir