Raikkonen, Alonso ile Takım Arkadaşlığı Konusunda Erken Konuşmak İstemiyor

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, yeni takım arkadaşı Fernando Alonso ile ilişkilerinin nasıl olacağına dair erken konuşmak istemediğini söyledi.

İki sürücü de yeni birliktelikten dolayı heyecanlı olsa da bu ikili arasında sene içerisinde sert dönemlerin geçeceğini düşünenler var.

Raikkonen “Şu anda bazı şeyler hakkında konuşmamızın imkanı yok. Her durum farklıdır ancak ne yapmamız gerektiğini biliyoruz.”

“Birbirimize saygımız var ve ikimiz de zirvede olmaya çalışacağız. Ancak takımın bizden ne beklediğini biliyoruz ve zaman neler olacağını gösterecek.”

“Dışarıda sorunlar ya da bu tür şeyler hakkında söylenen çok şey var ancak takım içerisinde iyi hislere sahibiz.”

“Nasıl olacağını görmemiz için beklemeliyiz. Umarım her iki şampiyonluğu tekrar takıma kazandırırız.” dedi.

Alonso da başarı için % 100 uyum olması gerektiğini söylüyor.

Alonso “Takımın önceliğini takip edeceğiz ve her iki şampiyonluğu kazanmak, Ferrari’ye geçmişteki başarılarını kazandırmak için elimizden geleni yapacağız.”

“Bunu başarmak için her yarışta % 100 performans sergilemeli ve her zaman puanlar kazanmaya çalışmalıyız.”

“Bunu yapmak için mükemmel uyum içerisinde çalışmalı ve takımın bize söyleyeceği önceliklerini takip etmeliyiz.” dedi.


Yorumlar

“Raikkonen, Alonso ile Takım Arkadaşlığı Konusunda Erken Konuşmak İstemiyor” için 35 yanıt

  1. yıllardır f1 izlerim bir çok f1 sever arkadaşım gibi..hangisi bu şartlarda daha çok gerildi diye sorsanız alonso derim..raikkonen’e fark etmez gibi geliyor bana.. ama açıkçası formula 1 sadece hızlı olanın kazandığı bir arena değil.. ferrari tutkulu bir takım ve genelde hırslı pilotları destekler.. raikkonen’in şampiyon olduğu seneden sonra bile takım tam olarak onu destekleyemedi.. çünkü ferrari sadece işini yapan pilotu yeterli bulmaz..

  2. kaldırınca tabancasını nişan almak için sarı saçlıya…
    ıskalamaz iyi nişancıdır koru kendini…

    kimi biliyorsun ya yine de bil…

    bu adam seni sevmiyor…vettel gibi gelmeni de hiç istemedi…ilk geldiğinde seni yollatan da bu şahıstır. sponsoruna senin ücretini ödeten paralı bir pilottur kendisi…fakat 4 sene boyunca takımından ziyade kendi önceliklerini öne çıkardığı için takım, bu sene onun yanına racon kesemeyeceği bir pilot olsun diye seni getirdi. takım şunu çok iyi biliyor. Ferrari anıldığı kadar kötü ve yavaş bir araç değil (en hızlı pit ekibi yolda kalmayan bir araç start çıkışları mükemmel düzlükte geçilmeyen)…allison senin için takıma bence referans oldu…son iki senede lotus sen olmasaydın bu başarının yarısını alırmıydı? belki…

    hülas fazla samimi olma…böyle insanlar sahne den önce arkasında rakip olarak gördüğü kişileri sindirmeye çalışırlar. dikkat et…sonuçta azda olsa (4 sene) senden tecrübeli…baksana şumide 5. sene şampiyon oldu demeye başladı…bir elinde bu kaldı. bu senede inşallah o da gidecek…
    sen yeter ki lotus ta gösterdiğin performansı göster gerisi kolay…Ferrari size bu sene inşaallah önde olacak bir araç verecek…malum gücünden dolayı kurallar istediği gibi değişti. redbull un bence şampiyon olma ihtimali yok. şampiyon yapmayacaklar…bence en büyük rakip Mercedes olacak…

    işine bak…zaten boş konuşmazsın birilerini küçümseyecek laflar etmezsin…unutma bu adam ne dostun ne arkadaşın senin başarısız olmanı isteyen en büyük düşmanın…

    1. sonuçta azda olsa (4 sene) senden tecrübeli.

      alonso’nun 4 senedir ferraride olması 4 sene daha fazla tecrübeli olduğunu göstermez. önümüzdeki sene de kurallar değiştiği için iki pilot da sıfırdan başlayacak.

      sezon başlamadan bahanelere başlamışsın. hayırlı işler.

      1. önündeki cümleyi oku önündeki…onunla bağlantılı bir cümle bu…ama anlayamamanı anlayabiliyorum. ne mezunusun sen?

  3. Raikkonen’den böyle yorumlar görmek ilginç. Lotustayken Grosjean hakkında hiç böyle şeyler dememişti. F1’in en komple 2 pilotu bir arada olunca böyle güzel ilişkiler görmekte kaçınılmaz oluyor demek ki. 🙂

  4. Sezon sonunda durumun ne olacağını göreceğiz. Yenen hakkıyla yenerse yücelir, yoksa aynı tas aynı hamam. F1.

  5. Bu site tasarım olarak daha iyi ancak eskisi, kullanışlılık bakımından özellikle telefondan girenler için veli nimetti.

    1. kimi_in_rai avatarı

      yeni tasarım çok iyi,ferrari sitesine(site tasarımına) baya benziyor 🙂
      ben eskisine(site tasarımına) çok alışmışdım,bu daha karizmatik 🙂

  6. Haha vettel yine uçar sizde takıma 5.liği getirmek için elinizden geleni yaparsınız …
    2014 Ekim ayı umutlarımız 2015 sezonuna
    2015 Ekim ayı umutlarımız 2016 sezonuna
    2016 Ekim ayı umutlarımız 2017 sezonuna..
    Forever ..

  7. Yarıştan yarışa ikisinin de performansı değişecektir. Birbirlerine bariz üstünlük kurduğu yarışlar olacaktır. Ama sezon genelinde ben Alonso’nun daha üstün taraf olacağını düşünüyorum.

  8. kimi_in_rai avatarı

    Kimi şimidi iyi söylese sonra kötü olsa adama söylemezlermi dün iyidi şimdimi kötü oldu? Ben hak eden kazansın söylüyorum,tabikide gönlüm Kimi’den yana.

  9. kimi_in_rai avatarı

    Kimi şimdi iyi söylese sora kötü olsa söylemezlermi dün iyi söylüyordun şimdimi kötü oldu? isteğim iyi olana tabikide ne yalan söyleyim gönlüm kimi’den yana.

  10. Her iki pilotun da özet olarak kullandığı ortak cümle ” bu yıl takımı hak ettiği yere getirmeliyiz”. Monte amca her ikisine de gerekeni iyice anlatmış ki şu an için kullandıkları ortak cümle bu. Şuan için hangi pilotun baskın çıkacağını,hangisine kaçıncı yarıştan sonra takım tarafından öncelik verileceğini konuşmak abesle iştigalden öteye gitmeyecektir. Bence Ferrari,takım puanı olarak,belirli bir puan farkı oluşmadan bir taraf da seçmeyecektir. Öncelik pilotlardan çok takım bütünlüğün de kanımca. Pilotlardan biri zaten bu süreçte ön plana çıkar.

  11. Apple cihazlarda mobil site çok donuyor. Fotoğraflara baktıktan sonra geri dönüş yapılmıyor.

    Bu sıkıntıyı yaşayan var mı acaba başka?

    1. samsung ta bende aynı sorunu yaşıyorum

      1. mobil site içindeki akışta sorun yok sadece fotoğraflarda geri dönüş yapmak istediğimde donma oluyor

    2. Apple tarzı cihazım yok ancak Samsung S4 ve S3 mini telefonlarında sorun yaşamadım. Foto galeriye girdiğimde de hızlı bir şekilde fotoları inceleyip çıkış yapabiliyorum. sizde foto galerinin sol üstünde çarpı işareti çıkmıyor mu acaba?

      1. hocam foto galeriye giriyorum sıkıntı yok fotoğraflar arasında da sıkıntı yok ama foto galeriden çıkmak istediğimde sol üst köşedeki çarpıya da tıklasam geri tuşunada bassam sıkıntı oluyor belli bir süre yanıt vermiyor bende ki cihazda samsung s4 siz aynı sorunu yaşamıyorsanız sorun benim cihazda o zaman

        1. şimdi özellikle çeşitli testler yaptım ve gayet hızlı bir şekilde açılıp kapandı. Ancak ben chrome kullanıyorum. siz hangi tarayıcıda açıyorsunuz

        2. telefonun kendi tarayıcısını da denedim ancak bir sorunla karşılaşmadım.

        3. ben explorer kullanıyorum yukarıdaki mesajı atmadan önce yanlış bilgi vermeyeyim diye özellikle girdim deneme yaptım geri dönüşte sıkıntı yaşadım sonra mobil internet kaynaklı olabilir diye wifi den bağlanıp ddenedim yine sıkıntı yaşadım şimdi chromdan girdim gayet hızlı sorun yok tekrardan explorardan girdim sorun yok bu sefer gayet hızlı çalıştı akşam akşam uğraştırdıysam hakkınızı helal edin
          ilgilendiğiniz içinde teşekkürler

      2. Abdullah Bey ben iphone 4 ve ipad minide denedim. Özellikle fotoğraf akışlarında ve fotoğrafı kapatmak için çarpı işareti çalışmıyor.

        Samsung cihazda denedim. Sorun yok evet.

        Teşekkürler.

      3. Abdullah,
        iOS sistemlerde tab edilme işlemini algilama süresi 700 ms dir

        Fastclik js dosyasını githubdan alip eklerseniz, touch ekranlarda response süresini yarıdan fazla kısaltırsınız. İmagelardaki x iconu küçük, tab eventinin algılanması uzun sürdüğünden kullanıcı genelde bırden çok kere tıklar ki sonuc safaride pek iyi olmaz

        Bu yorumu ipad2 den atıyorum ve imagelara tıklamak istemiyor insan gercekten.

        Not.. Sitenin desktop versiyonunu gezerek bunları yazdım. Mobil farkli mi incelemedim.

  12. E n sonunda kimi yide kendilerine benzetecekler

  13. Ferrari ve tüm f1 dünyasındaki yaygın kanı Fernando’nun Raikkonen’i geçeceği yönünde.. belki bunun için sezonun sonlarınıda beklememiz gerekmeyebilir..Rai ile olan önceki imtihanımızdan öğrendiğimiz üzere Rai’nin motivasyonunda ve bazen tutkusunda git-geller yaşanıyor..Ayrıca pilotları performans açısından değerlendirdiğimizde Fernando’yu ayrı bir yere koymak gerekiyor..Üstelik bu takım geçen seneki gerginliğe rağmen hala Fernando’nun etrafında..
    Umarım sezon çekişmeli geçer..Umarım Rai erken kopmaz..Umarım çifte şampiyonluk yaşarız..Güzel ve sıcak günler yakında:)

    1. “Rai ile olan önceki imtihanımızdan öğrendiğimiz üzere ” demişsinizde bu önceki imtihanın üzerinden 5-6 yıl geçti, o köprünün altından çok sular aktı. Bu varsayıma dayanarak Kimi’ yi gözardı etmek hata olur ama umarım Alonso’ da böyle düşünüyordur ki sanmam öyle bir hataya düşeceğini. Takım açık bir şekilde Alonso’ yu açıkça desteklemedikçe Kimi, Alonso ile mücadele edebilecek hatta onu yenebilecek kapasiteye sahip bir pilottur.

  14. insanların pilotların ruh haliyle alakalı yaptığı bu tarz yorumlara bayılıyorum yahu 🙂

    1. Ne gibi Alonso’nun gerildiği hakkında yazdıklarım yüzünden mi? Alonso’nun son zamanlardaki açıklamalarına bir bak. Eskiden buna benzer açıklama yapması gerekmese de Ferrari’ye geldiği ilk dönemde dahil olma üzere hiç bu kadar takım elemanlığını vurgulayan bir açıklamasını göremiyorum. Haksız demedim. Gerilmesi normal Massa gibi kaybolmuş bir pilot yerine garip bir şekilde ralliden sonra daha da gelişmiş olan Kimi geldi.
      Neyse Alonso kabul eder gerildiğini siz etmezsiniz. Siz anca kendinizin yorumlarına paralel olanlara saygı duyun.

      1. adamın ruh haliyle alakalı tahmin yürütüyor, fakat bunu adamın yediği içtiği ayrı gitmediği arkadaşlarıymış gibi yazıyorsunuz, beni gülümseten bu 🙂

        bu adamların egoları genelde çok büyük oluyor, Ricciardo bile Vettel’i geçebileceğine inanıp bu konuda demeç verebilirken, Alonso’nun tedirgin olduğunu şu açıklamalardan çıkarmak, meziyet işi…

        sezon başlar, Alonso Kimi’ye geçilmeye başlar, ardından Kimi’yi yenemeyeceğini düşünmeye başlayıp demeç falan verirse, evet tedirgin olduğunu varsayabiliriz, ama şuan ? hmmm, pek sanmıyorum…

        Alonso her sene takım elemanlığını vurgulayan cümleler kuruyor, fakat Massa yanındayken bu cümleleri dikkate almıyordunuz, Kimi gelince yorumlamaya başladınız…

        bir arkadaş daha yazmıştı öncelerde, Alonso 2010’da takıma katıldığında, Massa ona gününü gösterecek diye düşünen çok kişi vardı etrafta, Alonso’nun ruh hali o zamanda yorumlanıyordu internetten 🙂 Kimi bir Massa değil farkındayım ama benzer yorumları görüyorum etrafta yine, Alonso tedirgin, Alonso Mclaren’e kaçacak, Alonso oturacak, sonra ağlayacak vs. vs. Günün sonunda bu söylenenlerin hepsi olabilir, Alonso belki de ezilecek Kimi’nin performansıyla…

        Kimi-Massa farkına vurgu yapıyoruz, ama insanların şunu da farketmeli, Alonso da Grosjean değil, Ferrari de Kimi resmen takımdan gidene kadar ona bakıcılık yapan(her şeyini idare eden) Lotus değil…

  15. Alonsonun tedirgin olduğunu nereden anladınız???

  16. Alonso Kimi’den acayip çekiniyor. Kimi’ye doğrudan sezon ortasında emir verilemeyeceğini biliyor ve bunun yüzünden de tedirgin 🙂
    Daha test planlarından belli eşitlik Ferrari’nin yüreğinin yeteceği bir kavram değil ancak sezon uzun. Bu şekilde kırılgan bir sezon da olası Alonso’nun erken 2 yarış dışı kalması Ferrari’nin tüm planlarını alt üst edebilir. Bence Ferrari en azından sezonun son çeyreğine kadar %100 eşitlik politikası izlemeli. Zaten elinde iki tane şampiyon olabilecek pilotu var. Ama malesef asla yapamadı yine yapamayacak…. Korkak İtalyanlar ne olacak…

  17. fotoğrafa bak, maskot gibiler 🙂 adam gibi şapka takın arkadaşım. tencere gibi şapkaları bırakın artık 🙂

    1. aynen ya herkese yakismiyor arkadas bu sapkalar..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir