Cosworth V6 Turbo Motorunu Geliştiriyor!

yazar:

kategori:

Cosworth kendi V6 Turbo motorunun örtüsünü kaldırdı. Dört yıllık çalışma sonucu ortaya çıkarılan güç ünitesi bu sezon herhangi bir takım tarafından kullanılmayacak.

Cosworth’ün bu motor üzerinde kurallar Volkswagen için sıralı dört silindir halindeyken çalışmaya başladığını, ancak V6 kullanımı için kurallar değiştiğinde projenin askıya alındığı belirtiliyor.

Cosworth görünüşe göre bu motorun gelişimine devam etmiş ve gelecek sezonlarda kullanılabilmesi için hazır hale getiriyor.

Eski Williams F1 yöneticisi Adam Parr geçen ay Cosworth’e katıldığını açıklamıştı.

Cosworth motorlu araçlar F1 tarihi boyunca koşulan 654 yarışın 165’ini kazanmayı başarmıştı.


Yorumlar

“Cosworth V6 Turbo Motorunu Geliştiriyor!” için 5 yanıt

  1. Bu aralar Stefan GP’nin Formula 1 planlarını karıştırıyordum daha önce AMUS’un bahsettiği “3 takım başvurdu” haberi hakkında ayrıntılı bir yazı yazmak için. Stefan GP’nin patronu Stefanoviç Avrupa Komisyonuna 2009 Eylül civarlarında FIA’yı şikayet etmiş “FIA Cosworth motoru kullanacak takımları 2010’da yarıştırmak istiyor. Resmiyette böyle bir kural olmasa da yeni takımlara Cosworth motoru takılma kuralı varmış gibi davranılıyor.” tarzı sözlerle.

    Baktığımızda Marussia’nın, Lotus’un, Williams’ın Cosworth motorundan ayrıldığını görüyoruz. Demek ki FIA geleceği görür hamleler yapamamış.

    Gerçi Cosworth her zaman saygı duyulması gereken bir firma olmuştur. Sadece Formula 1’e motor üretmiyorlar en azından
    http://row.cosworth.com/

    Şahsen Cosworth, Judd, P.U.R.E (finansman eksikliği nedeniyle proje ellerinde kaldı, destek olan varsa devam ederler) gibi üreticilerden bağımsız motor firmalarının da spora gelmesi gerekir.

  2. Gelsin cosworth geri… Honda da gelecek, PURE vardı baştan patladılar, cosworth onların da tasarımlarını alıp + değer yapabilir belki.

    1. P.U.R.E Toyota’nın Köln’deki tesislerini kullanıyordu. Toyota kafasını çalıştırsa mali destekte bulunabilir, Stefan GP bile para bulup motor haklarını satın alabilir.

  3. gir çık gir çık bir karar verin

  4. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Sevindim. Özellikle alt sıra takımları uygun fiyatla Cosworth’e geri dönüş yapabilir. Farklı üreticilerin olması spora renk getirir. 2005 yılında 8 üretici varken 2014 yılında 3 üreticiye düşülmesi sporun geleceği açısından büyük sorun. Cosworth 2015 yılında alt sıralarda yarışan takımlara motor sağlayabilir uygun fiyata.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir