Lotus E22 Önden Kayma Yaşayacak!

yazar:

kategori:

2014 araçlarının resimleri takımlar tarafından paylaşılmaya başlanırken Lotus’un en radikal burun tasarımına gittiği görüldü.

Takım Williams’ın FW26 aracında kullandığı burun yapısını kopyalarken Formula 1 teknik adamlarından Enrique Scalabroni bu tasarımın ciddi önden kayma sorunları yaratacağını söylüyor.

“Çözüm orjinal ve sıkı ön taraf kurallarını farklı yorumluyor. Williams’ın FW26’sının aynısı, ilginç olan ise iki ‘dişin’ asimetrik tasarlanması.”

“Elbette aerodinamik açıdan bazı avantajları var. Patrick Head zamanında bana bu tasarımın rüzgar tünelinde harika olduğunu, ancak pistte aynı sonuçları vermediğini söylemişti.”

Williams BMW FW26 Pre-Launch Shoot

“Ön kısım ciddi bir önden kaymaya sebep olacak ve bu aracı hızlı yön değişimlerinde güvenilmez hale getirecek. Burun kısımları çok uzun ve sürücü direksiyonu çevirdiğinde garip bir tepkiyle karşılaşacak.”

Lotus Jerez’deki ilk F1 testine katılmamaya karar vermişti, ancak Bahreyn’deki ikinci testlere katılacağı belirtiliyor.


Yorumlar

“Lotus E22 Önden Kayma Yaşayacak!” için 3 yanıt

  1. Williams önden kayma sorunu yaşadı diye bu otomobil de aynısını yaşayacak diye bir kaide yok. İki otomobil birebir aynı diyor gözü görmüyor herhalde, ikisi arasında çok fazla teknik fark var. En başta bu otomobilin lastikleri slick. Kanallı lastikler her halükarda understeer sebebiydi zaten. Ayrıca Williams ile Lotus’un kullandığı çatal burunlar arasında da aerodinamiği gözle görülür şekilde farklı etkileyecek biçimde bir kalınlık farkı var.

  2. Çok bilgilendirici bir açıklama. İşte böyle şeyler duymak istiyorum. Tüm teknik patronlar zırvalayıp kaçıyor. Biri de çıkıp böyle sorunumuz oldu düzelttik desin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir