2014 Jerez Kış Testleri Başlıyor

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

2014 Formula 1 sezonu öncesinde lansmanlarla başlayan etkinlikler, bu hafta Jerez’de sezonun ilk testleriyle devam edecek.

Jerez testleri, yeni lastikler ve yeni araçlarla, daha doğrusu yeni 1.6 V6 turbo motorlar ve yeni enerji dönüşüm sistemleriyle gerçekleşecek ilk ciddi testler olması açısından önemli olacak. Lotus haricinde tüm takımların katılacağı testlerde takımlar mümkün olduğu kadar yeni motorları, yeni teknolojileri ve araçları test edip anlamaya çalışacaklar.

Her sene olduğu gibi bu seneki testlerde de elimizden geldiği kadar testlerde olup bitenleri en kısa sürede size aktarmaya, araçlardaki gelişmeleri fotoğraflarla göstermeye çalışacağız.

Jerez’deki testler 4 gün sürecek ve 3 hafta sonra takımlar Bahreyn’e gidecekler. Bahreyn’de 2 test seansı gerçekleşecek.

Jerez testleri aynı zamanda yeni araçların lansmanı açısından da önemli olacak. Şu ana kadar sadece Ferrari, Mclaren ve Sauber takımları yeni araçlarına dair fotoğrafları yayınladılar. Lotus haricinde diğer takımların hepsi büyük ölçüde testlerin ilk sabahında yeni araçlarını görücüye çıkaracaklar. Bu kapsamda özellikle Red Bull ve Mercedes araçları merakla bekleniyorlar.

Be6_qj0CQAABHhV

Jerez testleri için takımların pist yetkililerine verdikleri program yukarıdaki gibi. Ancak koşullara göre bu takvimde değişiklik olabileceğini belirtmemiz lazım.

Jerez’den ilk kareler:

Kış Test Takvimi

[table id=1 /]

Lansman Takvimi

[table id=3 /]


Yorumlar

“2014 Jerez Kış Testleri Başlıyor” için 8 yanıt

  1. Videodan kaptığım resimle biraz oynadım, Ferrari gibi olacak gibi görünüyor.

    Bu arada Force India aracı gün ışığı altında harika görünüyor. Marussia’yı bekliyorum.

    1. Marussia Teknik bir sorundan dolayı teste katılamayacaklarını duyurdu abi sorunu çözmek için gece gündüz çalışıyorlarmış.

    1. Linki nası koyduysam artık, yazdığım yorumun tamamı link olmul. Ayrıca şöyle de ekliyeyim madem ;

      https://www.youtube.com/watch?v=S2EVt5-Mcog

    2. Hatta şu linki de ekliyeyim. F1 Technical forumundaki arkadaşlar iyice derinlemesine video incelemesi yapmışlar. Bi kaç bişey yakalamak adına Mercedes W05 tarafında. Göz atmak isteyenler baksın bence güzel şeyler var. 🙂

      http://www.f1technical.net/forum/viewtopic.php?f=12&t=16324&start=495

  2. McLaren motorhome’u yok mu ortalıkta yoksa ben mi göremedim ? 🙁

    1. Abuzer Kadayıf avatarı
      Abuzer Kadayıf

      en azından McLaren tırları orda. 😀

  3. Tırlardan gördüğüm kadar redbull dahada morarmış 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir