Takımların Bu Seneki Testlerde Oyun Oynama Şansı Yok

yazar:

kategori:

Motor üreticisi Renault, Formula 1 takımlarının bu hafta Jerez’de yapılacak testlerde oyun oynama, yani olduklarından geride görünme şanslarının olmadığını söyledi.

Yeni turbo motorlarla yapılacak ilk testlerin çok önemli olduğunu söyleyen Ron White, iş yükünün çok fazla olması nedeniyle takımların gerçek formlarını saklama gibi bir şanslarının olmayacağını düşünüyor.

White “Herkesin hemen hemen aynı konumda olduğu, aynı zamanda aynı şeyleri yaptığı testlerde küçük bozucu olan küçük sorunlar ya da çözülmesi gereken büyük sorunlar, kontrol altında olan ve pürüzsüz bir şekilde ilerleyen şeylerin işaretleri hemen ortaya çıkacak.”

“Farklı araçların ya da takımların başlangıç noktasındaki açık hızlarını görmek oldukça zor olacak.”

“Ve muhtemelen öğrenme oranının çok dikey olması ve başlangıç noktasının normalden daha az tahmin edilebilir olması pek ilgi çekici olmayacak.”

“Ancak olduğundan daha zayıf görünme oyununun kimse için opsiyon olacağını düşünmüyorum.” dedi.

White, rekabetçilik seviyesinin sezonun ilk bölümlerine kadar açık olmayacağını düşünüyor.

Whitee”İlk başta sürekli değişen bir durum olacak. Bir haftalık sürede performansları değerlendirmek mümkün olmayacak. Gerçek bir şey söylemeden önce sezonun oturmuş olması gerekecek.” dedi.


Yorumlar

“Takımların Bu Seneki Testlerde Oyun Oynama Şansı Yok” için 5 yanıt

  1. Motor üreticilerini takmaksızın tüm takımlar kendilerini daha yavaş göstermeye çalışacaklardır. Ufak birkaç kanat ayarıyla bile bunu başarabilirler, difüzörü küçültürler vs. Ayrıca yakıt kullanımını da bilemeyeceğiz. Bence Renault bu açıklamayla takımları ikna etmeye çalışıyor.

  2. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Bir şey duydum ama doğru mu atmasyon mu ilerde göreceğiz.2kaynağım var biri sıradan bir arkadaş diğeri ise ciddi bir kaynak.Bu ara gerçi genellikle yanlış bilgi alıyorum ama olsun söylemekten vazgeçmem.Renault motorunun 50 beygir,öteki kaynağa göre 25 beygir geride olduğunu duydum.Belki de hiç geride değildir ama 25 beygir ise zaten v8 motorlar dönemi bitene kadar da aşağı yukarı böyleydi pek bir şey değişmez.Ama özellikle sıramala turlarında 50 beygir fazla etki edebilir.Ferrari motoru 650 beygir ve 160 beygir ers ile toplamda 810 diye okudum.

    Bununla beraber acaba arka planda dönen diğer motor savaşları hakkında site emekçileri yada birisi bilgi sahibi mi?Mesela Renault ve Mercedes,motoru korumak için 3-4 kg ağırlığında shield adı verilen bir kaplama kullanmakta ancak söylenene göre Ferrari bu olmadan da motoru koruyabiliyor.Şimdi bu 2 üretici birlik olup Fiaya bir açıklama sunmuşlar ve Renault bir turbo motorun patlamasının sonuçlarını gösterckmiş.Yani Ferrari’nin de bu zımırtı her neyse 3-4kg arttırmak için zorluyorlar.Benim okuduğum kurallarda böyle bir zorlama yok.Motoru güvenli yapmak takımların görevi ve bu olmadan bunu başardıysa bir takım alkışlamak lazım

    1. İlk sorunun cevabını bilmiyorum ancak ikincisinin cevabı burada

        1. Burak Karaküdük avatarı
          Burak Karaküdük

          sağol ya cidden.ben neden göremedim bunu acep?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir