Kovalainen Galibiyetin Bir Başlangıç Olmasını Umuyor

yazar:

kategori:

Heikki Kovalainen, Macaristan’daki galibiyetin, gelecek başarılar için bir başlangıç olmasını umuyor. Lewis Hamilton ve Felipe Massa’nın yarış içinde yaşadığı sorunlardan yarar sağlayan Fin pilot F1 kariyerinin ilk yarış zaferine ulaşmış oldu. Bu yıl Hamilton’un gölgesinde kalan Kovalainen bu ivmeyi devam ettirmek istiyor.

"Harika. Mükemmel bir an. Bu yıllardır hedeflediğim andı. Bir F1 pilotu olma inkanını yakaladığımdan beri kondisyonu geliştirmek ve bunu başarmak için çalıştım. Umarım gelecek başarıların ilki olur."

Kovalainen hem Hamilton’ın hem de Massa’nın kendisinden hızlı olduğunu kabul ediyor ve Massa’yı sorun yaşamasını umarak zorladığını da söylüyor.

"Tabii ki, çok mutluyum. Zafer için mücadele edecek pozisyonda olduk ama daima bazı şeyler yanlış gitti. Bugün Lewis ve Massa en hızlılardı. Massa’nın mekanik bir sorun yaşamasını umarak zorladım ve işe yaramış gibi görünüyor."

"Takım zor zamanlar geçirdi ama zorlamaya devam ettim ve ilk zaferimizi kazanmış olmaktan fazlasıyla mutluyum."

Kovalainen aldığı bı galibiyete rağmen pilotlar şampiyonasında hâlâ altıncı sırada ve Hamilton’ın 24 puan gerisinde.


Yorumlar

  1. ve patlayan ferrari ile..

  2. zümrüt hazar avatarı
    zümrüt hazar

    ben olsam onun yerinde bu kadar umutlanmazdım.heikkinin şanslı olduğunu hepimiz biliyoruz.tek yaptığı tempoyu kaybetmemek oldu.yoksa bize unutulmaz bir birincilik yaşatmadı.
    bu yarışı ileride hepimiz massanın startı ile hatırlayacağız.

  3. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    HEIKKI daha cok calismali mercedese hala uyum sagliyamadi lewis in lastik patlatdigi massa nin motor bitirdig kimi nin 30 tur alonsoyu kovaladigi bir yasida 1, olmak sadece sans ama heikki icin bir motive olur diyorum öyle olmazsa bu sansi zor yakalar ..

  4. Tabiki başlangıç tıpkı 97 Suzuka gibi.. Umarım şampiyon da olacaksın.

  5. Kovalainen şeytanın bacağını tamamen kırmıştır. Hadi daha nice yarış zaferlerine. Hakkinenden sonra McLaren Finli bir şampiyon daha çıkarır umarım seneye… 🙂

  6. Heikkinin benim gözümde pilot olabilmesi için bir rakibini geçmesi gerek ama şu ana kadar göremedik.Bozuk araçlı kimi yi geçerken bile nasıl batırır demiştim arkadadan bmw ye geçildi.Ayrıca hiçbir zaman sıkı takipci olamadı.Altındaki mclarenle piqu , glock larla kapıştı.

  7. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    takımın kova yı tebrik edişi güseldii
    mclaren in telsiz konuşmalarına hastayım:)
    :kazananlar arasına hoşgeldin!!!!!

  8. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    heikki daha iyi sürmen lazım ileride kazanmak için hala yavaşsın yarış içinde her zaman böle şans yanında olmaz

  9. Bugünkü yarışı kazandı fakat hala Hamilton'a göre çok çok yavaş. Bu sezon Hamilton sorun yaşamadığı sürece Heikki galibiyet göremez.

  10. ogun savaş avatarı

    Takımın ve Heikki nin buna çok ihtiyacı vardı gerçekten ferrarinin önünde olarak özellikle.Heikki bundan sonra en azından bir ferrarinin önünde bitirmeli her yarışıı

  11. mehmet karahanlı avatarı
    mehmet karahanlı

    evet bundan sonra yarış kazanamama başlangıcı olacak : )

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir