Raikkonen "Sıralamalarımı Geliştirmeliyim"

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, yarış kazandıkları günlere dönmek için Ferrari ile birlikte sıralama performansını geliştirmeleri gerektiğini düşünüyor.

Ferrari pilotu yarışa 6. sıradan başladı ve 2 hafta önce de aynı yerden başlamıştı. Raikkonen yarışı 3. sırada tamamladı ancak yarışın büyük bölümünde Fernando Alonso2nun arkasında kalmasa daha da iyi yapabileceğini söyledi.

Raikkonen "Yarışta biraz daha iyi olabilirdik ancak Alonso’nun arkasında kaldık. 2. pitlere kadar onun arkasında takıldım ve o andan sonra biraz geç kalmıştık. İyi bir aracım vardı ve Timo’yu yakalayabildim ancak bir anda yavaşlamam gerekti."

"Bazıları ile birlikte şanslıydık. Hızlıyık ancak sıralamalarda iyi yapamazsak aynı sorunlarla yine karşılaşırız. Bunları çözmek zorundayız."

"Eğer önde olursak galibiyet mücadelesi verebiliriz. Takım iyi iş çıkardı ancak sorunları çözmeliyiz ve böylece galibiyet mücadelesi verebiliriz." dedi.

Raikkonen son anlarda Timo Glock’u baskı altına alsada en sonunda yavaşlamak zorunda kaldı.

Raikkonen "Ne yazıkki yavaşlamak zorunda kaldık. Alonso’da olduğu gibi çok hızlıydık ancak burada geçmek çok zor. Bir virajda özel bir şeye sahip olmanız gerekiyor. Ne yazıkki geçemedim. Böylesine zor bir hafta sonundan sonra 3. sıra, iyi bir sonuç" dedi.

Raikkonen buradan aldığı puanlar ile pilotlar klasmanında tekrar 2.liğe yükseldi ve lider Hamilton’un 5 puan gerisinde bulunuyor.


Yorumlar

  1. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Hey yavrum hey yine başlamışız ,birkaç gün öncede benim birkaç cevabım silinmişti bana göre haksızdı sebebide freni patlayan arabayı kimse durdurmaya çalışmasın birşey yapılacaksa o freni patlatan buraya uyarlarsak buradaki ortam zararlıları bulunmalı ve sterilize edilmeli ;
    Siz site yöneticiliği yapan arkadaşlar bilgisayar ortamını sizin kadar bilmem fakat ip adreslerinin sizde görünmesi lazım bu soruna bu yönden yaklaşırsanız sevinirim ;burada sürekli yorum yazan arkadaşlar birer makine değil onlarda herkes gibi insan veya en azından insan olmaya çalışıyor fakat her insanda olduğu gibi damarına basılma durumunda şarteller atıyor ve yorumların dozu kaçabiliyor onun için kelamım odurki asıl sebebi ve sebebiyet verenleri cezalandırmak daha mantıklı ….

  2. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    yazdıgım mesajı kim silmiş bilmiyorum;muhtemelen bilmeyeceğim de ama benimn mesajlarımdaki kelimeleri tek tek ayıklayıp silen o işgüzar yönetici arkadas neden benim için yazılmış ''çağdışı vs.''kelimeleri de aynı titizlikle silmemiş?varsa o arkadaşın bana bir hasedi forumdan filan,böyle gizli gizli işlere gerek yok..
    sevgili fuad,allahtan kelimelerin nerede ne anlama geldigini bu yorumu silen arkadastan daha iyi biliyorsun ve de açıklama yapmışsın.ben bunu yapmıyorum çünkü her insanın o yazıdan anlaması gerekenler,senin anladıkların..
    son mesajımda da herhangi bir hakaret ya da ona benzer bişey yoktu..
    her neyse buradaki yorumlara ben olmadan da hayli hayli devam eder bu site ve yöneticileri..

  3. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    walla arkadaslar ben fatıh arkadasıma ılk cvp verenım.ona yuklenmedım.sadece yazdıgı bazı keleımlerın hos olmadıgını soyledım.hangı cumle ve mana ıcerısınde olursa olsun.o orneklerı farklı kelımelerle de verebılır bır ınsan.onun sordugu soruyu ben cvp lıyayım nacızane:kımı normal sartlarda bır ıkı turluk agır depoyla cok zaman polu aldı.bunu ferrarıde bılıyor.massa zaten hafıf cıkıyor.kımıde dogal olarak aynı turda pıte gırmeyecegı ıcın en az 1 turluk benzın farkıyla cıkıyor.kımı hızlı oldugunu dusunerek agırlık farkını bır nebze hızıyla kapatacagını dusunuyorkı 2 3 bazen 4 turluk agır benzınle cıkıyor.son yarıslarda bu pek ıse yaramadı dogru ama en azından ılk uce kalacagını dusunuyor.ve yarıs ıcındekı stratejı ve pıtlere gec gırerek kazanacagını dusunuyor kı bunu defalarca yaptı.ustelık kımı kendı ıstıyor agır kalkmayı.ben kımıde bır bosverıslık gormuyorum.emeklılık soylentılerının kaynagı onun schumı nın gıderken soyledıgı'' ben schumı kadar kalıcı degılım'' cumlesınden sonra cıkmıs olması.o hıc emeklı olacagım demedı.ustelık benım sozlesmem var ve ben sozlesmemı yarıda bırakıp gıtmem dedı daha ne desın anlamıyorum.kımı hala sampıyonanın en buyuk favorısı bana gore.cunkı su an forsuz olabılr kotu gıttıgı halde hala hamıltonun ensesınde.ıyı gıttıgı zaman sızce neler olur??

  4. tutku can, cahil olup olmadığını bilmiyorum, ama insanları rencide etmek istemediğin konusunda hiç de samimi görünmüyorsun,son mesajın itibariyle :)) yahu birini rencide etmek için daha ne yazabilirdin ki merak ediyorum :)) hem, Fatih küskü "ferrari bile bile kendisi için dezavantajlı olacak bir uygulamaya gitmez" mealinde, ferrari aptal mı da, diye sormuş…kimseye aptal felan dememiş yaw, ben fatihin avukatı değilim ama yazdıkları ortada "eger silinen ve okumadığım bir mesajı yoksa" ..hayır ortada duran açık seçik okunan kelimeleri bile bu kadar saptırabildiğinize göre..

  5. Fatih küsküye yüklenmişiniz, ama sorduğu sorunun cevabını yazmayı unutmuşsunuz : )) sahi, madem kiminin ağır depo ile sıralamalara çıkması bi dezavantaj, o halde neden bunu yapıyor kimi? Fatih in de dediği gibi, ferrarideki mühendisler aptalmılar ki, bu dezavantajı göremiyorlar? yoksa, kiminin antrenman turlarına yakıt yüklü-boş turlarına bakıp onun için en uygun stratejinin dolu bir depo ile sıralamaya çıkmak olduğuna mı karar veriyorlar?

  6. Sinan Şahin avatarı

    sıralamalara odaklanırsa şampiyon olma ihtimali yüksek, umarım başarır.
    (balına şampiyonluk ağır olmuş, bir sezonda en fazla yarış kazanan bir pilota karşı bu denmemeli. massa'nın spinleri çok meşhurdur:) geçen sene atmış olduğu spin kendi hatasıydı ve kimi pitten çıkarken bile massa onu geçebilmek için vargücüyle zorladı ama şampiyon olması gereken pilot şampiyon oldu. bence massa, kendisi olamayacağı taktirde hamilton'ın şampiyon olmasını ister, kimi'nin değil…bu seneki tavırlarından bu bariz bir şekilde anlaşılıyor zaten.)

  7. fatih küsku şimdiye kadar sana cvb vermeyerek senin seviyene inmek istemedim.. ben belki cahil bir penceren bakıyorum olaya ama senin gibi medeniyetsiz çağdışı geri kalmış yorumlarda bulunarak başka bir arkadaşımı burda rencide edici yorumlarda bulunmuyorum.. raikkonenin sıralamarda daha ağır depo ile çıkıp şimdiye kadar diğer pilotlarla başabaş mücadele edip puan çıkarması, kim olursa olsun anti-kimicileri rahatsız mı etti acaba?? en hızlı turları seriye takmış olması içinize oturdu sanırım.. şimdide önceden massayı yerden yere vururdunuz şimdi sırf kimiye saldırmak için massayı kobay olarak kullananlar zorunuza mı gitti.. 20 puan raikkonen ister arkada olsun ister önde bu sene şampiyon oooooo.. bunlar benim fikrim.. aptal değilim bu arada.. hatta çoğu kişiden daha akıllı ve daha objektif bir insanımdır..

  8. tunç ayoğlu avatarı
    tunç ayoğlu

    kimi son yarışlara sadece en hızlı turu atmak için çıkıyor gibi geçen gün bir yazıda okumuştum kimi de bir bezginlik ve isteksizlik var diyordu biraz düşününce adamın dediğine birazda olsa hak verdim artık kimi emeklilik belirtileri gösteriyo gibi adının silinip gitmemesi için sadece en hızlı turları atıyo kendisinin herkezden hızlı olduğunu ancak artık istemediğini gösteriyo gibi bir kimi taraftarıyım ama eğer kimii kendisinin emekli olması gerektiğini düşünüyosa onada hak vermek lazım (kimi emekli olmayı düşünüyorum demedi ama…)

  9. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    fatıh arkadasım ne kadar guzel konusuyosun ya.gerı zekalı zırvalayan uyduruk cehıl ce yorumlar balına sampıyon olmak gıbı kelımelerı ne kadar rahat kullanıyosun oyle.!!gecen seneyı hangı pencereden seyreettın bılmıyorum yada nasıl?kımı yarıs dısı kalma kredısını sezon basında hamıltonda sene sonunda kullandı.bırının sezon basında dıgerının sezon sonunda yarıs dısı kalması nasıl balına sampıyonluk oluyor.eger senın kullandıgın deyımlerı kullanacak olursak!aptallıgına sampıyonlugu mc larenden aldı kımı.29 puan farkını sansına mı kapattı.ızın vermeseydınız.uydurk sıpın dedıgın olay massanın klasıgı zaten.olur olmaz yerlerde spın attıgını hepımız bılıyoruz kı bu her pılotun basına gelıyor.son brezılya yarısında kımı massa dan tam 3 tur sonra pıte gırdı.aralarında zaten 2sn fark vardı.kımı masssa dan 1 sn az kaldı pıtte ve onune gectı.bunu massa ya ılk yapısı degıldı zaten.kaldıkı bunu gecen sene fransada massa ya ıngılterede hem hamıltona hem alonsoya yapmadımı.onuda bırak bu sene malezyada kımı aynı seyı yıne yaptı.massa pıte gırınce onu acılan kımı herzamankı gıbı en hızlı turları atarak pıt sonrası yıne massayı gecmedımıde bal dıosun.cınde hamılton pıt yolunda salakca kalmadımı (senın lugatınla)son brezılya gp sınde kımı ve alonsoya gecılıp hatayı kendı yapmadımı.sezona bır butun olarak bakacaksın.son yarıslarda hamıltonun kaybettıgını raıkkonen sezonun basında fazlasıyla kaybetıstı.ahada buraya yazıyorum.kımı busenede sampıyon olacak.f1 den anlıyan bır tek sensen gerı kalanı zırvalıyorsa fatıh kusku arkadasım evet bızler zırvalıyoruz ne ısın var ıcımızde.nın gıbı f1 profersorlerını bul onlarla kasık at:))

  10. Caner Arısüt avatarı
    Caner Arısüt

    Ya ne kadar saçma muhabbetler dönüyor buralarda.Hiç inanamıyorum.Yazmayım dedim o kadar ama dayanamadım.Neden bildikleriniz hakkında değilde bilmedikleriniz hakkında yorum yapıyorsunuz ya da nasıl yapabiliyorsunuz.Birkaç adam akıllı yorum dışında hepsi boş yorumlar,kimse kusura bakmasın.Bir takım şampiyon olacaksa bana göre komple bir takım olduğu için şampiyon olmalı.Yarış kazanmak istiyorsan hızlı olmak yetmez işte.Kimi her yarış en hızlı turu atıyor da ne oluyor.Evet saçmalıklarda ve dayanıklılık problemlerinde Mclarenla eşit gibi bir durumdayız.Bundan sonra komple bir takım olmayı başarabilen şampiyonluğa uzanacaktır.Ayrıca Kimi ve Massa'nın Hamilton Heikki arasındaki kadar biribirlerine uzak olmaması doğru değerlendirilirse,yani Ferrari pilot yönetimini doğru bir şekilde yürütebilirse avantajımıza olacaktır…

  11. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    kimi ve ferrari takımı gerizekalı mı da bile bile agır depoyala yarısa baslıyor..antrenman ve q1 q2 performansları berbatken mecburen agır depoyla baslıyor ne yapacak baska..
    yine söylüyorum bunda ısrar edenlere,lewis,heikiden yarım saniye daha hızlı diye bu onun sucu mu ya da takımın sucu mu.sizin pilotlarınız gucu ve hızı birbirine esitşe ve aynı yerde yarısı bitirebiliyorlarsa genelde bu da bizim problemimiz değil sizin probleminiz..gecen yılki şampiyonlugun uyduruk spinle yerini kimiye bırakan massadan aldıgınızı unutmayın..bakın 1-2 yarıstan bahsetmiyorum;direkt olarak şampiyonlugun nasıl geldiginden bahsediyorum..
    kimi şampiyon filan olursa da kapak mapak olmaz bize,sizin gibi bakmıyoruz olaya biz,herkes şampiyon olabilir,hele 17 puan geriden gelip rakibinin ve takımın aptallıklarını değerlendirip balına sampiyon olunabilecegini görmüşken herşey olabilir diyorum..ama eze eze hızmızla sampiyon olmayı umuyorum,rakibin patlattıgı motorlarla ya da takımlarının sacmalıklarıyla değil,şu ana kadar yaşanılan şanssızlıklarda eşitlik durumu var gibi.

  12. Rai Alonsodan kurtulduktan sonra gayet iyidi ama yetmedi tabi macaristan gibi bir pistte Renault gibi zayıf bir rakibini (tabi ferrariye göre yoksa bu yarış renault bmwden hızlıydı) geçememesi dogal.

  13. tutku can söledın her kelımeye katılıyorum:D:D:Dnoktana virgülüne bile:D:D yalnız su raıkkonen in 2.k sini unutmasan:D

  14. raikonen sıralamarda diğerleri ile eşit depo ile çıksın diğerlerinden ağır olmasın yenilmez olur.. 3-5 tur benzin hep massa ve mclarenden ağır çıkıyor sıralamalara.. sonra yarış başlayınca 3-5 turluk benzin olunca ilk pit stoplara kadar yaklaşık 20 tur dersek birinci sıradaki pilota qöre her tur başına 0,6-0,7 sn civarı geride kalıyor buda toplam 14 sn eder.. zaten son 2 yarıştır 6. sıradan başlıyorsun bide önündeki araçları geçmek için uğraş onuda geçtim yarışın genellikle 3'te 2'si bölümü boyunca geçişlerin çok zor olduğu pistlerde bir pilotun arkasında 15 sn daha zaman kaybet.. al sana kafadan 30 sn.. raikonen şampiyon olmak istiyorsan mutlaka pole alman lazım olmadı en az 2. olacaksın sıralamarda.. ya diğerleri ile eşit benzin al yada biraz daha çalış pole al.. ozaman kimse seni tutamaz..

  15. ozan yalçınkaya avatarı
    ozan yalçınkaya

    mclarenci arkadaşlar kımi yine size kapak yapacak bundan emın olun bu senenın yıne şampionu kimi dua edin siz massanın motoruna yoksa dün 1 ve 3 olucaklardı demekki biz sizden açık ara üstünüz kalkışa bakın anlarsınız levis aracı zorlamasına ragmen bıde geçildi bundan sonraki yarışlardada kimiyi seyredin bakalım geçen hafta ki yarışta geçildik kral oldunuz demekki herşey çabuk degişe bilio bunun adı f1

  16. Hayir birileri Ferrari pilotlarinin yarismadigini soylemiste ona istinaden yazdim, goruntu yorumculugu zuhaha diye gulen tipler her Ferrari haberinde satasmalar, yakistiramiyorum Mclaren gibi bir takimin fanlarina, siz yakistirabiliyomusunuz?

  17. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Geçen yıl mclarende durum farklımıydı kide siz mclareni eşitliksizlikle suçladınız adam kayırmayla suçladınız şimdi de ferrarinin raikkoneni formsuz veya araçla anlaşamıyor hemen kılıflar hazır veya görüntü yorumculuğu hazır biz pilotlarımızı yarıştırıyoruz raikkonen temposunu bulduğunda bu yorumları tekrar görmek isterim ….

  18. Ferrari`de 2 pilot gayet acik yarisiyor puan durumundan gorebilirsiniz, ve Ron Dennis`in pilotlara esitlik masalindan cok cok daha esit davraniyoruz biz pilotlara, kimler zirvaliyor kimler..

  19. bir anda yavaşlamam gerekti mi? o ne ki.

  20. kaan tanyeri kardeşim kirli taraftan kalkmanın çok büyük bi dezavantaj olduğunu herkes bilir de ben kimiden senin beklediğinden daha fazlasını beklemişim demek ki kusura bakma sen 😀

  21. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    kimi ye bır podyum gerekıyordu oda oldu.ben herseye ragmen kımı nın sampıyon olacagını dusunuyorum.kendısı de hata yapıs olabılır formsuz bır donem gecırmıs olabılır.herkesın basına gelebılecek seyler yasadı.evet f1 de sans var.bunu bende savunurum.ama mc larencı arkadaslarım gıbı degıl.bana olunca sanssızdım baskasına olursa sanslıydı demem.ben her zaman soyledım.ne ferrarıcıyım nede mc larencı.ben f1 ı sevıyorum ve f1 once benım ıcın kımı gelır.bu gun hamılton ve massa ya olanlar ı sansla bagdastıranlar kımıye sanslı sıyneler var.(dıger haberlerde)kımı mc larendeyken defalarca lastıgı patladı.defalarca cogu zaman lıderken motorları ıflas ettı.aynaları koptu.kanatları koptu.bızler kımıye sanssız derken zamanın ferrarı schumı ve alonso taraftarları kımıyı aracı sert kullanmak agresıf kullanmakla ssucladıgını sımdı gıbı hatırlıyorum.neymıs kımıye tank vermek lazım fılan dıyenler vardı.dogru bugun massa ve hamılton sanssız kımı bır nebze sanslıydı.ama lutfen bunun f1 ın bır barcası oldugunu unutmayalım.bence raı bu yarıstan sonra uyanacak ve uyandı.2.sampıyonlugunu alacak herseye ragmen.

  22. ecrin deniz avatarı

    geliştirin o zaman bi zahmet:) sezon bitecek nerdeyse:)zaten sıralamaları pek de ümitli seyredemiyorum bi ferrari taraftarı olarak!

  23. Kaan TANYERİ avatarı
    Kaan TANYERİ

    cnn kardeşim sen raıkkoneni sauberden beri izliomusun F1 tarihinin bence eskileri pek bilmem ama schumi doneminden itibaren gelmiş geçmiş en ii kalkış yapan 4 pilotu vardır bunlar ; schumi,hakkinen,alonso ve RAIKKONEN'dir. mclarendeyken startta 3 kişi geçtiğini bilirim alonsonun yine aynı
    Ferrari'ye geldiğinde artık gridin başından sonuna kadar araçlar hemen hemen aynı ekonomisi fazla olanlar biraz daha hızlı bu yuzden startta 4-5 kişiyi geçmek gerçekten zor ama 2-3 kişiyi geçtiğini hatırlıyorum geçen sene izle butun yarışları ayrıca bilip bilmeden konuşma kirli tarafta start almamak için kimi raıkkonen 7.olmak isterdi zaten geçen yarışlardan massanın boyle bir demecide war. Sen rahat ol lastikleri ısıtabilirse ferrari herşey daha ii olacaktır 😉 ayrıca ogun savaş kardeşim 4 kere lastik patlatmalarının tek sebebi sıcak hava deildir bir yarışta her tur en az 4 kere blokaj yaparsan sıcaklığı tavan yapmış lastiği mahfedersin nitekimde bunu sonucunu altı yabancı madde olayıda galba sıkma olabilir 😀

    ve son oalrak mclaren-mercedes kardeşim sana tek sozum olcak çok biliosan macaristan ve monacoda senin altına mclaren'ı wercem karşındada vettel olcak sade 2 niz sabaha kadar tur atsan geçemessin 😉

  24. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    kirli taraftan başlayan pilotlar startta iyi kalkamadılar… yani kovalainen ve raikkonen birer sıra kaybettiler.

    ayrıca arkadaşlar rakip takımların pilotlarına karşıda atıp tutarken biraz düşünelimm lütfen biraz daha saygı lütfen Mc Laren….

  25. alonsoya geçilmesi beklenen birşeydi zaten aksine kimi çok iyi bi start aldı kirli tarafın kurbanı oldu sadece

  26. kiminin startları da iyi değil malesef startta kubi ve glocku geçmesini beklerken alonsoya geçildi iyi bir kakış yapabilseydi önden kopmaz ortak olurdu massa ve hamiye

  27. siz sorun nedir iyi biliyorsunuz sayın macca taraftarları ama hala massa trafiğe takıldım kimi de hata yaptım demesine rağmen pilotların yaptığı hataları takıma mal ediyorsunuz.kimi hata yaptıysa massa trafikde iyi bi tur atamadıysa bundan aracın kötü olduğu anlamımı çıkıyor anlayamadım tam.mclarenin sıralama da hızlı olduğunu gördük ama yarışlarda geçen yarış dışında çok iyi olduğunu göremedik sen ne zaman gördün merak ediyorum "Mclaren-Mercedes"

    ferrariyle uğraşmaktan vazgeçin siz vazgeçmseniz de zaten pistte gösterilmesi gerekenleri pilotlarımız size gösteriyor.

  28. yazık dikkat etsin biraz massa nın başına gelenler onunda başına gelebilir pazar günü son turlarda kasıcağına ctesiye atsın o turları tabi mümkünse

  29. evet kimi bunu yapmak zorundayız artık..

  30. Erhan Başdaş avatarı
    Erhan Başdaş

    adamın ölüsü en hızlı turu atıyor fark burda işte diğerleriyle

  31. evet fatih:) Geçen seneye bak mclaren ardarda birbiriyle yarışıyor ferrarileri hiç görmedik. massa kimi nin önünü kapattı bir kere zaten kıyamet koptu:D

  32. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    nerede yarışıyor 2 pilot;biz mi göremiyoruz yoksa sen kendi kendine hayal kurup 2 sini mi yarıştıyorsun:Dd
    hangi yarısta yan yana geldiler yarıştılar ya da mücadele ettiler soyler misin..mclarende herkes bir pilota çalışıyormuş da bilmem neymiş;yahu adam lewisten 0.5 saniye yavaşsa bu lewisin sucu mu takımın sucu mu bırakın artık bu zırvaları..

  33. hamiltonın patlattığı lastiklerde ve yarış içi hızı da mclaren için ii değil bence bide hatırlatıyım ferraride iki pilot birbiriylede yarışıyo
    yani mclarenden farklı
    herkes bi pilota çalışmıyo

  34. ogun savaş avatarı

    Geçen seneki monza spa yı hatırlatmak isterim

  35. yarışın başlarında uyuyor heralde hep sonlarda hızlanan bir isim.
    Son yarışlara bakarsak gerçek rakibi Alonso

  36. kiminin fazla benzin almasının sebebi sıralama performansının kötü olması daha az benzin alsa daha erken pite giricek ve Alonsoyla yaşadığı gibi aynı anda girdiği zamanda 2. pit stoplara kadar geçmek için çok zorlaması gerekicekti ama gerçekten kötü bir tur atmış kimi sıralamalarda alonso bile geçmiş aynı yakıt yükü ile..Hamilton ve Heikki ise en iyi sıralama performanslarını yaptılar sanırım Massa 1 tur hafif olmasına rağmen Lewisten 0.4 sn ye yakın fark yedi bu hiç iç açı bir görüntü değil ferrari için Heikkide Kimiden sadece 1 tur hafifti 2.sıradaydı sıralama performansımız böyle devam ederse daha çok yarışlar kazanırız..McLaren sıralamada hızlı yarıştada hızlı o bakımdan takım iyi bir denge bulmuş gibi..Yalnız tek eksik Kovalainenin yarış performansı bu yarışta en iyi performansını izletti bize umarım daha da gelişir ve takımlar şampiyonasında iyi puanlar getirir..

  37. mehmet karahanlı avatarı
    mehmet karahanlı

    pole den ziyade 2 veya 3 den başlasa bile kazanma şansı war kiminin..heralde bu olanlar aklını başına getirmiştir.Yalnız son 2 yarıştır hep aLonso nun arkasında kalıor ilginç kirli taraftan kalkmanın dezavantajlarını hep yaşadı :S

  38. pol değil pole olacaktı!

  39. pol alamayan pilot için şampiyonluk hayal. bu yarışta aldığın avansı iyi kullanıp geri dönmelisin, yoksa sonun hiçte iyi gözükmüyor.

  40. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    evet daha az yakıt almalı sıralamalarda hep diğer üçlüden fazla alıyor kimi

  41. serkan özlem avatarı
    serkan özlem

    massadan 4-5 turluk fazla yakıt alarak sen bu sıralamarda hiç bir şeyi geliştiremezsin, yarış performansına güveniyorsun ancak bu performans hızlı tur atmaktan başka hiçbirşeye yaramıyor.

  42. JoKeRoSsi46 avatarı

    dahamı serin 😀 valencia monza interlagos sıcak spa shangia duruma gore degısken yanı serın olabılecek sıngapur var

  43. rai'yi pek sevdiğim söylenemez ancak hamilton'un elinden şampiyonluğu alması adına her türlü desteği veriyorum ona -şu an için-o yüzden diyorum ki keşke biraz daha zorlayıp 2. olsaydı.

  44. pistte geçiş çok zor walla yapabileceğinin en iyisini yaptı gördünüz timoyla aradaki farkı nasıl da kapadı helal olsun pistlere geri döndü 2 yarıs aradan sonra bide sıralamayı halletse tam olucak..
    timoyu geçebilirdi ama massanın motor sorunundan sonra motoru zorlamayı bıraktı zaten kalkısta dönüste sürekli motor ayarını değiştirerek zorluyordu aracı ben yanarsa rainin motor yanar diye düşünüyordum..

  45. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    arkadaşım bu pistte nasıl alonsonun gerisinde kalmamasını düşünebiiyosun
    hamilton da lastik patlattıktan sonra geçiş yapabildimii???

  46. dua ette 2 pilot yarış dışı kaldı ancak 5. olurdun o zaman Alonso ile aynı benzin yakıt yüküne rağmen gerisinde kaldın Alonsonun..Sıralamalarda iyi olmak istiyorsan yarış hızından feragat etmen gerekicek..

  47. mehmet karahanlı avatarı
    mehmet karahanlı

    ''Bazıları ile birlikte şanslıydık'' :))) heikkiye taş atmış 😀

  48. ogun savaş avatarı

    Mclaren tek turdaki hız farkıyla sezon sonuna kadar avantajlı ama sıcak havalarda macca da lastik sorunu ortaya çıkıyor bu da ciddi bi kayıp bu sene 4. patlayan lastik oldu.Allahtan geri kalan yarışlar daha serin havalarda olacak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir