BMW, Yarıştaki Hız Eksikliğine Şaşırdı

yazar:

kategori:

BMW Motorsporları direktörü Mario Theissen, Alman takımın Macaristan’da gösterdiği düşük performansın nedeninden emin olmadıklarını söyledi.

Polonyalı pilot yarışa dördüncü sıradan başlamış olsa da, ne o ne de takım arkadaşı Nick Heidfeld etkili bir yarış çıkarabildi. Kubica yarışı sekizinci sırada bir puan alarak tamamlarken Heidfeld de 10. sırada kaldı.

Theissen neden bu kadar yavaş olduklarını öğrenmek için takımın bu yarışı inceleyeceğini söyledi.

"Yarış boyunca kesinlikle temposuzduk. Cuma ve cumartesi gününden sonra beklediğimiz tur zamanlarını her iki pilot da elde edemedi. Her iki lastikle de bu aynıydı. Bunun nedeni açık değil ama her şeyi analiz etmek zorundayız."

Kubica aldığı bir puanı hoş karşılıyor ama yarışın zor geçtiğini kabul ediyor.

"Zor bir yarıştı. Çok yavaştık ve aracın yol tutuşunda sorun yaşıyordum. Arkadan kayma sorunu yaşadım ve gerçekten zorlayamadım. Aracı pist üzerinde tutmak için çalışıyordum. Ama yine de bir puan hiç olmamasından iyidir."

Nick Heidfeld de "Startım harika değildi ama iyiydi. Beklediğim gibi üç aracı geçmeyi başardım. Ancak ağır araçla beklediğimizden zor bir yarış geçirdik. Tek pit stop sratejisiyle yarıştk ve aracım ağzına kadar doluydu. Aynı amanda lastikleri de korumak zorundaydım. Önümdekilerin hızıyla rekabet edemedim. Şimdi bugünkü hız eksikliğini değerlendirmeliyiz." diyor.

Bu sonuçların ardından BMW Sauber markalar klasmanında yerini McLaren’e karşı kaybetti.


Yorumlar

  1. bmw boyle gıderse 3.takılmıgı kaybeder reno ve toyota cok guclu hatta redbull bıle kubıcayı zorladı

  2. Ben de hiç bu kadar çelişkili yarışlar görmedim. Takım kesinlikle aracı geliştirmeyi bıraktı. Ama bu kadar da olmaz senenin aracına yönelirken içinde bulunduğumuz seneyi de unutmamak lazım bu takım markalarda 2. ydi. Ve 1 pilotu şampiyonluğa oynuyor.

  3. sinan  bilir avatarı

    muhtemelen dile getirilmesede ya tamamen yada %80 filan 2009 a odaklanılmış.en azından öyle olmasını ümit edelim.yoksa ben bu denli negatif yönde giden bi performans hatırlamıyorum yıllardır.

  4. BMW bu yarışta Honda ile mücadele etti açıkçası. RedBull, Toyota ve Renault bu yarışta çok çok hızlıydılar BMWye göre.
    Umarım bu sezona odaklanmayı bıraktığı için bu kadar kötüdür BMW yoksa görüntü çok kötü son 2 yarıştır.

  5. reno ve toyata çok ilerleme kaydettiki görüyoruz alonso 4. glock 2. nerde bu bmw…

  6. bu yarış ben de şaşırdım ama önümüzdeki yarıştan puansız ayrılırsak pek şaşırmam bu sonuçları kabullendim artık. umarım bu kaynakların 2009a odaklanmasıyla ilgilidir çünkü aksi takdirde durum pek parlak değil

  7. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    kanada ve macaristan

    BMW kendine gelmeli…

  8. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    acıkcası ben de çok şaşırdım,berbattınız mario..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir