Hamilton, Liderliği Koruduğu için Rahat

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, yarışın ortasında lastiğinin patlamasına rağmen şu anda şampyonada lider durumda olduğu için şanslı olduğunu kabul ediyor. Felipe Massa yarışı kazansaydı İngiliz pilot liderliği kaybedeceti ancak Ferrari’den çıkan dumanlar Hamilton’u rahatlattı.

Yarışın ardından ITV’ye konuşan Hamilton "Olabileceği kadar kötü olmadı. Felipe ve Kimi Önümüzde olabilirdi. Ama benim için de kötü oldu."

"Öncelikle ilk yarışını kazandığı için Heikki’yi tebrik ediyorum. Bu tamamıyla hak edilmiş bir zaferdi. Harika bir iş çıkardı ve bunun için gerçekten mutluyum. Glock da iyiydi." diyor.

Üçüncü sıradaki Felipa Massa’nın gerisinde kalan Hamiltoni henüz nedeni açıklanmayan bir sebeple lastiği patladı ancak yine de yarışı beşinci sırada bitirdi.

"Ben en kötü durumda en iyi sonucu kurtardığımı düşünüyorum. Lastikte patlak varken ne yapabilirdim ki? Geçen yıl lastileteki patlak yüzünden şampiyonluğu kaybettim ve bu benim için yeni bir şey değil."

Yarış öncesinde McLaren, Ferrari’ye oranla favori görülse de Hamilton, Ferrari’nin yarış içindeki hızına şaşırmadığını ancak ilk pit stopun ardından MP4-23’ün neden hız sorunu yaşadığı konusunda endişelendiğini söylüyor.

"Hayır (Ferrari’nin hızı) bir sürpriz değildi."

"Ancak bizim olmamız gerektiği kadar hızlı olamamamız sürpriz oldu."

"Başlarda hızlıydım ancak sonradan lastiklerde sorun yaşadım."

Hamilton ayrıca ilk virajda kendisini geçerken Massa’yı tam olarak göremediği için kızgın olduğunu da söyledi.

"Ona geçildiğim için biraz hayal kırıklığına uğradım. Ama o iyi bir iş çıkardı."

"Startım iyiydi ama Felipe’ninki benden daha iyiydi ve beni geçmeyi başardı."

Pit stopun ardından Massa’yı geçebileceğini düşünen Hamilton lastiğininin patlamasıyla bu planın alt üst olduğunu söylüyor.

"Henüz ne olduğunu tam olarak bilmiyorum. Ama sonuç olarak dört puan kazandım ve şampiyonadaki liderliğimi korudum. Bu yüzden bu sonuç benim için çok kötü değil."


Yorumlar

  1. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Bridgestone sadece şimdi f1 de tek lastik üreticisi değildi michelinden öncede tek lastik üreticisiydi fakat bridgestone o zamanlar takımlara istedikleri hamurlarda lastikler sağlıyordu hatta o zaman tvde lastiklerle ilgili konuşulduğunda her zaman düşünürdüm takımların lastik hamur bilgileri bridgestone tarafından diğer takımlara veriliyormuydu diye her takım farklı hamurda lastik kullanabiliyordu tek üretici üretiyordu fakat tür farklıydı ve bence daha hoştu bridgestone yarış sonraları çıkardı ferrari biraz sert mclaren yumuşak hamuru tercih etti derdi ;daha sonra michelin geldi onların lastikleride tek turda değil yarış mesafesinde uzun sürüşlerde iyiydi ve michelin kullanıcıları genelde ağır yakıt yüküyle start alırlardı daha sonra lastik değiştirmeme zorunluluğu ve en sonunda tek üretici ve kullanılması zorunlu 2 tip lastik birde 2 tip lastiği üretici belirleyecek sanki lastik üreticisi yarışıyormuş gibi ;
    Lütfen düşünelim bizim öss sınavlarından ne farkı var bu yarışların bu bir yarışsa herkes kendi yorumuyla veya ekipmanı ile bu yarışın içinde olmalı daha fazla verim verebilecek olan takımları veya pilotları neden engelleyelim madem motor üreticileri, pilotlar ve takımlar yarışıyor lastik üreticileride yarışsın bu neden kısıtlanıyor üstelik takımların jant üreticileri bile farklı ;
    Bu bir parçada futbolcuya illa adidas krampon giydirmeye benziyor adamın ayağına uymuyor işte arkadaşım zorlama bırak istediğini giysin ,bu arada adidasıda severim kimse yanlış anlamasın :)) ….

  2. E madem Hamilton'un bu sürüş stilinden memnunsunuz o zaman lastik üreticilerine suç atmaktan vazgeçin. Çünkü Hamilton böyle sürmeye devam ederse daha çok lastik patlatacak.

  3. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    F1 in acilen tek lastik tedarikçisi muhabbetinden kurtulması lazım bu mclarenin sıkıntısı dolayısıyla değil takımların istedikleri şartlarda rekabet etmesi için gerekli her takım nasılki kendi sponsorlarını buluyorsa kendi lastikçisinide bulsun f1 patronları artık lastikçiden nemalanmasın olmazmı

  4. Biz Hamilton'un mevcut hırsından ve limitlerin ''çoğu zaman'' üzerinde gitmesinden memnunuz, anılarımızı canlandırıyor.

  5. hamilton + mclaren lastikler için çok zorlayıcı oluyor ama bu onların hızı için önemli bir etken.

  6. Kaç kere lastik patlatıp ardından bundan ders almayıp aynı şeyi yapmaya devam etmesinin neresi iyi? Büyük bir pilotun yapacağı iş değil bu. Hamilton son pitini yaptıktan sonra bence büyük pilot gibi sürdü çünkü lastiğin patlayabileceğini biliyordu ve ona göre sakin sürdü. Büyük pilot dediğin biraz gözükara olur, hırslı olur ama en önemlisi ne durumda olduğunu analiz eder ve alınabilecek en iyi sonucu almaya çalışır.

  7. massa arayı açtıktan sonra zaten hemıltın lastikleri kitlip durdu hırsına yenildi bana göre hemıltın patlattı o lastiği blokaj yapa yapa

  8. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Sınırları zorlamazsa ve korksa taşıdığı kaskın asıl sahibine ihanet eder ve hamiltonda onun bilincinde ve gördüğüm kadarıyla aynen onun yolunda ilerliyor inşallah kariyerinin tamamı onunla aynı olmaz ….

  9. 5 sn. geride kalmama rağmen 6-7 turluk fazla benzinim vardı Massa'yı geçebilirdim diyor. İyi yarıştın, limit nedir gösteriyorsun, şampiyonluk kaçtı lastik yüzünden bu kaçıncı lastik oldu ama gene de sınırları zorluyorsun korkusuzca. Harikasın.

  10. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    sanki bi çelişki var gibi…

  11. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    pit stop dan sonra hız sorunu yaşadım diyor ama gecebilirdim de diyor anlamdım şimdi

  12. dışarı atsa yapılacak birşey olmazdı temas etmeseydi kimse de birşey diyemezdi hamiltona.
    ama hamiltonun massayı gördüğü anda biraz paniğe kapıldığı ve şok olduğunu düşünüyorum açıkçası kim olsa böyle davranırdı 🙂 10 dakika ağzım açık izledim o starttan sonra yarışı.massa yetenekli pilot değil diyenlere cevabını tekrar tekrar verdi

  13. Hamilton ayrıca ilk virajda kendisini geçerken Massa'yı tam olarak göremediği için kızgın olduğunu da söyledi. görse eminim massaya doğru kırar ve onu dışarı atmış gibi yapardı geçen yarışı hatırlayın arkadaşlar

  14. başkalarınında patlayan lastiklere dua etmesi gerekiyor o zaman.

  15. walla yatsın kalksın massanın motoruna dua etsin bu arada massa sezon başında baskı altındayken şimdi çoştu gidiyor maaşallah hep böyle devam eder inş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir