Massa, Macaristan GP'nin Olumlu Taraflarını Görüyor

yazar:

kategori:

Felipe Massa, yarışın bitimine sadece üç tur kala sorun yaşayıp yarış dışı kalmasına rağmen Macaristan GP’sinin olumlu yanlarını görmeye çalışıyor. Motor sorunu yaşamadan önce yarışı kazanıp şampiyonada liderliğe yükseleceği düşünülen Brezilyalı, Macaristan’dan hayal kırıklığı ile ayrıldı. Buna rağmen Massa yarışın olumlu taraflarına bakıyor ve kendisinin ve takımın gelecek yarışlar adına umut verici bir şekilde güçlü bir performans sergilediğini söylüyor.

"Böyle bir yarışın ardından, bitime iki tur kala elde edilmiş kötü sonuca rağmen hâlâ yarışta neler yaptığımızı görebiliyorum. Harika bir performans sergiledik. Harika bir hız ve harika bir takım çalışması. Bu gelecek yarışlar için çok iyi."

"Bunun çok iyi bir duygu olmadığına eminim. İki tur kala her şey bitmiş gibiydi ve sonra birşey duydum. Motor iflas ettiğinde araçta garip bir hâl içindeydim. Gerçekten kötü hissettim ve bu olduğu için mutlu değilim ama by sporun bir parçası."

"Şimdi, ileriyi, gelecek yarışı düşünmeliyiz. Kalan yedi yarış için hazırlanmak adına küçük bir ara var."

Start anında Kovalinen’i ve Hamilton’ı geride bırakan Massa, o andan sonra asla geriye bakmadığını ve sorun yaşayana kadar yarışı kontrol altında tuttuğunu söylüyor.

"Benim için yarış startta harikaydı. Start Lewis’i geçebileceğim ve zafer şansını elde edebileceğim tek yerdi. Risk almamın nedeni de buydu ve işe yaradı."

"Harika start aldığımı ve sonrasında da harika bir performans sergilediğimi düşünüyorum. Farkı açmayı da başardım. Ardından ilk bölümde ve ikinci bölümde de harika bir iş çıkardık."

"Mühendislerim herşeyi radyodan açıklıyordu. Pit stoplar harikaydı, her şey harikaydı ve sonrasında… sonrasını biliyoruz."


Yorumlar

  1. zümrüt hazar avatarı
    zümrüt hazar

    sonuna kadar bu yarışın yıldızı sendin!kim ne derse desin!
    muhteşem bir start,çok istikrarlı bir sürüş ve zamanla açılan fark.bu yarış senindi.
    belki heikki ilk galibiyetini aldı ama 2008 macaristan gp dediğimizde hepimiz massa'nın startını hatırlayacağız.
    bu yarışı zevkli hale getirdiğin için teşekkür ederiz!

  2. Massa hiç üzülme yarışı performansınla hakettin sen, bu yıl olmasa bile sen de şampiyon olacaksın. Rakibimiz de olsan sana saygı duyuyorum tebrikler bu güzel yarış için ve şans bazen rakibe geçer bu senin suçun değildi.

  3. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    yarışa 1. baslayıp aynı sorunu yaşasa çok üzülmezdi herhalda…

  4. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    valla son yıllarda böle bi start hatırlamıyorumm gerçekten mükemmel bi kalkıştı.. ve sonrasıda mükemmeldi hamiltonla aradaki farkı önce korudu sonra açmaya başladıı…kazansaydı dört dörtlük bi zafer olcaktı ama hiç akla gemicek motor iflasından yarış dışı kaldı. yinede tebrikler massa ve bize sıkıcı bi macaristan gp izlettirmediğin için çok teşekkürler…

  5. Hakkinen'in yarışlarını hatırlattı bana. Mükemmel bir start, ard arda hızlı turlar, yarışın sonlarında patlayan bir motor.

  6. jokerrossi46 olucak merak etme herşey çok güzel olucak 🙂 ben ferrari 1-3 olur dediğimde inanmıyordun direkten döndük 🙂

  7. bravo massa harika kullandın ama yazık oldu gerçekten.. tebrikler pilotumuza

  8. yazık oldu ama hakikaten f2008 in doruklarındaydı massa..
    ben start anını kaçırdım 7. turda izlemeye başladım start anının videosu varmı hiç?

  9. Helal olsun sana Massa, Aslanlar gibi mucadele ettin, Bir Rai taraftari olarak tebrik ediyorum ve F2008`in rekabetci bir arac oldugunu gosterdigin icin tesekkur ediyorum..

  10. ogun savaş avatarı

    fotograf karesi herşeyi anlatıyoo..

  11. JoKeRoSsi46 avatarı

    umarım valencia ve sonrasında hersey dahada iyi olucak ne olursa olsun zevkli bir sezon

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir