Takımlar Yakıt Pompası Sorunu Yaşadılar

yazar:

kategori:

Formula 1 takımları Macaristan Grand Prix’i boyunca yakıt ikmali sırasında benzin pompası sorunu ile boğuştuklarını kabul etti.

Toro Rosso, Williams, Honda ve Toyota yakıt ikmal donanımlarında Macaristan’da problem yaşadılar bununla birlikte kısa süreli alev alma sorunlarıyla da boğuşmak zorunda kaldılar.

Takımların hepsi problem yaşamalarına neden olan sorunu hala araştırıyorlar ve Toyota takım şefi John Howett aracı ağzına kadar benzinle doldurmaya çalışırken taşan benzinin yüksek sıcaklıkta durumu tetiklemesinden şüphelendiğini söyledi.

autosport.com’a konuşan Howett şunları dile getirdi: " Gerçekten buna bakmak zorundayız. Beş sanşye kaybettik ve bunun kısmen sıcaklığın ilgili olduğunu düşünüyoruz."

" Yüksek sıcaklıkta bulunuyorsanız bu benzin tankı çıkışı üzerinde biraz basınç oluşturur. Yakıtla bunu soğutamıyoruz ve herkes bununla mücadele etmek zorunda kaldı, Toro Rosso, Honda ve Williams bazı sorunlar yaşadılar.

" Yapabileceğimiz kadar çok yapıyoruz fakat bazen değişkenlik gösterebliyor. Donanımı kendimiz düzenleyemiyoruz, bunlar standart parçalar."

Honda Racing’ten Nick Fry konu ile ilgili olarak şunları söyledi: " Hepimiz yakıt ikmal donanımıda neyin yanlış gittiğini en kısa zamanda kesin bir şekilde teşhis etmeliyiz, mümkün olduğunca basit olmalıydı."

" Bundan daha fazlası değil, sonuç olarak yakıtın yarım litresini döktük ve çok çabuk oldu. Daha sonra normal olarak araçta diğer yakıt pompasını kullandık, bu yüzden hiçkimse zarar görmeden halledildi."

" Diğer araçlarda ne olduğunu bilmek ilginç olacak çünkü birden fazla yangın olayının yaşanması alışılmış bir durum değil. Tesadüfen yaşanmış olaylar olaiblir fakat pek tesadüf gibi görünmüyordu."


Yorumlar

  1. Minardinin pitstoplarında çok yaşanırdı bu olaylar.

  2. son 3 turdan bahsediyorsan yüreğim ağzıma gelmedi japonya 06daki gibi hüngür hüngür ağladım

  3. aragon

    yüreğin yanlış yerde ağzına gelmiş….

  4. garip olaydı gerçekten massa da pite girdiğinde yüreğim ağzıma geldi böyle bişey olur diye.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir