Rossi, Ducati'de Gelecek İstiyor

yazar:

kategori:

7 defa Moto GP şampiyonu olan İtalyan pilot, Yamaha’nın 2008 motorunun güçlü olmaması halinde takımdan ayrılabileceğini söyledi.

Rossi bu sezon Ducati sürücüsü Casey Stoner ile mücadele edemedi. Avustralyalı pilot şampiyonluk yolunda 10 yarışı kazanmayı başardı.

Rossi 4 yarış kazanabildi ve sezonu 3. sırada tamamladı. Eğer Rossi mekanik arızayla yarış dışı kalmasaydı 2.lik için ona 1 puan yetecekti.

Rossi’nin anlaşması gelecek sezon sonuna kadar devam edecek ancak Rossi beklentilerinin olmaması halinde takımdan ayrılacağını işaret etti.

Rossi "Bakalım motorumuz ne kadar gelişecek. Eğer gelişim gösterirse 1 sene daha bekleyebilirim. Ancak eğer yapacak bir şey olmazsa… Her iki taraf ile iyi ilişkilerim var ancak Ducati’yi seçerim. Çünkü onlar İtalyan." dedi.

Rossi, Stoner ile takım arkadaşı olması halinde problem olacağını düşünmüyor.

Rossi "’Hayır’ diyeceğini sanmıyorum. Belki aynı motorlar ile yarışmak ister." dedi.

Rossi hem Yamaha hem de Honda’nın Ducati’yi göz ardı ettiklerini söyledi.

"Her iki Japon firmada göz ardı etti. Ducati akıllı bir takım ve agresif. Daha iyi çalıştı. Honda’ya karşı rekabetçiydik ancak daha fazla paraları var ve daha kolay iyileşebiliyorlar. Bu Yamaha’da eksik."

Rossi, şampiyonluk için Yamaha’nın daha fazla kaynağa ihtiyacı olduğunu düşünüyor.

"Yamaha asla en hızlı motor olmadı ancak bu sene 15-20 km/sa daha yavaştık. Yakıt kapasitesini azaltırken sorunlar yaşadık. Ne zaman bir şey yapmaya çalışsak birşeyler bozuldu."

"Eğer kazanmak istiyorsam bazı önemli değişiklikler yapmalılar. Daha fazla deneyimli insanlara ve daha çok paraya ihtiyacımız var."


Yorumlar

  1. anti-alonso avatarı

    valla bn öle biliorum hem motogp sitesinde hem de okay karacan öle demişti ben onların yalancısıyım:D

  2. sezon philip island da baslamaz benim bildigim..onumuzdeki yıl oyleyse bilmiyorum ama her zaman valencia da baslar diye hatırlıyorum..

  3. anti-alonso avatarı

    melandri çok ama çok yetenekli bi pilot ve seneye kendini kanıtlayacağından hiç bi şüphem yok hatta sene başı stoneri philip ısland da denize döküp başlarsa stonerin daha en baştan nsl bi psikolojiye gireceğini tahmin edebiliyorum ama yinede şunu söliim şu anda en genç pilot olan stoneri rossi için şutlarlar mı hiç sanmıyorum ama belli olmaz melandri o takımda kalıcı olur:)) ne de olsa italyan yaw:))

  4. melandri seneye kendisini ducati de kanıtlarsa bence rossi hiçbiyere gidemez..ki bence eger melandri,stoner kadar basarılı olacatır seneye ve onun kadar puanı olacaktır buna eminim..belki aynı motorlarla yarısmayı ister demesinden;stonera bayaga bi kıl oldugu ve bazı seyleri sindiremedigini anlıyorum ben..bu yıl bu lastik olayını da sadece kendisi gundeme getirdi ve cok mızmızlandı..sanki sadece michelinleri o kullanıyormus gibi!!bakalım aynı lastiklerle yarıscaklar seneye bakalım bu sefer ne olacak..seneye honda nın yılı olur diye dusunuyorum en azından motor olarak..yamaha nın mali durumu konusunda haklı rossi digerleri kadar gelişim olayına giremiyorlar..honda gibi mesela..

  5. Eee Melandri nolacak?? Rossi'den beklemezdim bu tip açıklamaları doğrusu, hadi f1 olsa neyse ama motogp farklı bi kategori…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir