Ferrari, Patlayan Motor ile Büyük Yara Aldı

yazar:

kategori:

Ferrari takımı Macaristan Grand Prix’sinde, lider durumdayken bitime yalnızca üç tur kala Felipe Massa’nın aracındaki motorun iflas etmesiyle büyük yara aldı.

Konu hakkında konuşan Ferrari Takım Menajeri ve Mühendislik Şefi Kuca Baldisserri "Lider durumdayken bitime yalnızca üç tur kala aracınızın bir sorun yüzünden durduğunu görmek çok yaralayıcı."

"Gerçekten yazık oldu çünkü Felipe olağanüstü bir yarış çıkardı; harika bir start, hızlı bir tempo ve son bölümde harika bir kontrol."

"Performans açısından paketimizi kanıtladık ama gerekli olan dayanıklıklıkta sorun yaşadık. Rakiplerimizi yaptığı gibi gelişmek için çalışmaya devam etmeliyiz. Gelecek yarış öncesinde sıkı çalışacağımız birkaç hafta olacak." diye konuşuyor.

Ferrari takım patronu Stefano Domenicali de "Bugün takımımızın ve sürücülerimizin değerini gösterdik ancak çok önemli olan dayanıklılıkta sorun yaşadık. Felipe muhtemelen kariyerindeki en iyi yarışı çıkardı."

"Bitişe çok az bir zaman kala ona olanlar kesinlikle çok üzücü. Harika start aldı, doğru zamanda atak yaptı ve hal edilmiş bir zafer için yarışın kontrolünü rahatlıkla elinde tutuyordu." diye konuştu.

Yarışı üçüncü sırada bitiren takım arkadaşı Kimi Raikkonen ise "Felipe için ve takım için üzgünüm. Yarışı bu şekilde kaybetmek çok kötü." dedi.


Yorumlar

  1. Caner Arısüt avatarı
    Caner Arısüt

    "Bence Ferrari fazla savunmacı davrandı yarışın sonlarına doğru ve motor arızasının bu yüzden olduğunu düşünüyorum. 60 tur boyunca Massa limitlerde kullandı aracı ve 10 tur kala devir bir anda düştü ve 2 saniye yavaş turlar atmaya başladı motoru korumak için ama ters tepki gösterdi. Macaristan sıcağında motorları soğutmak başlıbaşına bir problem olmuştur zaten. Bu kez korumak pekte işe yaramadı."
    Üstüne yorum yapmaya gerek yok.Sonuna kadar katılıyorum Sertuğ…

  2. şunu pek anlayamadım son 15 turdaki tur zamanlarını takip edenler felipenin aracında ya da tur zamanlarında dengesizlik olduğunu farkedebilirdi anlayamadığım olay ferrari pit ekibi verileri takip ederken hiç mi tur zamanlarını takip etmezler ya da takip ettiler de sorun olduğunu söylemek istemiyorlar gibi bi olay mı var tam anlayamadım.yine de ferrari de çok büyük bir sorun olduğunu sanmıyorum ferrari böle durumlardan sıyrılmasını her zaman bilmiştir.motor ya da herhangi bi problem sonucu da yarış dışı kalabilirdi bana bu araçtan kaynaklı değil de daha çok pit ekibinden kaynaklanan bi ihmal gibi geliyor

  3. ne yapacağımızı şaşırdık ya..

    mclaren soğuk sever
    ferrari sıcak sever
    türkler seray sever

    :D:D

    ferrari sıcak hava istiyo, isteyincede mangal partisi veriyoruz, tadından yenmiyo:)

  4. gurcan hezer avatarı

    Ferrarinin bu yarışta yaşadığı motor problemi soğutma sistemlerinin yeteri kadar etkili ve rijit olmamasından kaynaklanmaktadır.Mp4-23 ün aksine f2008 de extra soğutma yarıkları (macaristanda daha da büyük)bulunmakta bunlarda aero verimliliğinden ödün vermek anlamına gelmekrtedir ayrıca ferrarinin spidodları da mclarene aranla daha büyük olmasına rağmen soğutma elemenları mp4-23 kadar şasiye entegre alamamıştır.
    Motorların devirden ziyade soğutma sistemlarinin sorgulandığı bu tarz pistlerde ferrari dayanılklılık için bağzı kısıtlamalar veya daha fazla soğutma elemanları kullanabilir.
    Genelde sıcak ve nemli havalarda özellikle bu sene motor problemi yaşayan ferrarinin ,yarışların oldukça sıcak geçmesini istemeleri ,beklentilerinin bu yönde olmaso garip bi ironi olarak bize yansımaktadır.
    Bu yarış bağzı şeylerinderi de adeta kanıtlar nitelikteydi.
    Ferraride aracı iyi olduğu zaman 1-2 yapabilece 2 iyi pilot varkan mclarende MALESEFFFF 1 adet iyi piloy ve birde vasatın biraz üzeri bir pilot vardır.
    Kovalainende şampiyon olacak ışık , yetenek ,istikrar…gibi bileşinler bulunmamakla birlikte zaten bu yönlü bir pilot olsaydı şu anda bunları konuşmuyor olurduk.
    Hamiltonun yada kubicanın ilk yarışlarını hatırlayın..Tim glock un son macaristan gp sindeki performansı..
    Ben heikikiden bunların 10 da 1 i bir performans görmedim.Kısaca mclaren vasat pilotlarla yada uyum sürecinde olan piloylarla yarışacak bir takım değildir ,f1 in en iyi takımlarından birisi tarihinde en iyi pilotlarla yarışmıştır ve yine öyle olmalıdır.Kovalainen saydığım isimlerin yanında 2.sınıf bir pilottur.

  5. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Sinan arkadaş ne demişler gülme komşuna :))

  6. millete gülerdik, artık mangal partisini biz veriyoruz. şu hale bak

  7. ogun savaş avatarı

    ferrari 2006 dan beri patlayan kaçıncı motoru oldu acaba 6 yılda patlamayan motorlar 2 yılda patladıı enteresan valla 😀 Hız için dayanıklıktan ödün vermeye başladı lar heralde

  8. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    hizli ve dayaniklilik sorunu bana eski mercedes motoru hatirlatdi az kalsin kimi de gümlüyodu erken uyandilar :))

  9. Bence Ferrari fazla savunmacı davrandı yarışın sonlarına doğru ve motor arızasının bu yüzden olduğunu düşünüyorum. 60 tur boyunca Massa limitlerde kullandı aracı ve 10 tur kala devir bir anda düştü ve 2 saniye yavaş turlar atmaya başladı motoru korumak için ama ters tepki gösterdi. Macaristan sıcağında motorları soğutmak başlıbaşına bir problem olmuştur zaten. Bu kez korumak pekte işe yaramadı.

  10. açıkcası massa yı pek sevmem ama ben bile çok üzüldüm. gerçekten hak edeceği bir sonuçtu.hele o starttan sonra. bencede felipe nin kariyerindeki en ii performansdı yani. çok yazık oldu

  11. f2008 de ikinci motor sorunu bu sezonun başındada motor gitmişti ve bidaha böyle bişey olmayak demişlerdi ve oldu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir