Ölü Nokta Hamilton'ın Lastiğinin Patlamasına Neden Oldu

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton dün gerçekleştirilen Macaristan Grand Prix’i boyunca lastiğinde meydana gelen ölü nokta sonucu lastiğinin patlamasıyla büyük bir riske maruz kalmıştı.

Hungaroring’te analizi gerçekleştiren Bridgestone yarış patronu Hirohide Hamashima yarıştan sonra yaptığı ilk açıklamada Mclaren pilotu Lewis Hamilton’ın muhtemelen lastiğe yapışan yabancı bir maddenin ya da mucurun bu soruna neden olduğunu söylemişti.

Japon patron konu ile ilgili olarak Telegraph’e şu açıklamada bulundu: " Ölü nokta sonucu lastiğin patlamasıyla ciddi şekilde yaralanabilirsiniz. Çünkü o noktada lastiğin yüzeyi çok inceliyor ve bu yüzden bu tür hasarlarda daha az korumaya sahip oluyorsunuz.

Hamilton çaylak sezonunu geçirdiği geçen sene bu tür sorunlarla üç kez karşılaşmıştı ve agresif sürüş stilininin bu tür problemler doğurabileceği yönünde düşünceler oluşmuştu.

Budapeşte’de gazetecilere konuşan Hamilton şunları söyledi: " Bir lastik patlama olayı daha yaşadım ve ‘Oh hayır, tekrar olamaz’ dediğim bir durumdu. Geçen sene bu benzer sorunlara tam üç kez yaşadım ve aslında şampiyonluğu kaybetmeme neden olan olaylardı."


Yorumlar

  1. herkesin yeteneği farklıdır o yüzden kiminin yeteneği kendine Lewisin yeteneği kendine..Yeteneksiz pilotun F1 dünyasında işi yok..

  2. Sinan Şahin avatarı

    onu kıskanmamız için en az kimi kadar yetenekli olması gerekir…

  3. McLarenciler seviyor ya o yeter diğerlerinin ne düşündüğü umrumda değil o galibiyetleri aldıkça diğerleri kıskanıcak doğal bişi bu 🙂

  4. Sinan Şahin avatarı

    bence hamilton çok şımarık ve havalı bir karakter. alonso gibi o da bu yüzden sevilmiyor. (ondan kimi gibi olmasını da beklemiyoruz ama biraz daha ağırbaşlı olabilir.)

  5. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    kimisi kimiyi geçiyor diye kimisi alonso yu eski takımına geri gönderdi diye kimisi hasetten kimisi fesattan işte başka ne diyeyim:DD
    ayrıca sürüş stiliyle alakalı olmadıgını anlıyoruz bu acıklamalarla..dün atıp tutan arkadaslar,lewis haketti bunu diyen arkadasları da görmek isteriz..

  6. umutntm sünger avatarı
    umutntm sünger

    Niye herkes lewis den bu kadar nefret ediyor. F1 için harika bi pilot bence bu kadar eleştirilmemeli.

  7. lewıs fazla havalanmıştı ıyı oldu zuhahhaha

  8. lewis n'oldu yavrum lastiğin mi patladı =)
    demek ki neymiş bir kere olduysa bir olay tekrarlayabilirmiş,olanlardan ders almalıymışız.'oh hayır tekrar olmaz' dememeliymişiz.

  9. "Hamilton çaylak sezonunu geçirdiği geçen sene bu tür sorunlarla üç kez karşılaşmıştı ve agresif sürüş stilininin bu tür problemler doğurabileceği yönünde düşünceler oluşmuştu." hala bu görüşü savunuyorum…

  10. ogun savaş avatarı

    adam daha 23 yaşında daha çok şampiyonluklarını izlicez hep birlikte boşuna heyecan yapmayınn 😀

  11. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    lewis in daha nazik olması düşünülemezz
    komikkk:)

  12. kaan kaanhan avatarı

    lewis nazik olacağına Bridgestone daha sağlam lastik yapsada adamın yetenekleri kısıtlanmasa daha iyi olur.

  13. lewis ın biraz daha nazik olması gerek lastiklerine.

  14. sen daha çok şampiyomluklar kaybedersin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir