Ferrari, Lastikler ve Dayanıklılık Konularına Odaklanıyor

yazar:

kategori:

Ferrari başkanı Stefano Domenicali cesaretlendirici ve hayal kırıklığıyla sonuçlanan Macaristan Grand Prix’inin ardından takımının daha fazla çalışması grektiğine inandığını söyledi. Lastiklerin kullanımda ve dayanıklılık konusunda en iyiyi elde etmek için bu yolda çalışmaları gerektiğini düşünüyor.

Maranello kökenli takım Almanya’da yaşadıkları hayal kırıklığının ardından benzer bir duyguyu pazar günü Felipe Massa’nın kariyerinin en iyi yarışını çıkardığı ve domine ettiği Macaristan’da yaşadı.

Brezilyalı pilotun motoru hiç beklenmedik bir anda yarışın bitimine üç tur kala iflas etti ve yarıştan ayrılmak zorunda kalırken Heikki Kovalainen’e kariyerinin ilk zaferini kazanması konusunda yardımcı oldu.

Bununla birlikte Ferrari hala sralama turlarında ve soğuk hava şartlarında lastiklerle sorun yaşamaya devam ediyor, Domenicali gelecek birkaç hafta boyunca iki taraflı olarak bu konu üzerine odaklanmak istiyor.

Takımın grid pozisyonu açısından pahalıya mal olan dayanıklılık ya da lastik sorunlarından temel olarak hangisinin üzerine odaklanıp odaklanmayacağı sorulduğunda Domenicali: " Bence her ikisi de, bununla birlikte sadece bu iki nokta değil." şeklinde cevap verdi.

" Fakat dayanıklılık konusunda emin olmalıyız çünkü bu tür problemlere sahip olduğumuzu kabul edemeyiz, bitime 10 km kala bu sorun yaşansa bile. Dayanıklılık sorunumuz yok çünkü bunun çok fazla zaman harcıyoruz, yatırım yapıyoruz."

" Diğer bir taraftan, sıralama turları çok önemli ve bugün gerçekleşen olay gerçekten farklıydı, ön sırada başlayababilirdik ve kendi yarışımızı çıkarabilirdik. Diğer bir taraftan orta bölümün ilk kısmında birşey yapılmasının gerçekten imkansız olduğunun bilinmesi, doğru hıza sahip olunsa bile."

" Önümüze bakabilmemiz için gelişmemiz gerekiyor, gelecek yarışta belki farklı sıcaklık değerleri olacak, hava durumu, farklı koşullar, bunun gibi şeyler. Lastik ayarlarını ve aracı belki de farklı yolla hazırlamamız gerektiğinde emin olmalıyız, çünkü nerede sorun yaşadığımızı gördük mesela Almanya’da."


Yorumlar

  1. bi alonsocu olarak gerek aldığı start yarışı domıe etmesı bakımından massa ya harbıden uzuldum yanı start superdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir