Toyota Artık Podyumun En Tepesini Hedefliyor

yazar:

kategori:

2008’de Fransa’da Jarno Trulli ile elde edilen üçüncülük ve Macaristan’da Timo Glock ile gelen ikinciliği ardından Toyota takımı artık podyumun en tepesini hedefliyor.

2006 ve 2007’de bekleneni veremeyen büyük bütçeli Japon üretici, 2008’de şimdiye kadar 35 puan topladı ve şampiyonada Renault’nun 4 puan önünde dördüncü sıradayer alıyor. Önceki yıllarda, iyi sıralama performansına rağmen yarış içinde başarılı olamayan takım, bu yıl on bir yarışın dokuzundan puanla ayrılarak bu sorunu geride bıraktğını kanıtlıyor.

Takım patronu Tadashi Yamashima gelecek için umutlu olduğunu söylüyor. Glock’un podyum zaferi hakkında konuşan Yamashima "Bu sonucu kutlayacak kelimeleri bulamıyorum. Bu sezonun en iyisi. Antrenmanlarda bazı zorluklar yaşadık ancak sıralamalarda sürücüler çok zorladılar ve işler daha iyiye gitti."

“Timo harika bir yarış çıkardı. Aracının hızlı olduğunu gördük ve son bölümde kesinlikle harikaydı. Kimi’nin baskısı vardı ama o son sektörde hızlıydı ve savunma yapmayı başardı." diyor.

“Jarno da hızlıydı ve zorladı. Ama yarışın büyük çoğunluğunda bloke edildi ve hızını gösteremedi."

"Bu çok harika bir performans. Takımdakilere ve fabrikada çalışan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Yaptıkları tüm çalışmalar için onlara minnettarım. Bir dahaki sefere podyumun tepesini hedefliyor olacağız."


Yorumlar

  1. bence bmw onların arkasına yapışsın ilk pitlere kadar glock kubicaya daha ağır depoyla tur başına nerdeyse 1 saniye atıyodu ayrıca en formda oldukları senede öndeki 4 araç bi terslik yaşarsa kazanmaları da mümkün

  2. umarım devamlı olur ve bmw nin arkasına yapışırlar.Glock un o depoyla orda olması gerçek gelişimi gösterir.Diğer pistlerde aynı olur inşallah.

  3. Olma ihtimalleri yüksek. En başarılı senelerindeler. Büyük yatırım yaptılar F1e sanırım en büyük yatırımı…

    Rallide yaptıkları karizmayı F1de de yapabilirler yani. Celica WRCnin karizmasını bir ralli arabası zor bulur mesela. 🙂

  4. tmm kabul edıoruz 2. önemlı bi başarı ama 1. lık fazla ıyımserlık oluyor öndekı 4 araca bişey olmadıkça zor forever alonso

  5. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    böyle umut etmeleri normal sevinmektede haklılar ama tepeyi görmek için erken….

  6. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Ortalama hızların düşük ,geçişin zor ,yere basmanın yüksek ,düzlüklerin sınırlı olduğu pistler fazlalaşırsa neden olmasın ….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir