Ferrari'nin Hızı Hamilton için Sürpriz Olmadı

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, Macaristan’da zafere çok yaklaşan Ferrari’nin gücünün kendisi için bir sürpriz olmadığını söylüyor. Sıralamalarda gösterdiği performansın ardından yarışta çok fazla bir şey yapması beklenmeyen Ferrari hakkında konuşan Hamilton, onların şampiyona yarışının dışında kalacağını tahmin etmediğini söylüyor.

"Güçlüydüler. Eğer ön tarafta olmasaydık belki de biraz daha farklı olacaktı. Macaristan onların gerçekten güçlü olduğunu gösterdi, bunu zaten biliyorduk. Sadece siz (medya) çok büyük bir fark varmış gibi gösteriyordunuz."

Hamilton’un lastiğinin patlaması onun için değerli puanlara mâl olsa da İngiliz pilot, Massa’nın yarıştan ayrılmasıyla tekrar liderlik koltuğunda kaldığı için çok fazla hayal kırıklığı yaşamadı.

"Aracı iyi kullandığımı düşünüyorum. Herhangi bir hata yapmadım. Sadece lastik patladı. Mümkün olduğu kadar güvenli bir şekilde aracı eve getirdim ve olabildiğince puan aldım. Sorabileceğiniz daha fazla bir şey yok. Pahalıya mâl olabilirdi ama Kimi yarışı kazanamadı ve Heikki’nin kazanıp Glock’un da ikinci olması bana yardım etti. Bu yüzden mutluyum. Şimdi liderlikte puan farkı daha fazla."

Hamilton, takımın tamamıyla aracı geliştirmeye odaklandığını söylüyor ve sezonun geri kalanı için kendini ve mühendisleri mümkün olduğunda zorlayacağını da ekliyor.

"Hâlâ uzun bir yol var önümüzde. Çok sıkı çalışacağımdan ve sezonun geri kalanı için fiziksel olarak hazır olacağımdan eminim. Sahip olduğumuz performansı devam ettireceğimizden de."

"İkinci bölümde Felipe’den biraz daha ağırdım ve ona ayak uyrurabiliyordum, bazen yakalıyordum da. Bana kalırsa bu haftasonu oldukça iyi bir hızımız vardı. Yarışta sahip olduğum bu hızı devam ettireceğim. Bana göre ben ve Felipe yarışın en hızlılarıydık ve bu çok güzel."

Ayrıca Hamilton, Massa’ya ilerde buna benzer bir durumla karşılaşırlarsa onun kendisini geçmesine asla izin vermeyeceğini de hatırlatıyor.

"En iyi startlarımdan birini aldım ama Felipe’ninki daha iyiydi. İçeriyi kapattım. O ise kilitledi ve virajda döndü. O anda temas edeceğimiz düşündüm ve yavaşladım. Ama o hâlâ zorluyordu ve ben yerimi kaybettim. Bu, bir daha olmayacak."


Yorumlar

  1. zümrüt hazar avatarı
    zümrüt hazar

    demek 2. bölümde fark kapanmaya başladı!ve hatta onu yakalamaya başladı!aynı yarıştan mı bahsediyoruz acaba!pitlerden sonra bile aralarındaki fark 2 saniyenin altına hiç inmedi ki ,hatta massa farkı açmaya devam etti.ben artık hamiltonun geride kaldığında bahane olarak lastiğini patlattığını düşünmeye bile başladım!

  2. evet kimdi acaba en hızlı kimimiydi en hızlı tur yapanlara puan verilmiyor malesef yarışta alınan sonuçlara puan veriliyor 🙂 Lewis le Massa haftanın en hızlı ismiydi bunu inkar edemez kimse hem antremanlarda hem sıralamalarda hemde yarışta 2 side takım arkadaşlarından üstündü..Aynı şekilde Almanyadada böyleydi ileridede böyle olucak gibi..

  3. ÇİĞDEM  KADAKOĞLU avatarı
    ÇİĞDEM KADAKOĞLU

    bu hamilton cok komik cidden ya.en hızlı felipe ve kendisiymişxDgecçmesine bir daha izin vermeyecekmiş.

  4. ibrahim bekar avatarı
    ibrahim bekar

    gerçekten hamiltonu bu sene geçmek çok riskli adamın gözü acayip kararmış
    allah muhafaza adamı geçmeye kalkan her an kendini pitdışında veya yarış dışında bulabilir çok agresif sürmeye odaklanmış busene. Bu yüzden massayı tebrik etmekten başka birşey kalmıyor geriye

  5. forzaferrari avatarı

    yoo bence double yapcaz deyip lastik patlatmak ve startta geçilmek daha kötü kimi olayından:))))

  6. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    bu bir daha olmayacak:DDD
    işte bu adamın kendine olan güvenine ve daha sonra böyle bir şey başına geleceginde ne diyecegini düşünmeden yaptıgı konusmalara biraz sinirlensem de hosuma gitmiyor degil..en azından adam gecilmeyecegim diyor bir daha starrta..olur ya bir daha da gecilebilir ama biz kendi parcamızı kendimiz yaparız diyip 1 hafta sonra baska takımın buldugu parcayı aracında görmekten iyidir:DD

  7. senna guven avatarı

    sana yazdım abdurrahman…demişsin ya 18 aylıkken geçti diye..alonso da bu aylak yılında basın demeçleriyle arayı kapatıyor diyorum…tekrarlatmaman dileğiyle

  8. ogun savaş avatarı

    Azcık f1 i dikkatli seyredenler monacodan snra Macaristanda da ferrari egemenliği olcağını anlamıştr.Tabi bazı macca cı arkadşlar fzla gaza gelip burdaki tifozylere yazdılar hep.Neyseki massa nın patlayan motoru kapak oldu.Geri kalan yarışlar Mclaren e daha çok uyuyo bakalım sonucu nolcak

  9. abdurrahman  yeşiloğlu avatarı
    abdurrahman yeşiloğlu

    guven, "ferrarinin hızı hamilton için sürpriz olmadı" haberine yazdın dimi bu yorumu. pek alakası yokta benim yorumumla.

  10. basın ilgisi böyle bişiy işte yapcak bişiy yok:)) startta yaptığı bir hataydı, ama bidaha olursa affetmem dalarım diyor kendisi:))

  11. senna guven avatarı

    ağzı açık kaldı dediğin lider..alonso da arayı kapatıyor diyim ben snaa o zaman

  12. abdurrahman  yeşiloğlu avatarı
    abdurrahman yeşiloğlu

    azın açık kaldı be hamilton bide alonsonun kariyeri boyunca yaptığı röportajların sayısını 18 aylıkken geçtin.:))))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir