İtalyan Medyasından Massa'ya Övgü, Raikkonen'e Baskı

yazar:

kategori:

Macaristan’da gösterdiği başarılı performansın ardından İtalyan medyası, Felipe Massa’ya övgüler yağdırıyor.

La Gazzetta dello Sport "Ferrari sürücülerinden daha fazla ne isteyebilir ki?" diyerek hayranlığını dile getiriyor. 

Son dünya şampiyonun geçirdiği zor haftasonunun ardındansa, Kimi Raikkonen’in Ferrari’deki geleceği sorgulanıyor.

İtalyan spor gazetesi Tuttosport, haberinde "Geçmişteki pilotların solgun taklitlerine benziyor. Ferrari’nin ihtiyacı olan, bu Raikkonen değil. Kendisine (Raikkonen)  bunu hâlâ gerçekten isteyip istemediğinin sormalı." sözlerine yer veriyor.

2009 hakkında konuşmak istemeyen ancak geleceği hakkında ortaya çıkan spekülasyonları reddeden Fin pilot sezon sonunda emekli olacağı söylentilerine "Ben asla öyle bir şey söylemedim. Birileri uydurdu." diyor.


Yorumlar

  1. Raikkonen'in şampiyonluğunu Kovalainen'in galibiyetine benzetmek pek uygun olmaz bence. Raikkonen 6 Hamilton 4 yarış kazandı geçen yıl. Şampiyonulğu en çok hakedende oydu ama puan sistemi istikrarı ödüllendirdiği için bu kadar az bir fark oldu. Ama son 2 yarışa o kadar puan farkla geride girip kazanması McLaren'in suçu. Yani Kimi almadı McLaren verdi ona şampiyonluğu…

  2. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Kimsenin bir başkasının fikrini veya düşüncesini küçümseyerek dile getirmek gibi bir lüksü olmamalı bence.Son ana kadar zirvede götürülen bir sezon ve son anda kaybedilen bir şampiyonluk.Bu bence Kimi için bir şanstı.Düzgün ve kayıpsız geçirdiği sezonon ardından.Çalışmasının karşılğını şampiyon olmak şansı ile yakaladı.Aynen Kovalainen bu hafta aldığı galibiyet gibiydi.Bunda garip gelen ne var anlamadım.Bu siteye yorum yapan herkes F1 konusunda profesör ya..Ben henüz öğrenciyim kusura bakmayın.Hamilton yerden yere vurulurken ve hala liderken ! ben diğer pilotlar hakkında yazı yazınca düzeyli yorum yapmamak ile suçlanıyorum.Sizi rahatsız eden ne biliyormusunuz..HAmilton' un beklediğinizden çok daha iyi olması.Çünkü çantada keklik zannetiğiniz bazın şeyler o çaylak dediğiniz pilot tarafından hep tersine çevrildi.Daha ilk senesinde şampiyonluğu kıl payı kaçırdı.Sizin anlamakta zorlandığınız tek nokta bu.

  3. massa`nin poleda baslamayipta kazandigi yaris BAHREYN :):):)

  4. sen bizi görürsün merak etme
    genelde sesi çıkmayanlar siz oluyosunuz
    sonraki sezona kadar saklanamyın gene

  5. Geçen yıl McLaren e yapılan baskılar olmasaydı. Kimi biraz zor şampiyon olurdu. Hamilton ve Alonso kavgasını basın patlatmasaydı. Yine zor şampiyon olurdu. Ama önemli değil. Onun o anda oralarda bulunması şans değil. Tabi aslında şampiyonluk ta şans değil. Ama kimi massa dan hala iyi pilot. Sadece Massa yı fazla büyütüyor basın. Tamam başarılıydı ama. Okadar abartmayın. Geçen yıl Hamilton un ona yaptığı hileleri nasıl yediğini unutmayın. Massa kendini çok zorladı da ne oldu. Motoru yakacak olduktan sonra bende zorlarım. Bi ara kimi nin yaptığı gibi.

  6. sene sonu kimi şampiyon olmazsa sizi görürüm ben burada..

  7. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    gökhan demir arkadaşım senin f1 bilgindem şüphem var!!!!

    mclaren fanıysan diğer takımlar ve pilotları için daha düzeyli yorum yap

    bide kiminin şampiyonluğu şanstı demiş yaaa ya bi git işine arkadaşım yaa…

  8. sercan kılıç avatarı
    sercan kılıç

    kimi 1 numara baskılar hiç problem değil o kazanıcak bu şampiyonayı 2008 şampiyonu olucak herkes böyle bilsin ve böyle olucak bu

  9. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    YA her seye inaniyorsunuz kimi daha 28 -29 yasinda nerden baksan önünde 6 yil daha f1 kariyeri var bu kadar yil demek milyon dolar lar demek niye braksin sadece italyan medyasinin cakaligi braksin da yerine baskasi gelsin veya dedikodu haberleri zaten yazili basinin yüzde kac haberi dogruki :)) her duydugunuza her okudugunuza inanmayin yoksa böyle bos bos yazarsiniz…vs vs vs

  10. geyik yapıp duruyosun
    şampiyonluk şansmış
    mclaren sürücülerinin ihraç edilmemesi şans değil
    ferrarinin 2 yarış yolda kalması şans değil ama şampiyonluk şans
    zaten hamiltonın sürekli lastik patlatması şanssızlık ama kiminin şampiyonluğu şans
    geçen sene 6 yarış kazanan tek pilot ve şans
    2003 te almanyada yarışşa döndürülen schumi olmasaydı adam daha 2003 te şampiyon oluyodu
    sen şans kavramını sorgula biraz

  11. recep ivedik avatarı

    massanın bir tane polede baslamayıp ta kazandığı yarıs söleyin bana…fransa hariç

  12. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Bence bırakacaksa da bıraksın.Fazla demogoji yapıyor.Zaten gelebileceği en üst noktada şu anda.Yokluğunda F1 dünyası birşey kaybetmez.İnsanların ona aman ne olur bırakma diye yalvaracaklarını falan mı zannediyor acaba.O da olmaz bu camia Schim' ye bile yalvarmadı.Kendini onun gibi görmüyordur umarım.Sonuçta aldığı şampiyonluk bile şanstı.Tıpkı Kovalainen' in bu hafta aldığı galibiyet gibi.

  13. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Montoya ile beraber yarıştıkları dönemde bile Kimi bana her zaman hakettiğinden fazla değer gören bir pilot olarak geliyordu bana.Hala da öyle.Tabi bunlar benim fikirlerim.Kimse katılmak zorunda değil.

  14. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Massa fanatiği falan değilim.Bir McLaren-Mercedes fanıyım.Ferrari' yi de hiç sevmem.Ama Kimi fazla abartılıyor gibi geliyor bana.Sonuçta altında o araç olsa nakajima bile ilk dörde girerdi.

  15. sevgili gökhan demir arkadaşım belliki massa fanatikliğin var ama elini vicdanına koy biraz kardeşim.kimiyle massayı kıyasladığında kimin daha iyi olduğunu çocuğa sorsan o bile raikkonen der.Birazcık geçmişlerine bakarsan ve şu ana kadarki galibiyet sayıları topladığı puanlar ve de şampiyonluk falan … bilmem anlatabildimmi!

  16. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Massa, Kimi' den kat be kat daha iyi.Sadece Ferrari bunun farkında değil.

  17. o birileri hep uyduruo zaten… urascakları bisey kalmayınca sacmalıolar… 2 sene önce alman bild gazetesi kimi nin cok fakir olduğunu, ewlerinde tuwalet bile bulunmadığını(!) we böle cok para kazanmaya baslayınca sapıttığını(!) kendini içkiye werdiğini we özel hayatında cok taskınlıklar yaptığını we bu sorunları piste tasıyp istedii sonucları alamadıını yazmıstı.. o sıralar kimi mclaren deydi… 2006 berbat bi sezondu hem kimi hem mclaren acıısndan ama basın böle seylerin asla takımda olduunu kabul etmio.. soraki sene kimi sampion oldu we kimin kötü olduu görüldü.. bu sacmalklara inanmamak lasım… gülüp gecicen sadece….

  18. Sinan Şahin avatarı

    "Ben asla öyle bir şey söylemedim. Birileri uydurdu." :))

  19. tipik italyan basını ama bu yüzden seviyorum bu adamları her hafta başka birinin arkasında 🙂

  20. Tabi ki övücekler en iyi yarışıydı bana göre.İlk defa massayı bu kadar hırslı ve gözü kara gördüm.Fazlada gözü kara olmamalı motor dayanamadı:) Startı unutulmazlara girmiştir harikaydı tekrar bravo massa böyle devam moral bozmak yok.:)

  21. bu günler gececek…basın ın işi konusmak bi bakmısın göklerde bı bakmısın yerın dibinde…aldırma gönül(kimi) aldırma:D

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir