Red Bull: Günün Çoğunu Gece Farkettiğimiz Sorunu Çözmekle Geçirdik

yazar:

kategori:

Beklendiği gibi Formula 1’in ilk test günü yavaş ve dikkatli bir başlangıç oldu. Takımlar tamamen yeni 2014 araçlarını anlamaya çalıştılar.

Red Bull, RB10 aracını günün çoğu zamanında garajta tutmak zorunda kaldı. Sebep olarak ise gece farkedilen bir sorunu çözmeye çalışmaları gösterildi.

Araç testlerin bitimine 15 danika kala piste çıkabildi, ancak Sebastian Vettel bir kurulum turu ile birlikte iki tur daha atabildi.

Vettel: “Bugün toplam üç tur attık, bu yüzden yeni aracın nasıl bir şey olduğunu anlamak zordu. Bu sabah tam olarak hazır değildik ve işler umduğumuzdan biraz daha uzun sürdü. Ancak bugün gördüğümüz diğer turları düşünürsek herkesin aynı durumda olduğunu görebiliyoruz.”

“Attığımız turlar aracı çalıştırmak ve sıcaklıkları ayarlamak içindi, ancak bugün için bir his edinmek imkansızdı. Gece boyunca yapmamız gereken hala çok fazla şey var. Çok fazla sürüş yapmasanız bile yapılacak çok fazla iş var.”

Red Bull yarış mühendisi Andy Damerum ise üç turluk sürüşten bile inanılmaz veri elde ettiklerini söyledi.

“Yeni araçların paketlemesi elbette geçmişte olanlara göre oldukça farklı, dolayısıyla onları öğrenmek bir süreç ve bugünün büyük kısmını gece keşfettiğimiz bir sorunu düzeltmekle geçirdik. Sonunda bunu başardık ve piste çıkıp birkaç tur atabildik.”

“Bu en başarılı başlangıç olmayabilir, ancak bu kısa turlarda bile bakılması gereken ciddi miktarlarda veri elde edebildik. Çok değerli gün ve turlardı. Bu herkes için bir keşif seyahati ve araçları hıza kavuşturmak biraz zaman alacak. Seb yarın da araçta olacak. Yağmurlu olması bekleniyor, ancak bu bizim ilgilendiğimiz şeyleri yapmamızı engellemeyecek.”


Yorumlar

“Red Bull: Günün Çoğunu Gece Farkettiğimiz Sorunu Çözmekle Geçirdik” için 6 yanıt

  1. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    RB10 pek değişim geçirmemiş gibi görünebilir ama bana kalırsa milleti ayakta uyuttular.Redbull en kötü ağustos’un sonunda ağırlık vermeye başlamıştır yeni araca.Zaten biliyorlardı arabanın hızlı olduğunu.Herkesin sandığı gibi ahım şahım geride değiller ve bunu yeni arabadaki birkaç ayrıntıdan görebiliyorum ben şahsen.

    Zaten Redbull mühendisleri çok kaliteliler bu yüzden yeni araçtaki gerçekleştirilebilecek yapılanmayı diğer takımlara nazaran daha hızlı bir şekilde gerçekleştireceklerdir.Redbull mühendis ve şefleriyle birlikte gerçekten tam bir bütün bunu inkar etmek fanatikliğe girer.Hala daha başarıya aç ve aşırı çalışkan bir teknik ekip kadrosu var.Bu da beni RedBull’a sempati duymamı sağlayan en önemli etken.

  2. rbr kaza testinden birkaç gün önce geçmeyi başarmış takvimin oldukça gerisindeler, ranault’un geride kalması etkilemiş olabilir. Ağırlık diye de ağlayıp durdular. Yeni kurallarla afallamış gözüküyorlar.

    1. O.U.T.L.A.W. avatarı

      Çekiş kontrol sistemini atlamışsın
      Gizli olduğu için mi ?
      >:)

      1. Bu paylaştığım içerikte çekiş kontrol sisteminin ne alakası var ?

        1. Mehmet Günaydın avatarı
          Mehmet Günaydın

          Onlar yapamıyor çünkü ondan 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir