Hill: "Kimi, Şampiyonluk İçin Favori İsim"

yazar:

kategori:

Damon Hill, Kimi Raikkonen’in Formula 1 Dünya Şampiyonluğu’nu tekrar etmek ve zafer kazanmak için hazır olduğunu söyledi.

McLaren’den Heikki Kovalainen’in kazanığı Macaristan Grand Prix’i ardından Hill, Lewis Hamilton’ın şahane geçen bu sezonda şampiyonluk hayallarine ulaşması için yüklü bir para yatırması gerecekeğini söyledi.

Bununla birlikte Hamilton beş puan farkla şampiyonadaki liderliğini devam ettirdi ve Ferrari’nin yıldızı Kimi Raikkonen son yedi yarıştan boynu bükük ayrıldı.

Fin pilot dikkat çekecek şekilde son yedi yarışta galibiyet kazanamadı fakat her nasılsa kendisi hala Hamilton’a yakın bir mesafede duruyor ve şampiyonada hiçbir sürücü bu derece bir boğucu bir hakimiyet kuramadı.

Hill: " Geçen sezon çok dikkat çekiciydi ve bu sezon da aynı şekilde. Ferrari ve McLaren pilotları arasındaki fark çok az."

" Onların hepsi burada olduklarını söylüyorlar ve bu spor açısından iyi bir haber çünkü sonucu önceden tahmin etilmiş olmasını istemezsiniz ve takımda bir numaralı pilot olmasını istemiyorsunuz."

" Fakat şu durumda şampiyonanın nereye gideceği konusunda brşey söyleyemezsiniz. Dördünden herhangi birisi kazanabilir. Heikki’yi hesaba katamayabilirim bununla birlikte Lewis’in seviyesinde hıza sahip olduğunu biliyor."

" Fakat Grand Prix kazanmak ona destek olacaktır ve malzemeler hazır, bu tür durumlar deneyimli pilotlar gibi dördü içinde onlara yardımcı olacaktır."

" Şunu söyleyebilirim ‘Biraz bekleyin, Ferrari güçlü görünüyor’, bu yüzden bahis oynayacak olsam paramı Raikkonen’e yatırırım."

Hamilton üstüste kazandığı üç Grand Prix’inin ardından bu başarıyı en son 1996 yılında Damon Hill ile yaşayan Britanya halkına tekrar yaşattı.

Fakat Hamilton’ın startta Felipe Massa tarafından adeta nefesi kesildi, sonrasında yarışın 41. turunda lastiği patladı ve yarışı beşinci sırada tamamladı.

" Benim Williams ile yarıştığım şampiyanadan daha rekabetçi. Gerçekten üç Grand Prix’i kazanmak için çok zorlu görevleriniz var ve tabi tekrar etmek için."

Hill ayrıca Stefano Domenicali tarafından yarışmak onun hayatı dediği ve galibiyete giderken üç tur kala motoru patlayan Massa için sempati dolu sözlerle yaklaştı.

" Harika bir start, harika bir hareketti – Senna tarzı geçiş manevrasıydı. Fakat şanssızdı ve kendini toplaması biraz güç olabilir."

" Yazılanlardan çok daha büyük bir boşluk ve bu gerçek. Kazanmak için üç turunuz var, şampiyonada lider olmak için, iyi bir pilortaj sergilediğiniz harika bir yarışın ardından motorunuz patlıyor, bu gerçekten dayanılmaz."


Yorumlar

  1. Bana göre bu yıl Massa veya Hamilton.Ama belli olmaz Kimi sonlara dogru açılıyor.

  2. ÇİĞDEM  KADAKOĞLU avatarı
    ÇİĞDEM KADAKOĞLU

    erdal ark kesinlikle katılıyorum.kimi konuşmuyor ya kimsenin ardından kimsenin işine gelmiyor ayrıca sevmeyende sevmesin biz yeteriz kimi'ye.mclarenci ark da kimi yi sevmemiş ama mc puanları kimi sayesinde aldıxD

  3. !!! ewt inşallah şampiyon olucaz 2008 dede yalnız şu sıralama sorununu bi atlata bilsek bu arada şanşlı olsak tüm yarış ları kazanıcağımızdan eminimmmm…

  4. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    schumı nın son sezonu.alonsonun samp oldugu sezon.yanı 2006.ozaman ferrarı taraftarları alonsoya yuklenırdı.renocular da schumı ye.bır cok arkadas cnn de kısıtlama olmadan yorumlar yazardık.su an burda yazan ve nıck degıstıren arkadaslar da degıstırmeden yazanlarda.mc larenın ozaman sorunu alonsocularla bır olup schumıye saldırmalarıydı.kımı schumı ıle sampıyonluk mucadelesı verdıgı zaman bıle ferrarı ve schumı taraftarları kımıye saldırmazdı.cunkı genc mulayım efendı abuk subuk konusmayan o zamanın dandık mc larenıyle bır seyler yapan ve saygı duyulan bır pılot olarak gorulerdı.c larencılerde aynen bu sekılde bakarlardı rai ye.hataları vardı ama hıc bır mc laren taraftarı arada patlayan motorları onun agresıflıgıne vermek dısında elestırmezlerdı.tam tersıne aracımız saglam olsa kımı bu hızıyla sole bole falan fılan derlerdı.ne zamankı kımı ben samp olmak ıstıyorum mc laren de olamıyorum deyıp montoya gıbı ayrılmaya karar verdı ılk yılında sezona kotu baslamasına adapte olamamasına 29 puan gerı kalması ve son ıkı yarısta 17 puarkı kapatıp sampıyon olunda onu vatan haını mısalı vurun kahpeye yapmaya basladılar.hangı mc larencı ben ozamanda elestırırdım dıorsa bence o gunlerdekı fıkırlerını unutmus derım.bır bayan arkadasım ben kımıyı mc larendeykende sevmem demıs.ya sevmıyebılırsın bende alonsoyu schumıyı ve massa yı sevmıyorum.ama haklarını verıyorum.oyle koru korune elestırmek ne kadar dogru bılmıyorum.sevmek baska hakkını vermek baska.ben ce su anda kımı en buyk samp adayı.nedenlerı cok.sırf fazla konusmuyor dıye hırsı yok eeklı olacagı ıcın asılmıyor gıbı elestırıler var ama ben ce sorun kımının kendı kafasında.uc haftalık ara ve son aldıgı podyum bence onu gerı getırdı.sezon yenıden baslıyor.

  5. Efsanelerden biridir kendisi ve kayda değer şeyler söyler. Favori konusunda gelince bence Kimi şampiyonluğunun ihtimali düşük olan isim, ama en çok istenen isim…

  6. kimi yi herkes sevmek zorunda değil mclaren ya da ferrari taraftarı farketmez.ancak eminim ki şu an kimiyi sevmeyen birçok macca taraftarı eminim o zaman da kimiyi çok seviyor değildir fakat takımının pilotu olduğu için desteklemiştir kazandığında da sevinmiştir.normal olanı da budur.ancak şunu merak ediyorum kimiyi favori pilotu olarak görmeyen macca taraftarları için değil bu lafım maccadayken bu adama tapan adeta ve ona her fırsatta her övgüyü yapan bazı mclaren fanları nedense ferrariye gelince kimiyi dünyanın en kötü pilotlarından biri ilan etti kimiye araba dayanmayacağı hatta mclarenden gitmesinin iyi olduğunu uğursuz bir pilot olduğunu ifade ettiler.altını çizerek söylüyorum tüm macca taraftarlarını katmıyorum bu işin içine.ama bazı taraftarlar nedense düşman yaptılar kimiyi kendilerine.ferrariyi sevmeyebilirsiniz sevdiğiniz desteklediğiniz takım değildir ama en azından yetenekli olan bi pilotu kötülemeyin zamanında sizin içinde mücadele etti gururlar yaşattı size kimi.

    şimdi de kimiyi seven sevmeyen herkes acımasızca eleştiriyor her pilot kötğ dönemler geçirir kimide zamanla atlatıcaktır massa atlattı lewis atlattı alonso da yaptı buna benzer hatalar bence biraz sabretmeniz gerekiyor.kimi de diğer tüm pilotlar gibi bu işi tutkusu olduğu için yapıyor bu sporu sevdiği için yapıyor elinden geldiğince takımına faydalı olmaya çalışıyor bence biraz sabredip hala devam ediyorsa bu hatalara o zaman bu acımasızca eleştirilerinizi yöneltirsiniz kimiye

  7. mike shinoda avatarı

    ozan arkadaşıma katılıyorum… 2004 yılında Ferrari ve Schumi'nin uçtuğu ve Macca'nın her yarış motor patlatıp aero parçaların kopup aracın parçalandığı (hockenheim arka kanat)zaman Kimi Spa da destan yazmıs ve schumi ve barriyi arkasında tutmuştu. Bana göre Kimi bu sene şampiyon olur gibi ama bellide olmaz motor sporlarında yapılan tüm tahminler yarışı tamamlamak üzerine ama Schumi'ninde dediği gibi yarış içinde 2.de tur bindirebilirsiniz, her tur hızlı tur da atabilirsiniz, ama finiş çizgisini geçemediğinizde bunların anlamı yoktur… Kimi srüşünde şampiyonluk meziyetini taşıyor… Peki Ferrari dayanıklılık meziyetini napıcak ??

  8. altı üstü 2 yarışta düşük sonuç aldı diye sıralaması berbat şampiyon olamaz diyemezsiniz sezon başında 1-2 giderken bişi demiyordunuz ferrari tek turda lastik ısıtamıyor mclaren daha iyi ısıtabiliyor ama gördünüz lewis aracın bu özelliğinin kötü sonucunu son gp de almış oldu gerçi daha önce de aynı sorunla karşılaşmıştı..

  9. ozan yalçınkaya avatarı
    ozan yalçınkaya

    kimiyi şampion adayı görmeyen mclarenci arkadaşlar kimi bu yılda şampion emın olun bundan adam zaten her defasında aracın tek turluk perfonmasından şikayetçi buda sıralamada lastik ısıtamadıgı için sıralamaya yansıtamıo bunuda aşacak herkesde kimiyi valensiada 2 veya 1 olarak startını izlicek zaten kiminin sevdigi pistler gelıo monza spa kesin kiminin burda hızlı pilot ve fovorımdir her zaman kimi 2 yarış kötü kalktı die kımse yargılamasın adam hala hamıltonun ensesınde ve buna son verıp gececekte emın olun levısın korkulu rüyası bence kimi goo kimi

  10. -Sıralamada kötü yarışta iyi olan şampiyon mu var- güzel ama desteksiz bir iddia, çünkü bunun aksini ispatlayan başka bir McLaren pilotuydu Mc Laren arkadaşım, 1988 yılında senna 13, prost ise sadece 2 pole pozisyonu almıştı buna karşılık prost sennanın 8 galibiyetine 7 galibiyetle karşılık vermeyi bilmişti.çok iyi bilirsinki prost 4 şampiyonluk almış ustalar ustası bir pilottur.O bir -Sıralamada kötü yarışta iyi olan bir şampiyondur- fanatik olmayan f1 gurusu Mc Laren arkadaşım…

  11. aynen tuğba arkadaşım ayrıca ferrari dışında başka takıma gitseydi bu kadar tepki almazdı emin olun..Schumacher McLarene geçseydi ferrariden ne derdiniz acaba çok merak ediyorum 🙂

  12. tuğba aycan avatarı

    neden mclarencilere karşı bu kadar ön yargı var acaba nerden biliyorsun citafettin arkadaşım lewis takımdan ayrılınca onu kötüleyeceğimizi kahin misin sen ..!!!

    ben kimiyi mclaren'deyken de sevmezdim fanatik mclarenci olduğum halde hala da sevmiyorum o adamı mesela…

  13. Erdak kardeş haklısın ben kimi mc larendeykende destekliyordum ama mc larenciler lewis takımdan ayrılsa direk onu da kötülerler… gerçi imkansız ama..

  14. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    mc laren cı arkadaslar cok nankor ya.ben kımıyı mc larendeykende desteklerdım.sımdı ferrarıde yıne desteklıyorum.bu benım kımı cı oldugumu gosterı dogru.ama ben en azından mc larencı arkadaslar kadar fanatık degılım.mc laren rumuzlu arkadasım raı sızdeykende boyle ahkam kesıyormuyudun yoksa kımının ferarıye gelmesını hala hazmedemedıgın ıcınmı boyle yazıyorsun.komık dusuma dusme nolursun.20 senedeır en sevdıgım ıkı spor dalından bırıdıe f1.ben yazılan hıc bır yorumda kımı yı elestırıken hıc bır mc larencıyı gormedım mc larendyken tabı.sımdı ne olduda tum mc larencılerın saldırı odagına ourdu yorum sızın.yazılan yorumlara komık demek aslında en buyuk komıklık.bır baskasının fıkrıne komıklık dersen bır baskası sana komık deme hakkına sahıptır.daha dun kımı hakkıında baska bır haber vardı oraya da yazmıstım.kımı sezon sonunda sampıyon olacak dıye.yıne soyluyorum.en buyuk favorı kımı raıkkonen bna gore.nedenıne gelınce.gecen sene 29 puanı kapatıp olan bır adam.bır kere su an formsuz olmasına ragmen hamıltonun tam ensesınde.az puan farkı var.kımı kotu gunlerınde boyleyse ıyı gunlerınde formunu tutugunda neler yapar allah bılır.yarıs ıcınde bır tur atmakla olmuyor dıyen arkadaslarım var.bazı pılotlar hızlı tur atarlar yaroıs ıcınde bırılerı gelıstır en son turu atan yarısın ıstatıstıklerıne yazılır.belkı degerı yoktur ama bu bır parametredır.sıralamalarda basarısız oldugu dogru ama bu sıralamalarda basarısız bır pılotun sampıyon olamıyacagını gostermez.ben bır kımı cıyım ve fanatıugumu dusunmuyorum.genc kız degılımkı kendımı paralıyayım.ama bu adamın surusu hosuma gıdıyor.

  15. Komik yorumlara devam Kimi sıralamada da gösterecekmiş neden gösteremiyor nasıl şampiyon bu adam.Sıralamada kötü yarışta iyi olan şampiyon mu var hayır ayrıca yarıştada iyi değilki adam bir hızlı tur atıyor onuda son 15 tur içinde.ama fanatiklik dizboyu

  16. ogun savaş avatarı

    Bu adam sezon içinde massa kimi lewis snra yine rai ye dönmüş şampiyonluk için 😀

  17. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    bence Hill hedef sasirtiyor iyi bir numara kimiye odaklansin istiyor diyer yandan lewis partayi toplasin ah su britanyalilar :))

  18. sıralamaları geliştiremesse sampiyonluk sansa kalacak. sıralamalarda ilk üc icinde kesin yer alması lazım.

  19. kesınlıkle power sana katılıyorum.sampıyonluk için kesın konuscak bi durumda değil kimi ama gecen sezona baktıgımızda insan tabıkı umut edıo.hill in görüşleri bu anda cok dogru

  20. yarıştaki performansını sıralamalara yansıtmazsa şampiyonluk geçen yıldan daha zor olacak.

  21. üstüste 2 berbat sıralama kimi hakkında acaba sorularını sordurdu bana, şahsi fikrim kiminin performansında düşüş olduğu yönünde, ancak kimi anlaşılamaz bir adam, yarışta herkesin performansının bittiği yerde o harikalar yaratıyor, kanada, ingiltere ve fransa'da beklenmedik anlarda o acaip derecede iyiydi, almanyadaki son 15 turunuda gördük bence bu yılın en iyi performansıydı (tüm pilotlar içinde), macaristanda doğru an geldiğinde yarışın en hızlısıydı, turlar ilerledikçe hızı sürekli artıyor, böyle bir adamdam ümidi kesmek herhalde şuan f1 deki en aptalca şey olur. son olarak şunu söylemek istiyorum

  22. kimi fanclub degil canım f1 fanclub objektıf olan herkes anlar dogru konustugunu…ille sampıyon olur demıyorum ama kesinlikle fawori

  23. ibrahim bekar avatarı
    ibrahim bekar

    bencede geçensenenin ikinci bölümünden sonra bize yaşattıkları aklımıza geldikçe HİLL e hak vermemek yanlışolur

  24. Kimi Fanclub iş başında. Böyle devam ederse Kimi zor korur şampiyonluğunu. Hill, Ferrari daha güçlü görünüyor diyor ama sanki McLaren daha güçlü.

  25. ÇİĞDEM  KADAKOĞLU avatarı
    ÇİĞDEM KADAKOĞLU

    adam haklı bu senede kimi şampiyon..;)

  26. kesinliklee cok haklıı…

  27. sercan kılıç avatarı
    sercan kılıç

    GERÇEKTEN ÇOK HAKLI KONUŞMUŞ bencede favori kimi 2007 ye göre mükemmel konumdayıs ayrıca hamiltonun çok yarış kazanması sorun değil kimide 6 yarış kazandı 2007 de ama sadece 1 puanla şampiyon oldu ayrıca kazanamadı demmiyelim hep sorunlarla boğuştu bence kendini toparlayacaktır kimi çünkü o 1 numara ve o buzadam!!!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir