Toro Rosso: Aracı Piste Çıkarabilmek Bir Başarıydı

yazar:

kategori:

Yeni bir Formula 1 sezonu kapılarını ilk kez açtı ve 12 günlük sezon öncesi testlerinin ilk gününü geride bıraktık. Geçmişte işler çok sıradan yürüyürdu, ancak bu sezon teknik kurallarda olan devasa değişiklikler araçları piste çıkarmayı bile bir başarı haline getirdi.

Toro Rosso takımı beklenenden biraz daha fazlasını yapabildi. Jean-Eric Vergne 15 tur atmayı başararak günün üçüncü en uzun mesafesini katetmiş oldu. Kaçınılmaz ilk çalıştırma sorunları mevcuttu ve araç bir yazılım sorunu yüzünden pistte durdu ve günün erken bitmesine sebep oldu. Herşeye rağmen gece boyunca veriler analiz edilecek ve STR9 tekrar pistte olacak. Bu kez ise Daniil Kvyat direksiyondaki isim olacak.

“Bugün işlerin iyi gitmediğini söylemek çok kolay, çünkü araç pistte durdu, çünkü tüm gücü kullanamadık ve aracın nasıl hissettirdiğini anlama şansımız olmadı. ancak bu birşeylere bakmanın yanlış bir yolu, çünkü bir çok zorluklarla karşılaşmayı düşünüyorduk ve özellikle de yeni güç ünitesinin çalışma şekli konusunda öğrenme sürecindeydik. Gerçekte bunun olumlu bir gün olduğunu söyleyebilirim, çünkü aracı piste sürebilmek bile bir başarıydı, yani takım sıkı çalışmasının sonucunu almış olarak mutlu olabilir.”

“Benim bakış açımdan yeni yarış mühendisleri ile ilk kez çalışmak ilginçti ve Formula 1 padok atmosferine tekrar kavuşmak güzeldi. Şimdi gece boyunca tüm veriyi inceleyeceğiz ve Daniil yarın programı daha da ileriye taşıyacak. Genel olarak çok zor şartlar aldındaki sezona tatminkar bir başlangıç yaptık.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir