Sauber: Aracı Testin İlk Günü Piste Çıkarabilmek Bir Başarı

yazar:

kategori:

Sauber F1 takımı yeni araçları Sauber C33’ü Jerez’in ilk günü piste çıkarmayı başardı. Esteban Gutierrez Ferrari V6 turbo motorlu aracı ilk kez süren isim oldu.

Gutierrez araç ile gün boyunca sadece yedi tur atabildi ve toplamda 31 kilometre civarı bir yol katetti.

Pist mühendisliği şefi Giampaolo Dall’Ara Sauber’in ilk test gününü yorumladı.

“Bugünki ana hedefimiz aracı piste sürebilmekti ve takım kış arasında inanılmaz bir iş çıkardı ve aracı zamanında hazır edebildi. Elbette gün içinde ciddi değişiklikler yapılmalı ve sorunlar çözülmeliydi. Bu sorunları anlamak ve analiz etmeliyiz, bu da bugün neden daha fazla sürmediğimizin sebebi. Yaptığımız takım için iyi bir başarıydı ve şimdi yarın yapaccaklarımızla ilgileniyoruz.”

Esteban Gutierrez: “Aracı testin ilk gününe yetiştirmek büyük bir başarıydı ve bu aracı ilk kez süren kişi olarak gurur duyuyorum. Özellikle tüm kural değişikliklerinin ardından takımın bu karmaşık tasarıma rağmen iyi bir iş çıkarması çok iyiydi. Aracın içindeki his alışık olduğum şey değildi. Motor ve güç ile ürettiği ses çok farklı, ancak buna alışacağız. Tamamen farklı bir karakteristiği var.”

“Bugün piste çıkmak çok önemliydi. Bu dört gün boyunca olacak testlerde tüm sistemlerin çalışıp çalışmadığı kontrol edilecek ve bu da en önemli kısım. Sürülebilirlik konusunda yorum yapmak için çok erken. Bu noktaya Bahreyn’deki ikinci ve üçüncü testlerde gelmiş olacağız. Öncelikle elektronikler ve diğer herşeyi çalışır hale getirmeliyiz ve bence bunu başarma konusunda iyi bir noktadayız.”

Yarın Gutierrez aracı tekrar kullanacak. Adrian Sutil ise sonraki iki günde Sauber kokpitinde olacak.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir