Hamilton’ın Testteki Kazası Farklı Açıdan

yazar:

kategori:

Yorumlar

“Hamilton’ın Testteki Kazası Farklı Açıdan” için 8 yanıt

  1. Kanat bildiğin frenlemeye gelirken infilak etmiş ve Alonsodaki gibi aracın altına girmiş

    Bana bordüre çarpıp kırılma gibi gelmedi.Zaten daha viraja tam girmeden kopuyor.Bağlantı noktasından gitmiş olabilir yada esneme payı fazla bırakılıp tekere yada yere sürtünüp kırıldı.

  2. muhabirin arkasına geçmeden hemen önce ön kanat kopup lastiklerin altına giriyor.

    1. aynen tam 8. saniyede. Mercedes’in kanat la burun bağlantısı çok küçük ne kadar karbonfiberde olsa çok fazla baskıya dayanamamış ona bi çare bulmaları lazım.

      1. bu resimde bağlantı kısmı net gözüküyor.

        1. evet gerçekten çok küçük bir bağlantı noktası. üzerine yüzlerce kilo yük binen bir parçaya bu kadar küçük bir bağlantı yapmak saçma olmuş 🙂 rüzgardan kırılmasa bile yarış içinde en ufak temasta ön kanat kopar, lastiklerin altına girer, bedavadan yarış dışı kalır pilotları.

        2. Burda birde aralıklarla tur attı yarışta hiç kesmeden virajlarda okadar G kuvvetiyle gerçekten dayanmaz gibime geliyor bide dediğin gibi küçük bir temasta hiç şansları yok.

        3. 500 kg ile başa çıkan bir kanatın bağlantıları bu kadar zayıf olmamalı. Takım yarına parça yetiştirmeye çalışıyormuş.

        4. Araç hareket halindeyken Downforce sayesinde toplam ağırlık aracın 2 yada 3 katına çıktığını biliyorum ön kanada ne kadar yük biner bilmem fakat yarına parça yetiştirselerde bişey değişmez. He 2. farklı bir kanatları varsa bilemem ama yoksa gene aynı kanatla çıkacaklardır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir