2014 Jerez Testleri 2. Gün – Günün Lideri Button

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_text_separator title=”Canlı Anlatım” title_align=”separator_align_center”][vc_column_text]


[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/3"][td_ad_box spot_name="Adsense spot -- 160 dik"][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width="1/1"][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

18:20 - GÜNÜN LİDERİ BUTTON

2014 Formula 1 sezonu öncesinde Jerez'de gerçekleştirilen testlerin ikinci gününü Mclaren sürücüsü Jenson Button ilk sırada tamamladı.

Sabahki resmi yağmur testlerinde de en hızlı isim olan Button, öğleden sonraki kuru zeminde gerçekleştirilen bölümün de en hızlı ismi oldu. Dün tüm günü garajda geçirmek zorunda kalan Button ve Mclaren, bugün nispeten sorunsuz bir gün geçirip kaybı telafi etmeye çalıştılar.

Button 1.24.165 ile en hızlı isim olurken onu Ferrari'si ile Kimi Raikkonen takip etti. Raikkonen yeni aracıyla ikinci gün 47 tur attı.

Williams pilotu Valtteri Bottas günü 3. sırada tamamlarken onu Mercedes'ten Nico Rosberg takip etti. Rosberg yeni araç ile ilk gününde 97 tur atarak göz doldurdu. Rosberg istikrarlı bir şekilde 1.27'li turlar atabiliyordu ve Mercedes pilotu son bölümünde 24 tur pistte kaldı.

Force India pilotu Sergio Perez'in aracı bir ara pist üstünde dumanlar çıkararak durdu ve Meksikalı sürücü kırmızı bayrakların sallanmasına neden oldu. Perez günü 5. sırada tamamladı. Perez'i Sauber'den Esteban Gutierrez takip etti.

Jerez testleri Renault için kabus gibi başladı. Dünün ardından bugün de Renault motorlu araçlar çok az süre piste çıkabildiler.

Toro Rosso bugün hiç piste çıkamazken Caterham Ericsson ile 11 tur atabildi. Son 4 senenin şampiyonu Red Bull ile Sebastian Vettel ile ancak 8 tur atabildi. Red Bull'un enerji dönüşüm sisteminde sıkıntılar yaşadığı açıklandı.

Jerez testlerine katılmayı planlayan Marussia'nın aracı Jerez'e sonunda vardı. Takımın yarın testlere çıkması bekleniyor.


Poz Pilot             Takım                  Süre        Fark     Tur
 1. Jenson Button      McLaren               1m24.165s            43
 2. Kimi Raikkonen     Ferrari               1m24.812s   +0.647s  47
 3. Valtteri Bottas    Williams-Mercedes     1m25.344s   +1.179s  35
 4. Nico Rosberg       Mercedes              1m25.588s   +1.423s  97
 5. Sergio Perez       Force India-Mercedes  1m28.376s   +4.211s  37
 6. Esteban Gutierrez  Sauber-Ferrari        1m33.270s   +9.105s  53
 7. Marcus Ericsson    Caterham-Renault      1m37.975s  +13.810s  11
 8. Sebastian Vettel   Red Bull-Renault      1m38.320s  +14.155s   8

14:10 - SABAH BÖLÜMÜNÜN LİDERİ BUTTON

Jerez testlerinin ikinci gün sabah bölümünde en hızlı isim Mclaren sürücüsü Jenson Button oldu. Dün gece yağan yağmur nedeniyle Pirelli, bugün pisti ıslatarak yağmur lastiklerini test etme günü olarak belirledi.

Dünkü sorun nedeniyle piste hiç çıkamayan Mclaren ve Button, bu sabah ilk çıkan isim oldular.

Button 14:15 itibariyle 1.32.443'lük derecesiyle ilk sırada bulunuyor. Button'u Williams'tan Valtteri Bottas ve Ferrari'den Kimi Raikkonen takip ediyorlar.

Sabah bölümünde tek bir defa kırmızı bayrakla seans durduruldu. Öğlene kadar 33 turla en çok çalışan isim olan Sauber sürücüsü Gutierrez, pist dışına çıkınca kırmızı bayrakla seansa ara verildi.

Mercedes ve Red Bull çalışmalara geç başlarken Caterham ve Toro Rosso henüz hiç çıkmadılar. Marussia'nın ise yarın testlere başlaması bekleniyor.

P Pilot Takım Süre
1  Button McLaren  1m32.443s
2  Bottas Williams  1m37.762s  +5.319
3  Raikkonen Ferrari  1m38.272s  +5.829
4  Vettel Red Bull  1m38.320s  +5.877
5  Perez Force India  1m39.008s  +6.565
6  Rosberg Mercedes  1m39.276s  +6.833
7  Gutierrez Sauber  1m41.798s  +9.355

 

BUGÜNDEN KARELER

08:30 - 2014 Jerez testlerinin ikinci günü öncesinde herkese günaydın. Dün olduğu gibi bugün de Jerez'deki gelişmeleri en kısa sürede sizlere aktarmaya çalışacağız. Testlerde olan gelişmeleri yukarıda yer alan Twitter kutusundan takip edebilirsiniz. Bunun yanında ilgili video ve fotoğrafları bu sayfada güncelleyeceğiz.

Testlerin ilk gününe kısaca değinecek olursak oldukça yoğun bir günü geride bıraktığımızı söyleyebiliriz. Sabahın erken saatlerinde Mercedes, Red Bull ve Force India takımları yeni araçlarını tanıtırken tanıtmayı planlayan Caterham ve Williams yaşanan sorunlar nedeniyle geç saatlerde bunu başardılar.

Dünü sabah ve öğleden sonra şeklinde iki bölümde incelersek sabah bölümünde Mercedes şov yaptı, öğleden sonra ise Ferrari. Ferrari'nin telemetre sorunu yaşayarak uzun süre pitte kaldığı dönemde Mercedes hızlı bir başlangıç yaptı. Rakiplerinin aracı pistte çıkarmakta zorlandığı ilk saatlerde Mercedes ve Lewis Hamilton istikrarlı bir şekilde pistte daha fazla kalmaya ve hızlı turlar atmaya başlamıştı. Ancak tam öğle tatiline girileceği dönemde Hamilton'un aracının ön kanadı kırıldı ve ön tekerlerin altına girdi. Bu olay sonucunda Hamilton kendisini lastik bariyerlerde buldu ve Mercedes için gün erken noktalandı. Mercedes dün akşam yaptığı açıklamada gece boyunca sorunu gidermeye çalışacağını duyurmuştu.

Öğleden sonraki dönemde ise Raikkonen pistte oldukça vakit geçirdi. Aslında rakiplerine göre oldukça vakit geçirdi desek daha doğru olur. Günü lider tamamlayan Raikkonen, gün sonunda ancak 31 tur atabilmiş oldu ancak bu kadar büyük yeniliklerin olduğu araçlarla 31 tur, aracını hiç piste çıkaramayan ya da son anda çıkarabilen takımlara kıyasla oldukça iyi bir rekor diyebiliriz.

Mclaren takımı elektrik sistemlerinin kurulumu esnasında yaptığı hata nedeniyle tüm gücü kaçırırken Red Bull, arka süspansiyonların bağlantısında yaptığı hata nedeniyle neredeyse tüm günü kaçırdı. Vettel ancak seansın bitmesine 15 dk varken piste çıkabildi.

Şu an için performans konusunda konuşmak için çok erken. Hatta uzun süre performans değerlendirmesi yapmak pek doğru olmayabilir.

Testlerin ikinci gününün ilk güne göre daha hareketli olmasını bekliyoruz. Ancak yine de bu hareket performans bulmaktan ziyade araçları piste çıkarabilme, tanıma ve araçların dayanıklılığını arttırma üzerine olacak.

Normalde testlerin ikinci gününe katılacak sürücüler aşağıdaki gibi olacaktı ancak takımlar dünkü aksiliklerin ardından değişiklikler yapabilirler. Bugün testlere katılacakların listesi:

  • Red Bull - Sebastian Vettel
  • Mercedes - Nico Rosberg
  • Ferrari - Kimi Raikkonen
  • Mclaren - Jenson Button
  • Force India - Nico Hulkenberg
  • Sauber - Esteban Gutierrez
  • Toro Rosso - Daniil Kvyat
  • Williams - Valtteri Bottas
  • Marussia - Jules Bianchi
  • Caterham - Marcus Ericsson

Yorumlar

“2014 Jerez Testleri 2. Gün – Günün Lideri Button” için 155 yanıt

  1. reno motorunun sesi çok güzel aslında hepsinin sesi çok hoşuma gitti çok gürlüyorlar bangır bangır turbo seside arkadan pssssss pssssss çok hoş 😀

  2. jhackrapunzel avatarı
    jhackrapunzel

    http://www.youtube.com/watch?v=s99QFe6htJ4
    paylaşıldı mı bilmiyorum, malum yorumların diğer sayfaları görünmüyor testten görüntüler

  3. Bu sene takımlar az tur atıyorlar bunu geçen sezon atılan tur sayısına baktığımız da görebiliriz. Renault güç ünitesine gelirsek üzerinde çok fazla zaman harcanmış birçok ayrıntıya sahip bir makine. Testlerin ilk günü süspansiyon sorunu yaşanması talihsizceydi ama piste çıkıp takım birçok bileşen hakkında veri elde etti. Testlerin birinci günü hemen hemen her takım sorunlarla karşılaştı bu gün ise Renault güç ünitesi kullanan takımların yaşadıkları sorun bataryalardı maalesef bataryaların yerleri zorda olduğu için değiştirilemedi bunda teknik eleman eksikliğinin payı çok ama yarın üç Renault motoru kullanan takımların güzel turlar atacağını düşünüyorum sorun giderildi.

    Testler bu tür sorunları gidermek için vardır herkesin dediği gibi. 2006 sezonun da en güçlü motorun Honda ve Ferrari olduğu söylenmişti ama ilk yarışta kazanan Fernando ve Renault tu. Henüz yolun başındayken F1 sezonu izlemeye yeni başlamış gibi davranmak hiç yakışı almıyor maalesef. 2011 sezonun da McLaren sorunlar yaşarken dalga geçilirken ilk yarışta neler olduğunu görmüştük.

    Eleştirileri normal buluyorum bir nevi çünkü dört yılın dünya şampiyonu bir motor üreticisi var ortada.

  4. Biri sanki Memo Ferrarioğlu’nun yorumlarını yiyiyor 🙂 Ama gerçekten sitenin tutumu hiç adil değil.

    1. Denetimlerde bir süredir daha sıkı olmaya çalıştığımızı farketmişsinizdir. Elimizden geldiğince her yorumu kontrol etmeye çalışıyoruz ve Ferrarioğlu’nun tepki verdiği yorumla birlikte altındaki kendi yorumunu da kaldırmak durumunda kaldık. Nadiren de olsa gözden kaçan sorunlu yorumlar oluyor, bu konuda da uyarmanızı rica ediyorum. Yeter ki sohbet ve tartışmalarımız karşılıklı laf dalaşına dönmesin.

      1. Haklı olabilirsiniz. Ama nedense genelde Memo Ferrarioğluyla tartışanların yorumları gözden kaçıyor.

        1. Doğrudur, gün içindeki yoğunluğumdan dolayı yorumların tamamını kontrol edebilmiş değilim. Haberleri bitirdiğim an bakmaya çalışacağım. Önce okunacak şeyler hazır olmalı.

        2. Umarım bundan sonra daha adaletli davranırsınız.

    2. Bugün 23 haber girmişiz ki bunların ikisi teknik analiz… Gün boyu testleri canlı anlatım yapmışız… yeri geldi anlatımı yolda yürürken cep telefonundan yapmışız. bunun yanında yorumları da elimizden geldiği kadar kontrol etmeye çalışmışız. bu kadar şeyi adil olmamak adına yapmıyoruz, arkadaşın dediği gibi gözden kaçabiliyor bazı yorumlar. kusura bakmayın lütfen.

      1. Yorum rapor etme özelliğini getirseniz bu gözden kaçmalar azalır, müdahale hızı artar.

  5. Osman Yıldız avatarı
    Osman Yıldız

    Anti Buttoncular’ı pek memnun etmeyen bir sonuç..

    Mclaren’in aracı gerçekten güzel gözüküyor ve Button ciddi anlamda çalıştı bugün. Mercedes biraz daha önde gözükürken Ferrari hakkında pek yorum yapamayacağım. Yarın Alonso’nun ne yapacağı biraz etki edebilir. Red Bull’un iki günü boş geçmesi onlar için eksi puan..

    Ayrıca Gutierrez’in bu kadar geride gözükmesi şaşırttı beni acaba deviri yükselttiler mi hiç. Çünkü çok tur atmışlardı..

  6. mclaren 2013 te de uçuyodu jerez’de.. bakalım bu sezon ne durumda olacaklar

  7. MyN1Fernando avatarı
    MyN1Fernando

    bu mclaren bir tek bana mı çok güzel gözüküyor. renkler ve tasarım harika bence,hatta son 6 yılın en güzel aracı olabilir. ( 2008 hariç ) 😀

    1. liopleurodon avatarı
      liopleurodon

      Sırf aynı fikirde olduğumu söylemek için üye oldum :). Zevkler ve renkler tartışılmaz ama simetri denen bir kavram var. objektif olarak bakınca 2014 yılının en güzel aracı oylamasında Ferrari F14T nin 2. sırada olması çok ilginç. pullrod süspansiyon sisteminden dolayı önde göze hiç hoş gelmeyen orantısız bir yükseklik var.

  8. ForzaFerrari avatarı
    ForzaFerrari

    V6 motorlarına geçildiğinde motor tedarikçileri garaj takımlarına motor satmak için fiyat belirlemişti. En pahalı motor da renault motoruydu. Hem de öyle böyle değil diğerlerinden nerdeyse yüzde 30 daha pahalıydı. İlginç olan ise tüm renault motorlu takımlar doğru düzgün piste çıkamadılar. Bazıları çalıştıramadı bile.

  9. MEMO FERRAARİNİN YORUMLARI BENİ BENDEN ALIYOR AMAN YARABBİ

  10. Bu sene hızdan ziyade dayanıklılık mücadelesi kazananı belirleyecek. Mercedes de bu mücadeleye önde başladı.

  11. Renault için günün özeti. 🙂

  12. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Konuşmak için henüz çok erken. Daha testlerin 2.günü ve önümüzde uzun bir gelişme süreci olacak. Kimin nerede olduğunu inanın takımların kendisi bile bilmiyordur.

    Ama Renault motorlarında sorun olduğu ifade ediliyor. Özellikle güç ve ısı konusunda Renault’ın tamamımın sorun yaşaması hayra alamet değil.

    Konuşmak için erken olsa da McLaren, Mercedes ve Ferrari’nin öne çıkacağına dair bir beklentim var.

    Bu arada McLaren pistte gerçekten oldukça güzel duruyor. En yakışıklı araç Mercedes desem de McLaren’in pistteki görüntüsü kararımı değiştirebilir. 😉

  13. Hayret ediyorum ya marussia ciksa ’22 ’23 lu turlar atsa sampiyon ilan edilecek simdiden

    Araclar maksimum 2 sn yavaslamistir hadi olsa olsa 3 olsun

    Yani suan jerezdekiler pistte gezinmekten baska bir sey yapmadilar ve muhtemelen onumuzdeki 2 gunde boyle gecer

  14. Vettel’in tavşanları mı bitti acaba, çıkartamıyor bu aralar !!!

  15. Pos. Sürücü Takım Zaman Atlatmali Tur
    1.. R. Grosjean Lotus Renault 01:18.218 95
    2. P. di Resta Kuvvetleri Hindistan F1 01:19.003 95
    3. D. Ricciardo Scuderia Toro Rosso 01:19.134 83
    4. M. Webber Red Bull 01:19.338 101
    5. N. Hulkenberg Sauber 01:19.502 99
    6. L. Hamilton Mercedes Grand Prix 01:19.519 15
    7. S. Perez McLaren 01:19.572 81
    8. F. Massa Ferrari 01:19.914 78
    9. P. Maldonado Williams 01:20.693 71
    10. J. Rossiter Kuvvetleri Hindistan F1 01:21.273 19
    11. G. van der Garde Caterham 01:21.311 88
    12. L. Razia Marussia 01:23.537 31

    Mercedes zaten her sene çok tur atar diyen vicdansızlar şu tabloya bakında utanın. Herkes kabul edecek bu sene Mercedes çok iyi. İlk 2 günden belli olur mu? evet olur.

    1. Kuvvetleri Hindistan.
      Translate akıyor yine. 😀

      1. Hacı Google Çorum her yabancı sayfada otomatik olarak çeviri yapıyor benim dikkatsizliğim hemen cevap yetiştirecem diye direkt kopyalamak oldu. Baktım ki Red Bull ilk defa bu kadar dara düştü heyecandan elim ayağıma dolandı acele acele yorum yaptım sevinçten. ☺

    2. İlk 2 test gününde şampiyon adaylarının belli olduğu öngörüsü ancak bizim halkımızın yorumları ile çıkar diye düşünüyordum zaten.

      Google translate kullanarak analiz yapmadan önce oturun ingilizce öğrenin F1 in ciddi kaynaklarından araştırmalar yapın ve F1 tarihinde ilk testlerdeki derecelere ve turlara göre şampiyon olan takımlar sıralaması veya en fazla tur atıpta sezon sonu şampiyon olanların istatistiklerini alın koyun ona göre analiziniz olsun.Bizde bakalım değerlendirelim ufuktaki sisi kaldıralım tahminlere girelim.

      Yoksa Mercedes iyi Redbull Kötü Mclaren iyi Ferrari kötü demek bunlar farazetten öteye giden yorumlar olur ve ancak kendinizi ve inanmak isteyenleri kandırabilirsiniz fakat gerçekler çok farklı cereyan edebilir.

      Şu an Jerez pisti takımların araç pistte gidebiliyormu testinden ibaret esas motor haritalarının aero paketlerin lastik ve stratejilerin şekilleneceği zaman bundan sonraki test süreçleri ve yarışlarda elde edilicek veriler ışında oluşacak durumdur.

      O yüzden kahinliği bırakıp gerçeklere dönmek en güzeli olucak

      1. Gerçek şu ki reno motorunda bazı sorunlar var.

        1. Ortak bir sorun var ama iyi ki böyle bir sorun ortaya çıktı.Özel bir sıkıntı olsa araçla ilgili diyebilirdik ama sıkıntı motorla ilgili olduğundan 2.testlere kadar Renault büyük ihtimal bu konuda hummalı bir çalışma çıkarıcaktır Renault motoru kullanan araçlar ve takımlarda 2.test sürecinde hazır olarak araçlarını tanımaya daha fazla yoğunlaşabilicekler.

  16. Siz redbull diyorsunuz ne diyorsunuz onlar az fena değil az yine bi hile gelir belçikada işi ellerine geri alırlar newey horner şimdi b planını devreye sokarlar 1.aşama FIA’ya ağlama 2. Aşama illegal parça derken bu senede üst üste 10 yarış kazanır abimiz vettel 😀

    1. ahhh hocam adamlar başladı bile whiting’i bugün redbull garajına davet etmişler. 😀

      http://img2.auto-motor-und-sport.de/Sebastian-Vettel-Red-Bull-Formel-1-Test-Jerez-29-Januar-2014-fotoshowImage-11cad7ec-751493.jpg

    2. Bunu zamanında sizin Ferraride Renault a karşı (kütle amortisör kuralında)yapmadımı?

      Hatta Amerika Gp deki o müthiş kazanılan yarışı kim unutabilir (Michaelin lerin piste çıkmadığı zaman)İptal edilmesini Ferrari engellemişti.

      FIA=Ferrari olayı yok muydu F1 in bugünkü patronunun Ferrari takımından çıkması ne alamet değilmi 🙂

      Birilerine taş atmadan önce kendi takımınızın o güzel geçmişine bakmanızı öneririm.

  17. Red Bull genelde fazla tur atmıyor diyen arkadaş, geçen sene 6 şubat 2013 Jerez testlerinin 2. günü Webber 101 tur atmış, istirham edeyim araştırmadan yorusama.

    1. Üstelik araçlar hakkında her şey bir sırken, 1 turun bile çok önemli olduğu bir ortamda az tur atılması dezavantajdır. Taktik falan olacağını hiç zannetmiyorum.

      Bir de bugün hiç video paylaşılmadı. Hazır devirler yükselmişken biraz seslerini dinleseydik.

  18. Caterham Red Bull’dan çok turladı ya ne güldüm bu işe. Hey gidi günler hey neydim demeyeceksin ne olacağım diyeceksin. Yanıyorsun Fuat abi dedim Newey saçını yolmak için elini başına götürdü ama kel adam. İşte saç baş yolmak dahi nasip olmadı.

    Toro Rosso’yu da Ferrariden aldı şimdi Ferrarinin bildirimlerine bakıp Renaulta bilgi de sunamaz vay babam vay. gerçi motor depertmanında değil Newey ama olsun en azından Red Bull motor departmanı sunamaz.

  19. Renault Engine’den kapsamlı bir açıklama bekliyoruz. 🙂

    Şaka bir yana Red Bull genelde testlerde az turlayan bir takım.

  20. araçların rahat 1.20lere inebilecek kapasiteleri var. şuan sadece pistte geziyorlar, ve zamanlar da hiçbir anlam ifade etmiyor. heyecan yapmayalım 🙂

  21. raikkonen uzun sürüş turları içerisinde 1:24.812 attı, gerçekten etkileyici. Mercedes ve ferrari daha kendisini tam göstermedi.

    1. hala da turlamaya devam ediyor.

  22. Dünkü derecelerden sonraki karamsarlık yerini heyecana bıraktı gerçekten değişik bi sezon bizleri bekliyo gibi görünüyor.

    Şuana kadar ferrari mclaren ve mercedes oldukça iyi göründü redbull hala belirsiz daha doğrusu renault motoru belirsiz.

  23. FerrariFanTR avatarı
    FerrariFanTR

    ayırca yarın Alonso’dan çok yoğun bir gün bekliyorum

  24. Raikkonen’den biraz daha hızlı bir tur 1:24.812 ama halen 0,6 sn fark var.

    1. FerrariFanTR avatarı
      FerrariFanTR

      ya allah aşkına nedir bu karasarlık halen 0,6 sanıye var filan. beyler bayanlar Melbeourne Q3 de değiliz. Sezonun ilk testinin 2.günüdeyiz yapmayın böyle.
      rbr kapatıp gitsin o zaman

      1. Gitsin 😀

      2. Yıllardır yaşadığımız hayal kırıklıklarından dolayı olmasın bu karamsarlık?

  25. FerrariFanTR avatarı
    FerrariFanTR

    Dün Ferrari soyundan gelen Memo Ferrarioğlu arkadaşımıza da dediğim gibi bunlar ilk test bu dereceler daha çok gelişecektir.

    1. Ferrarioğullarıyız biz, Renaultoğullarıyla yeşil vadiyi almak için savaşıyoruz. ☺ ☺ ☺

  26. Dünkü derecelerden sonra gerçekten umutsuzluğa kapılmıştım hatta baya da f1 ne hallere düştü diye üzülmüştüm ki bugün en azından düne nazaran çok daha iyi dereceler ferrari mercedes ve mclarenin iyi performansları biraz olsun umutlandırdı redbull egemenliği bu sene son bulur mu bilinmez ama şuan için redbullun zor durumda olduğu açıkca belli.

  27. Bu sene Mclarenle beraber Williams’da çok iddalı (en azından testlerde).

  28. bir anda araçların 10 saniye yavaşladığını düşünenler vardı gördügünüz gibi hızlı turlar geliyor 10 saniye yavaşlaması mümkün değil demiştim bakalım daha ne kadar hızlanacak aracçlar.

  29. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Nico Rosberg şu ana kadar 78 tur tamamladı. Mercedes motoları gerçekten iyi durumda gözüküyor. McLaren ise kimsenin düşünmediği bir şey bulmuş gibi görünüyor otomobilin arka tarafında. Gerçekten ilginç bir sezon olacak fakat güç dengesi hakkında bir tahmin yürütmek imkansız.

    Kaldı ki bu sezonu biraz da dayanıklılık ve verimlilik belirleyeceği için bir otomobilin diğerlerine göre çok hızlı çıkması duruma göre pek bir şeyi de değiştirmeyebilir. Eğer dayanıksızsa veya yakıtı ve ERS sistemlerini verimli kullanamıyorsa.

    Yine de şu bir gerçek ki Renault kullanan takımlar en azından sezon başında çok sıkıntılı olacak gibi gözüküyor. Yine her şeye rağmen erken konuşmamak gerek.

  30. Ferrari’nin yarın Alonsoyla oldukça çalışkan bir güne hazırlandığını söyleyebiliriz.

    Raikkonen normalde gösteriş turu atmaz, verimsiz 10 tur atacağına verimli 2 tur atar kapatır. Zaten oldukça üşengeç. Geçen sene Lotusla da fazla tur atmamıştı. Raikkonenin 35 turu normalde 60-65 tura karşılık gelir. O yüzden bu konuda rahatım. fakat Mclaren bu sene müthiş atılım yapmış, rekabet açısından iyi de bizi ezip geçecekler gibi duruyor bu konu da rahat değilim. Yine Mercedeste en az Mclaren kadar iddialı görünüyor.

    1. Burak Karaküdük avatarı
      Burak Karaküdük

      biraz kötüsünü düşün iyi olsun nazar değiyor valla 🙂 çok emin olmamak lazım 😀 Bana göre şu an yarış olsa Mercedes Gp kazanır.Gerçekten iyi durumdalar.Hem hızlı hem dayanıklılarsa hepten yandık zaten 😀

  31. Renault motorlu araçlar tur atamıyor. Çok enteresan.

  32. Seans bitmeden Raikkonen’den hızlı bir tur görürmüyüz?

  33. Asıl Mercedes takımına bak 68 tur. Vay babam vay bu sene şampiyon ya Mercedes ya Mercedes motoru kullanan bir takım yahut Ferrari olacak. Ferrari bugün fazla zorlamadı ama tabii Mclarenin turları da beni ürküttü.

    Mclaren mercedesten gittiğine bin pişman olacak. Turbo motorların piri Mercedes olacak gibi duruyor. Önümüzdeki 4-5 sezona Mercedes damga vurabilir. Ferrari de iyi ama Mercedes çok iyi.

    1. Henüz hiçbir şey söyleyemeyiz. Önemli bir tur sayısına ulaştıkları doğrudur ancak bu şimdiden şampiyon ilan etmeye yetmez. Mercedesin 5000 km yol aldığı testleri hatırlıyorum ben , sezon içi rezil rüsva olmuşlardı.

      Melbourne’ın Q3’üne kadar kimin elinde ne var göremeyeceğiz..

  34. McLaren gücünü gösterdi biraz sanırım. Geçen sene burda 1:18di sanırım derece, pistin ıslatıldığını ve üstüne söylentilere göre araçların geçen senekiye oranla daha yavaş olacağını düşünürsek bütün bu faktörler dahilinde geçen senenin 1:18ine göre bu 1:24 gayet başarılı bi derece gibi gözüktü gözüme açıkçası. Ama bilemiyorum tabi daha testlerin 2nci günü. Neyin ne olduğu hangi derecenin ne ifade ettiği belli değil pek.

  35. FerrariFanTR avatarı
    FerrariFanTR

    Renaultda sıkıntı büyük

  36. Mercedes motoru acayip her yeşil bayrakta piste fırlıyorlar.200 turu geçeriz toplamda

  37. Button 1:24.165 yaptı. McLaren çok iyi gibi.

  38. hamiltonAMGTEAM avatarı
    hamiltonAMGTEAM

    massa bu williams la kendini gösterebilir

  39. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Daha fazla tur atmamız lazım.Bazen rakiplerin sıkıntılarından turlar güme gidiyor.Umarım günü 40 kadar turla kapatabiliriz

  40. Cterham da gittiğine göre Renault un durumu hiç iyi değil pek yakında toparlayabileceklerinide sanmıyorum

  41. renault motorlu catheram pistteki ilk turunda bozuldu ve stop etti 😀 😀

  42. Mercedes motorları hem hızlı hemde dayanıklı görünüyor .Renault bu sene hiç iç açıcı değil . Ferrari de baya hızlı ama dayanıklılık konusunda kapalı kutu . Bu sene Mercedes motorlu iki araç McLaren ile Mercedes’in ve Ferrari’nin kapışmasıni izleyeceğiz gibi görünüyor . Red Bull ve Lotus ise 4. Luk için kapisir . Sabırsızlıkla bekliyoruz 😀

  43. Icemanraikkonenf1 avatarı
    Icemanraikkonenf1

    Rai ver ayarı adamım bas gazaa ama sakın gerçek gücünü gösterme Melbourne’ye sakla 🙂

    1. Icemanraikkonenf1 avatarı
      Icemanraikkonenf1

      1.26.322 son turu artık Ferrarimiz kendini belli etmeye başladı ama bu başlangıç 🙂

      1. o zamanı Bottas yaptı yanlışlık olmasın

        1. Icemanraikkonenf1 avatarı
          Icemanraikkonenf1

          TRF1.net twitter hesabından paylaşmış o yüzden dedim öyleyse sıkıntı yok 🙂

    2. Williams’da fena değil gibi. Bottas geçti Rai’yi..

      1. Icemanraikkonenf1 avatarı
        Icemanraikkonenf1

        Uçan finliler 🙂

  44. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Tüm Renault motorlu araçlar sorun yaşıyormuş. Bugün de toplam 13 tur atabilmişler Renault motorlu araçlar. Bu oran: Mercedes’te 123, Ferrari de 56.

  45. Rai gaza bastı 1:26.585

  46. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    http://www.autosport.com/news/report.php/id/112341

    bu sene kopyalanması beklenen ve şu ana kadarki en yenilikçi sistem bu görünüyor.

  47. Tam Ferrari adım adım devir attırmaya başlayacakken, Perez 1. virajda durdu kırmızı bayrağı yedi. Mercedesin Force India ile bugünkü turları muhtemelen sona erdi.

  48. Evet Mercedes motorlu araçlar 100 küsür tur atmayı başardı. Ama günün tekel anlamda en çok tur atan motoru 37 turla sauber Ferrari oldu. Birazdan Raikkonenin stintlere ve deviri bir miktar yükselterek motor çalışması bekleniyor

  49. Acaba mclaren iyi olursa hamiltonda değişik duygular oluşmaya başlarmı ? 😀

  50. az yakan motor yapmaya alışmış üreticinin f1 de ne işi var arkadaş:)

  51. Icemanraikkonenf1 avatarı
    Icemanraikkonenf1

    Kimi gerçekten iyi yapmış bu Renault motorlu takımdan ayrılarak yoksa vettel gibi sorunlarla uğraşacaktı şimdi rahat rahat turluyo inşallah bi aksilik olmaz ama bana göre Reno motorlarında sıkıntı büyük ısıtma sorunları felan varmış araçlar iki tur atamadan motorlar ısınıyormuş ama tabiki hala ikinci gün daha önümüzde bol bol test günleri var neler olur bilinmez Forza Ferrariiii

  52. renault motorları çok çabuk ısınıyormuş, birkaç tur atınca böyle olursa büyük sorunlar var demektir. Bu kadar kısa sürede çözmeleride çok zor.

    1. + ers sistemlerindeki problemler tetikliyor deniliyor.

  53. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    A bit more insight from our technical expert GARY ANDERSON on some potential issues for the Renault teams:

    “It seems that Renault is having a few problems. Sebastian Vettel’s Red Bull was the only Renault-engined car we saw on track for much of today, with both Caterham and Scuderia Toro Rosso being sat in the garage for a long time.

    “Red Bull is the works Renault team, so it’s conceivable it is doing some troubleshooting work. Yesterday, the Caterham only managed one lap before stopping with an electrical problem while the Toro Rosso had serious trouble with the engine mapping, which Jean-Eric Vergne said led to the car “oscillating”. You could see what he meant as it juddered up the pitlane and out onto the track.

    “Today, the Mercedes cars are averaging 14 laps per car and the Ferrari-powered machines 24 laps. Vettel has done eight laps, which means the three Renault-engined machines are averaging less than three laps each for over four hours of running.”

    1. eyvallah hocam aşağıdaki benim koyduğum resimde buydu, haberle koyman iyi olmuş.

    2. yanıyorsun Fuat abii ☺

  54. hamiltonAMGTEAM avatarı
    hamiltonAMGTEAM

    mercedes’in dünkü kazadan sonra kanatla ilgili yaptığı bir değişiklik varmı ? rosberg’in resimlerinden pek anlayamadım 🙁

    1. Yapılmış gibi görünüyor . Özelikle bu fotoğrafta

      1. hamiltonAMGTEAM avatarı
        hamiltonAMGTEAM

        çok teşekkür ederim 😉

  55. Mercedes motorunun silindirinin yağını yiyim 😀

    Newey s-duck yapmış motor yok 😀 İtin Vetteli arkadan zaman turu yapmış olursunuz 🙂

    1. ahaha güzel yorum hocam, ortada motor var ama traktör motoru mu f1 motoru mu belli değil 😀

  56. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Hadi yaaa!Tur atın artık!Günü en azından 40-50 tur ile tamamlayalım.Yatmaya mı geldiniz alooo 😀

    1. Sorunmu var acaba?

      1. Burak Karaküdük avatarı
        Burak Karaküdük

        hiçbir fikrim yok 🙁

    2. takım açıklama yaptı gerekli verileri toplamışlar, sonraki test günleri için verileri analiz etme ve ayar çalışmalarıyla uğraşacaklarmış. Bazı ayar denemeleri için piste çıkabilirler.

      ilk iki günlük programlarını çoktan bitirdiler büyük ihtimal

  57. renault büyük fiyasko çıktı rıza baba 😀

  58. Red Bull için günün sona ermiş olabileceği söylenmekteymiş. Motordaki problemin bu gün içinde tamamlanamayacağı bildirilmiş. Vettel normal elbisesini giyinmiş 🙂

  59. MyN1Fernando avatarı
    MyN1Fernando

    mclaren pist üzerinde çok güzel görünüyor. en iğrenç gözüken araç ise bence ferrari

  60. amus live timing ekranında yazan bilgiye göre rbr için gün bitmiş olabilir deniyor. Sorunlar devam ediyor. Bakalım piste çıkacaklar mı veya çok tur atabilecekler mi?

    1. Burak Karaküdük avatarı
      Burak Karaküdük

      alay etmek için yazmıyorum sonuçta hiçbir şey belli olmaz.biz de erkenden havalara girmemliyiz.temkinli bir adam olarak söylüyorum eğer cidden problemleri varsa utanmadan nasıl Ferrari motoru için itiraz ediyorlar görüyorsun.Daha kendi motorunu tam yapamamış adam güvelik diye sızlanıp şikayette bulunuyor.tabi bunu eğer bütün bunlar kesin doğruysa söylüyorum.yarın öbür gün rüzgarı arkalarına alırlarsa işler değişebilir.o yüzden biz sakin kalalım

  61. Mercedes & Red Bull ve Ferrari’nin ön kanat karşılaştırması

    1. Burak Karaküdük avatarı
      Burak Karaküdük

      bizim ön kanat ne kadar sade.yıllardır hep zayıf kaldık şu ön kanatta.

      1. Schumacher’in Mercedes zamanlarında Mercedes 3 yıl aynı ön kanadı kullanmıştı sanki 🙂 ben hatırlıyorum öyle birşey. Takım hiç değiştirmiyordu. İki tane şey koymuşlardı.

        Ferrari’de böyle 🙂 bazen sadelik iyidir derler ama F1’de bu geçerli mi bilmiyorum 🙂

        1. Burak Karaküdük avatarı
          Burak Karaküdük

          yine de insan daha güzel bir şeyler görmek istityor hocam 😀

    2. Mercedesin kanat canavar gibi duruyor korkunç 😀

  62. Abi bu sene redbull kazanmasinda kim kazanırsa kazansın

  63. Icemanraikkonenf1 avatarı
    Icemanraikkonenf1

    Kiminin öğleden sonra yavaş yavaş temposunu artıracağını düşünüyorum bakalım 1.25e ne zaman inecek ama bana göre griddeki en güzel araç ne mercedes ne ferrari(ferrari taraftarıyım).McLaren Mp-29 bana göre bu yılın en güzel aracı ama performans anlamında yorum yapamam tabiki gönlüm Ferrari’den yana 🙂

  64. Ferrari neden bekliyor? Bilen varmı?

  65. Oww Mclaren gazı açtı, Red Bull işe dahil oldu. Bakalım bizimkilerin sürprizi ne olacak?

    2. gün durum kızışıyor.

  66. padoktan renault motoru hakkında yeni bilgiler ve dedikodular geliyor. Renault motorunda büyük sorunlar varmış, renault motorlu araçlar büyük sorun yaşıyor. Hem ısınma sorunu hemde güç sorunu. Hemen arızalanıyormuş. Takviminde oldukça gerisinde olduğu söyleniyor, çalışan sayısının az olması etkili olmuş olabilir.

    Lotus’un da bu durumdam haberdar olduğu ekonomik durumlarıda kötü olduğu için, bu sorunları tahmin emtişler boşuna masraf yapmamaya karar vermişler. Renault motorunun sorunları nedeniyle daha katılmayan takım olabilir demiş ama katılan takımlarında ne halde oldukları gözüküyor.

    1. Kesin bilgi mi Esatım yayalım mı? ☺

      1. hocam f1’de bilgileri ve haberleri hiçbi zaman kesin vermezler hep böyle padokta konuşulanlara göre denir ama genelde doğru çıkar. Ki şuana kadar durum onu gösteriyor. Hep mercedes ve ferrari motorlu araçlar turluyor. Ted kravitz’in röportajında konuk alan adamdan dinledim, kim olduğunu bilmiyorumda bu konuyu konuştular. Renault motorlu araçlar neden piste çıkmıyor diye. Ve bahsettiğim yorumları yaptılar.

        1. Lotus takımı çok akıllı o zaman. Adamlar çatal burun yapıyor, boşa masraf yapmıyor. Valla süper bir iş yönetimleri var. Helal olsun.

          Renault bu kadar zeki insanların içinde nasıl para sıkıntısı çekiyorsa adamlar mühendis kadrosunu bile kısıyor. Ya bu renaulta gelen paraları godamanlar yiyor, ya da bunlar global Dünyaya ayak uyduramadılar. Bu kadar mütevazı durumlarda dahi son 9 sezonun 6 sına damga vurdular. Red Bull’un parası olmasa bunlar olur muydu? bilinmez ama iyi iş çıkartmışlardı. Açıkçası kötü olmalarını istemem rekabet içinde en iyi motorun ferrari olmasını isterim. Yoksa Renault zaten hasarlı, Mercedesin tadı yok durumu olursa şampiyonluğun keyfi çıkmaz. Kendi kendimizle yarışmış oluruz.

    2. Mercedes ile Ferrarinin motor gelişimi durdururlar.Renaulta yol verirler.Daha önce yapmadılar mı?

      Justin kılıklının arabasından abuk subuk sesler geliyor adam viraja girmeden neredeyse tekrar gaza basmaya başlıyor.Herşey legal Yerseniz.

      Daha beter olsunlar.MaRussia ile sonunculuk mücadelesi versinler umrumda bile değil.Ben zaten Mercedes-Ferrari çekişmesi istiyorum.Mclarende buna katılırsa tadından yenmez benim için

    3. toro rosso da motor sorunu varmış

  67. Yunus Emre SAÇIN avatarı
    Yunus Emre SAÇIN

    birisi mclaren ın arka bölümünün sırrını açıklayabilir mi?

  68. Mclaren Mp4-29 hızlı bir tur atarak öğle arasına girdi. Öğleden sonra Ferrari’nin adım adım devir artırarak çalışması bekleniyor. Red Bull’un kurulum programının yavaş ilerlemesi nedeniyle bugün sadece Toro Rosso’ya zaman turu attırabilirler.

    Şahsi tahminim Renault motoru bazı ünitelerde çok zorlanıyor. Ferrari’nin kurulum üniteleri yolunda ama belki hızlı koşan şahlanan atın şeyi seyrek düşerse bilmem. ☺ mercedeste istikrarlı gidiyor. Öncelikle şunu söyleyelim motoru anlamadan aerodinamik yenilikler deneyenler mclaren’in 2005’teki haline hatta daha da beter bir duruma düşebilirler. Onun için öncelikle motoru anlamak ve aerodinamiyi ona göre uyarlamak büyük ehemmiyet arz ediyor. Tüpü açmadan yemeği pişirmeye kalkarsan ya da ateşin duruunu kotrol etmeden üstünde yemeği karıştırmaya kalkarsan yemek ya lezzetsiz olur ya bozuk olur o yüzden önce motoru anlamak esas.

  69. McLaren bu arka tarafı legal hale getirmeyi başarabildiyse büyük iş başarmış demektir.

  70. McLaren aracıyla biraz photoshop’ta oynama yaptım ben de. Lütfen şu burna kamuflaj olayını mclaren de yapsın arkadaş. Ara. muazzam görünüyor kamufle edince bence. 🙂

  71. 2.ci fotoyu görene kadar yağmurmu yağmış dedim kendi kendime yorumlardada yağmur kelimesini görmedim.ama görüyorumki spada poyumda yukarıdan podyuma inen protestocuların ne kadar haklı olduğunu şimdi daha iyi anlıyorum.ulan şubat çıktı daha yağmur yok,kutuplarda paragöz ülkeler ve şirketlerin petrol aramaları ve orman katliamlarından dolayı düştüğü durumumuza bakın barajlar kurudu göller kurudu.hala insanlar sonsuz su kaynağı ve orman varmış gibi rahat davranıyor.site adminlerinden ricam sitenin ana sayfasında twitter facebook ve herkesin yorum ve anket yapacağı bir greenpeace sayfası koyması.ve hiç bir zaman kaldırmaması.en azından bu şekilde doğaya katkımız olsun.

  72. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    McLaren beam wing denilen kısmı süspansiyon kolları kullanarak yasal hale getirmeyi başarmış.Belki de bu sezonun çift katmanlı difüzörü olabilir.Yaratıcılık yine ortaya çıktı.Bakalım diğer araçlardan neler göreceğiz.Kimi ilk pist dışı ziyareti ile kırmızı bayrağı sallattı.2 gündür tek sorunumuz bu oldu 🙂

    1. raikkonen’in kırmızı bayrağa neden olduğu hakkında bir bilgi yok, sadece biraz pist dışına çıkıp geri döndü. Oda uzun zaman oldu zaten.

      https://pbs.twimg.com/media/BfJF9S4CcAAByru.jpg

  73. pist kurumaya başladı dereceler gelişecektir. Ferrari ıslak zemin ve lastik testini tamamladığını açıkladı, pistin kurumasını bekleyecekler ve araç ayarlarıyla ilgili analiz yapacaklarmış.

  74. Button ilk sırayı aldı bakalım gerisi gelecekmi.

  75. Evet öğle arasına girerken motorların attığı toplam turlara göz atıyoruz.

    Ferrari:47

    Mercedes:37

    Renault:4

    Marussia’nın temel parçalarındaki bir sorun nedeniyle pazartesi aracı fabrikaya gönderdiğini ve en erken perşembe günü çıkacağını hatırlatalım. Mercedes’te motordan kaynaklanmayan ilginç bir sorun var ama takım açıklamıyor. Caterham’In çıkması da zor görünüyor. Toro Rosso’nun öğleden sonra birkaç ünite kurulumu yaptıktan sonra tekrar çıkması olası.

    1. hayır. Marussia aracı Jerez’e hiç gelmemişti. Yaşanan sorun nedeniyle fabrikadan dün çıktı tır ve bugün varacak. Muhtemelen bugün piste çıkamayacaklar ama orası doğru.

      1. Valla sevgili Abdullah Bey ben Turkish f1 blogspottan öğrendim. Pazartesi geri gönderilmiş şeklinde bir yazı vardı ona göre yorum yaptım. Dediğiniz doğru olabilir.

  76. Araçların yavaşlaması seyir süresi için iyide süreyi uzatmak için araçları yavaşlatmaya ne gerek vardı tur sayısını artırsalar yine aynı şey olurdu gereksiz uğraş .

  77. McLaren’in egzoz gazını kullanımı zekice.

  78. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    McLaren arka kanadın altında birşeyler deniyor. eğer ölçüm cihazı değilde beam wing yasağından kaynaklanan DF kaybını kazanmaya yönelik yasal bir yenilikse gerçekten iyi fark yaratır.

  79. Yürü be Ferrari 😀 Kim tutar seni. Dayanıklılık sıkıntımız yok gibi duruyor bakalım.

  80. hayat çok enteresan…

    bu pilotlar burada hoş beş eğlence test ayar derken…diğer tarafta şumi her geçen gün ölüme yavaş yavaş ilerliyor…

    yalan dünya…

    1. o da zamanında “biri” nin hayatını kaybettiği yarışı kazanmıştı

      takma boyle şeyleri yani

      1. Off kapak olmus tebrikler.

  81. hamiltonAMGTEAM avatarı
    hamiltonAMGTEAM

    bizim süt oğlanı pistte gören yokmu daha ? 😀

  82. hamiltonAMGTEAM avatarı
    hamiltonAMGTEAM

    BAHREYN testlerinden önce konuşmak erken olur bana göre , bir de sayın site yönetimi şahıs denetim kodu nedir ? bana biraz saçma geldi bu durum her seferinde 😀

    1. bana da ilginç geldi. şimdi düzeldi mi?

      1. hamiltonAMGTEAM avatarı
        hamiltonAMGTEAM

        evet düzelmiş , teşekkürler ilginize

  83. Şu ana kadar atılan toplam turlar:

    Ferrari Motoru: 23 tur

    Mercedes motoru:16 tur

    Renault Motoru: 2 Tur

  84. Raikkonen pitten havalanaak uçuğ çıkmış.Şahitleri varmış.Helal raikkonen sana adamsın

  85. Bizim Ferrari motorlu Marussia’da bir aksaklık çıkmış, aracı fabrikaya göndermişler, en erken perşembe günü çıkabilir diyorlar bugünde boş geçecek. Diğer Ferrari motorlu Sauber görüyorsunuz ortalığın tozunu attırıyor, şimdiden 11 tur attı bu ferrari adına iyi geri bildirimler demektir.

    1. hayır. araç Jerez’e hiç gelmemişti. Yaşanan sorun nedeniyle fabrikadan dün çıktı tır ve bugün varacak. Muhtemelen bugün piste çıkamayacaklar ama orası doğru.

  86. raikkonen 3. virajda gutierrez’i geçti, yeni araçlarla ilk geçişide görmüş olduk. Daha görmedikde videosu çıkar belki 😀

    1. raikkonen şimdiden yarışmaya başladı
      adam testte bile affetmiyor 😀

      1. Esatım nereden izliyorsun link atar mısın?

        1. hocam video olarak izlemyiroum live.autosport.com ‘dan yazılı olarak canlı anlatımları okuyabilirsin. Arada resimde koyuyorlar.

  87. Ferrari görüyorsunuz en düşük motor devrinde bile araya 2.3 saniye koyuyor. Adım adım Raikkonenin 1.25’e hareketini izleyeceğiz bugün.

  88. Bir takıma gümüş ve Kırmızı bu kadarmı yakışır abi yaa 🙂 Umarım bu sene bu unutulmaz ikili McLaren Ve Ferrari kapışması izleriz aralarında Williamsta olsa tam olur 🙂

    1. mclaren’in gümüşü bırakması lazım taklitlerimizden kaçınsınlar, turuncu varken gümüş seçmek nedir. Araçları bazı özel durumlarda karıştırabiliriz.

      Gümüşün sahibi mercedes’tir, zaten o renkleri bizim sayemizde kullanıyorlar. Bu sene üreticilerin sezonu mercedes ve ferrari ayrı dünyadalar. Ayrı bi grup oluşacak gibi diğerleriyle arasında.

      1. Ne dersen de bana göre McLaren 😉

        1. onlar bizim çocuğumuz, çocuklar babalarına karşı gelmez 😉

          Tüm dünyada gümüş=mercedes ‘tir. Ceplerinde 5 para yokken sayemizde gümüş nedir öğrendiler.

    2. McLaren’a gümüş de çok yakışıyor ama . Efsasne Honda dönemindeki beyaz kırmızı en çok yakışan o dur yaa 😀

  89. FerrariFanTR avatarı
    FerrariFanTR

    Herkese Günaydın. İkinci gün başlasın. Yönetime hızlı bildirimler için teşekkürler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir