Glock: "Toyota Şu Anda Stilime Daha Uygun"

yazar:

kategori:

Macaristan Grand Prix’inde ikinci olarak kariyerinin en iyi derecesini elde eden Timo Glock Toyota TF108’in son gelişmelerin ardından daha kullanılablir olduğunu ve formunun yükseldiğini söyledi.

Alman pilot sezonun ilk yarısında sorunlarla boğuşmuş ve sadece bir puan elde edebilmişti. Bununla birlikte sıralama turlarında sürekli olarak takım arkadaşı Jarno Trulli’nin gerisinde kaldı.

Fakat geçtiğimiz ay ki Almanya Grand Prix’inde süspansiyon arızası yaşayana kadar etkileyici bir hız sergileyen Glock, Macaristan’da Trulli’yi gölgesinde bırakmayı başardı ve Formula 1 kariyerinin ilk podyum derecesini kazandı.

Glock performansını geliştiğini çünkü takımın TF108’i daha kullanılabilir hale getirdiği ve kendi sürüş stiline daha uygun olduğunu bununla birlikte sezonun ilk yarısında önden kayma sorunu yaşadığını ve şu anda bu konuda uzlaşmaya vardığını söyledi.

" Aracın önden kaymasından hoşlanmıyorum ve bu bu sezon bazen sorun oldu. Fakat Hockenheim ve Budapeşte’de aracın tutumu daha fazla bana doğruydu ve benim sürüş stilime daha uygundu."

" Virajlarda aracı olması gereken yerde tutabiliyorum ve ssıralama turlarında ve yarıştaki durum buydu."

Glock bu sezon sık sık çok yakın farklarla sıralama turlarının son seansına katılmadı fakat Macaristan’da ikna edici bir performans sergiledi ve gridde beşinci sırayı elde etti ve bu yarış sonucunun temelini oluşturdu.

Glock sıralama turlarının ikinci seansında Ferrari’den Felipe Massa’nın düşük yakıt yüküyle elde ettiği derecenin ardından ikinci sırayı elde etmişti ve sıralamalarda daha iyi birde başlamayı umduğunu söyledi.

" Sıralama turları iyi geçti ve gridde birkaç basamak daha iyi bir yerde başlayabileceğimi hissettim. Sıralama turlarının ikinci seansında en hızlı isim olan Ferrari’den Felipe Massa’nın ardından ikinci oldum fakat üçüncü seansta lastiğin ısısıyla sorunlar yaşadım."

" Kullandığım lastiklerle en iyi tur zamanımı elde ettim çünkü son hakkımın çıkış turunda lastiklerimi yeteri kadar ısıtamadım çünkü (Robert) Kubica çıkış turunda benimle karşılaştırıldığında biraz yavaştı ve ben de yavaşlamak zorunda kaldım."

" Son turumda biraz performans kaybı yaşadım ama Robert’tan daha hızlı olduğumu düşünmeme rağmen beşincilikte dolayı mutluydum."

Glock startta iyi bir iş çıkardığını ve Robert’ı geride bırakmayı başardığını ancak yine de start konusunda çalışması gerektiğini kabul etti.

" Yarış startlarımı geliştirmem gerekiyor çünkü reaksiyon zamanım ilk birkaç yarışta kusursuz değildi."

Toyota 2009 sürücü kadrosunu değiştirmeden gelecek yılları da düşünerek Glock’u elinde tutmak istiyor."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir