Alonso, Renault'tan Büyük Bir Sıçrama Beklemiyor

yazar:

kategori:

Fernando Alonso gelecek sezon yönetmeliklerin değişecek olmasına rağmen Renault’un lider takımların hızına ayak uyduramayacağına inandığını söyledi.

Cadena Ser radyosuna konuşan Alonso şunları söyledi: " Dürüst olmak gerekirse zor olacağını düşünüyorum, çünkü bununla birlikte tamamen yaeni kurallar olacak… Gelecek yıl değişiklikler olabilir fakat aracı bir sonraki yılda önceki yıl gibi mücadele edecek gibi asla göremiyorum."

" Her zaman adım adım olur. Bu yüzden farkı kapatmak zor, aerodinami, motor ya da lastikler. Sorunlarımız olsun olmasın, farkı kapatmak için çok fazla çalışmamız gerekiyor."

" Fakat dürüst olmak gerekirse, en üstteki takımlara yetişmek ve daha güçlü olacak araçlarına karşı mücadele edecek araç üretmek zor olacak."

2005 ve 2006 yıllarında dünya şampiyonu olan Renault bu sezon etkiliyici performanslarını sergileyemedi ve geride kalan 11 yarışta sadece birkez podyuma çıkabildi. Bu sonuçların ardından Renault markalar klasmanında lider Ferrari’nin 80 puan gerisinde bulunuyor.

Renault’daki form düşüklüğünün ardından Alonso’nun geleceği hakkındaki spekülasyonlar da her geçen gür artıyor. Son olarak Honda Racing 2009 sezonu için İspanyol ile ilgilendikleri söylentileri çıktı.

İki kez dünya şampiyonu pilot Honda cephesinde gelen övgü dolu sözler için teşekkür etti fakat Renault için en iyisini yapmaya odaklanacağını söyledi.

" Çok sayıda güzel, pozitif şeyler söylediler ve bunları takdir ettim. Fakat hala bu sezona odaklanmam gerekiyor. Havlu atmayacağız ve son tura kadar savaşacağız."

İspanyol pilot McLaren’den ayrıldığına pişman olmadığı konusunda ısrar ettiğini ve Renault’ta kötü sonuçlar elde etmeyi kendisinin tercih ettiğini söyledi.

Renault ile dördüncü olmayı mı Mclaren ile ikinci olmayı mı tercih edeceği sorulduğunda Alonso: " Evet, evet. McLaren’de ikinci olabileceğimi düşünmedim." şeklinde cevap verdi.

" Geçtiğimiz sezonun son birkaç yarışına bakarsak, dördüncü ya da beşinci bitiriyordum ve bu beklediğim birşey değildi. Bu sezon hala dördüncü ya da beşinci sırada yarışı tamamlıyorum fakat takım gerçekten benden bu sonuca ulaşmamı istiyor."

Alonso ayrıca Britanyalı takımla şampiyonluk için mücadele edemeyeceği konusunda kendisini inandırdığını söyledi.

" Evet, kendini inandırdım. Durumdan dolayı sezonun sonuna doğru bunları yaşadım. Orada iyi bir sonuç elde edecek yolu göremedim."

" Çalışabileceğim atmosfere sahip değildim ve bunun şampiyonluk için mücadele etmek konusunda durumu zorlaştıracağını biliyorum."


Yorumlar

  1. zümrüt hazar avatarı
    zümrüt hazar

    kiminin yaşadığı performans düşüklüğü seneye onun koltuğunda alonsoyu görme ihtimalini arttırıyor.
    bir diğer secenekte nick heidfeld yerine BMWye geçmesi.
    ama seneye renoultta olacağını hiç sanmıyorum.

  2. Alonso bir sene daha renoda kalırsa reno da bu durumda olursa alonso körelir.

  3. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    çok drust bir demeç ve bencede dogru düsünüyor ben fernandonun yerinde olsam Renaultta bi sezon daha geçirir ve ne olacagına bakarım,sonra eger zayıflık devam ediyor ise başka bi takım düşünürüm sanırım bu ferrari olur

  4. alonsyu sonuna kadar destakliorum çünkü şuanda kadar hep geröekci konuştu.bizi umutladırmak istemio çünkü kendiside pek emin deil renonun geri döneceğine. alonso bu olumsuz haberler verio die çok yadırgandı ama bence doğrusunu yapıo ve ooo artık bence ferrarici%90 ferraride 2010.bu benim fikrim alonso nerde ben orda. reno takımını seviorum çünkü alonso gibi şampınu f1 kazandırdılar gönül ister renoda şampıon olsun

  5. hep aynı sorulaı soruyosalar ne yapsın. bizim mehmet ali birand bile onu sordu.

  6. Serkan tarih sanırım alonso bi kahin bulmuş birinci olacakları biliyor önceden kötülüyor:) 1. olduktan sonra kötülerse ayıp olmasın diye:))
    valencia öncesinde massa ve kimiyi kötüler inş:)

  7. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Sadece ortaya çıkmış olanı anlatıyor konuşulmayanları konuştuğu zaman belki severim fakat bu konuşmaları ile eskiyi dillendirmekten başka bir şey yapmıyor siz de değerli arkadaşlar sanki yeni bir şeyler söylüyormuş gibi hep tasdikliyorsunuz ,bir adam her röportajda da 1 yıl önceyi anlatmazki yeter ya yeter kapat millet skandalı kapattı bu mclaren yıllarını kapatamadı yoksa bu cümlelerin altında başka bir manamı var

  8. alonso almanyada nelsinho'yu acımasızca eleştirdi ve o yarışta nelsinho'nun 2.liği alonsoya kapak oldu, daha sonra, alonso macaristan yarışından önce kovy hakkında asılsız yorumlar yaptı ve biliyoruzki o yarışta kovy ilk gp zaferini kazandı, alonsonun ferrari pilotları hakkında herhangi kötü bir yorum yapmayacığının farkında olarak bundan sonraki açıklamalarını dört gözle bekliyorum:) umarım, açıklamalarının öznesi hep mclaren pilotları olur:) alonso seni çok seviyoruzz:))

  9. konuşuyo ama doğruları konuşuyo.

  10. ogun savaş avatarı

    Ve en çok konuşan

  11. "Çalışabileceğim atmosfere sahip değildim ve bunun şampiyonluk için mücadele etmek konusunda durumu zorlaştıracağını biliyorum"

    işte eşitsizlik burda başlıyodu. neyse o kara günler geride kaldı. açıkcası bu konuda alonso ya katılmamak elde değil. her zamanki gibi mantıklı ve güüzel bir konuşma olmuş. f1 deki en gerçekci pilot olduğunu söyleyebilirim

  12. Alonsonun ne zaman iyi konuştuğunu gördükki zaten takımının performansı hakkında şimdi iyi konuşsun,her zaman ihtiyatlı konuşuyor.Ben kendimi kötüye alıştırayım performans iyi olursa mutlu olurummmu diyor,takımını daha çok performans gelişimine zorlamayamı çalışıyor,rakiplerini böyle söyleyerek şaşırtmaya gevşetmeyemi çalışıyor,yoksa çok mu karamsar bir adam anlayamadım,insan bazende olumlu umut verici konuşur,şimdi bazı arkadaşlar şu anki Renaultun durumunu gösterip nasıl iyi,umut verici konuşsun diyebilirler ama Alonso Mclarendede genelde bu tarz ihtiyalı ve bazende kötümser konuşurdu takımının performansı hakkında.

  13. olur be alonsom neden seneye renault zirve mücadelesi vermesinki olur sen yeter kı ferrari ye gitmezsen burda kalda gerisi gelir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir