Raikkonen Sıralama Sorununu Çözmeyi Amaçlıyor

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, şampiyonayı kazanma şansını devam ettirmek istiyorsa sıralama performansını geliştiresi gerektiği konusunda ısrar ediyor. Son yedi yarışta podyumun tepesine çıkamayan dünya şampiyonu, Almanya ve Macaristan’da da takım arkadaşına ayak uydurmakta zorluk çekti. Raikkonen her iki yarışa da altıncı sıradan başlamıştı.

Fin pilot mümkün olduğu kadar kısa zaman içinde sıralama performansını geliştirmesi gerektiğinin farkında olduğunu söylüyor.

"Son yarışların istediğim gibi olmadığını inkar edemem. Her zaman farklı şeyler oldu ve araç için en uygun ayarı bulamadık. Farklı yollar denemeye çalıştık ama olmadı. Valensiya’daki yarışa kadar bu problemi çözmek zorundayız"

"Sıralamalar Budapeşte’de belirleyici noktaydı. Son seanstaki ikinci denememde aracı pist üzerinde tutamadım ve bu benim hatamdı."

"Eğer hep altıncı sıradan başlıyorsanız şampiyonayı kazanacakmış gibi davranamazsınız. Her tur önünüzdekinden bir saniye daha hızlı olsanız bile eğer geriden başlıyorsanız sahip olduğunuz hızı kullanamazsınız."

"Hungaroring’te, belki de geçiş yapmayı deneyebileceğim tek yer olan son sektörde aracı gerçekten iyi olan Alonso’nun arkasında takıldım. Tekrar söylüyorum ki, Budapeşte’de geçiş yapmak imkansız."

Hayal kırıklığıyla geçen Macaristan yarışını ardından Raikkonen, şampiyonada McLaren pilotu Lewis Hamilton’la arasındaki farkı kapatmış olmaktan mutlu olduğunu söylüyor.

"Şampiyonadaki durum çok kötü değil. Tabii ki daha da iyi olabilir ve zaten bizim yapmak istediğimiz de bu. Macaristan haftasonu benim için biraz üzücüydü. Tek olumlu nokta alınan sonuç. Ne olursa olsun, liderle aradaki farkı azaltmak önemli. Gerçek rakiplerimden daha fazla puan topladım. Bu, kısa ara öncesi olumlu bir nokta."


Yorumlar

  1. ÇİĞDEM  KADAKOĞLU avatarı
    ÇİĞDEM KADAKOĞLU

    kimi yi harcadı sene basından beri ferrari ya.hem ağır aracla kalkıyor hem de anlamıyorum massa dan kötü performans sergiliyor ve bu yasta sıkılıyor of of..:(

  2. Kimi'de bir sorun olduğu açık ve net. Onboard kameradan izleyin araçla resmen savaşıyor. En son Macaristan'da demeçlerinde sıralamaların Q3 bölümünde en son 2 hızlı turunda da hata yaptığı için iyi bir tur atamadığını söyledi. Kendini muhtemelen araca yada piste yada her ikisine de adapte edemiyor. Sorunlarını acilen çözmesi lazım. Yoksa Massa'ya yardım etmek zorunda kalıcak..

  3. ozan yalçınkaya avatarı
    ozan yalçınkaya

    sen yıne bu sorunun üstesin den gelırsın kimi sen şampion pilotsun bu senede aynı şampionlugu kucaklıcan emınım mclaren senı önde görmekten tırsıo çünkü sen takım arkadaşına bile gerektigi yerde 5 sn ye fark açabiliosun seni önde kimse tutamaz yakalayamazda goo kimi iceman

  4. öyle ki fransada pole alıp basıp gitmişti.yarısı domıne ederken anlamsız egzoz kopması sorunu yasdı.ama kimi artık ne antremanlarda ne testlerde ne sıralama artık hiç bişeyde maşallah lider göremıyoruz.

  5. yanı pılotlara takımdan sorulan bı sorudur bu.ona gore stratejı yapılır.artık kronik bir durum oldugu ıcın bazen sorup sormadıklarını bılmıyorum.dırek agırda koyuyor olabılırler.yanı bole dar gecısın zor oldugu pıstlerde kırlı taraftan kalkıp 50tur rakıbın arkadsında gıtmek ıstemek acaba neyle acıklanır

  6. bal gibide tank gibi benzın almasııle alakası var.pole alandan 0.2sn yavas kalıcakken 0.7sn yıyor son yarıslarda.en son hatada yaptı geri düştü.sen bılmıyor musun kimi böle gecısın ımkansız oldugı pıstte tanker gıbı araçla cıkmanın hata oldugunu.bunu ısteyen kımıdır.yarıs oncesı kendıne yarıs perfonmansı olarak cok guvendıgıı ıcın fazlaca benzın almak ıstedıgını belırttı.bunun nedenı uzun sure psıtte kalmak ıstemesıdır.massa ıse sıralama perfonmansıda kendını daha ıı gordugu ıcın hafıf cıkmak ıster.yarısıda buna gore sekıllendırır.stratejı nerde ıı ıslıyor.2dır 6baslıyor 6bitiyor.en son fransada pole aldı kımı.ispanyada almadan once gçen yıl belçikdan itibaren ılk poleuydu

  7. 4-5 tur az alıp yine nasıl 6. oluyo anlamadım

  8. sıralamada ii atamıyor, 4-5 tur az benzin alıp 6. sıradan başlasa daha mı ii olcak…

  9. arac iyi olmadıgı zmn her pilot bir kaç turluk fazla yakıt yükü alır bu stratejidir.. maximumu alamıyorsan son sektörde araca biraz fazla yakıt koydurursun buda normal.. macaristanda alonsodan hafif olsaydı ve 6. sın ne olurdu geçiş imkansız pistin kirli tarafndasn aval aval bakardın r28'e bence strateji saat gibi işliyor.. Chris Dyer'a kabahat bulmaya lüzum yok..

  10. inşallah bir önce sorun neyse bulunur ve çözülür…artık seni önlerde görmek istiyoruz yarış boyunca birilerinin arkasına takılıp gitmeni değil..inşallah bi sonraki yarış herşey yolunda olur..

  11. ogun savaş avatarı

    Ağır kalkmasına yarış mühendisi nası izin verio anlamıorm :S

  12. sen böyle her pistte 4 5 tur daha ağır kalkarsan ve pilotaj hatalarınla birlikte zor kimi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir