Renault, Ferrari'nin Pit Stop Verilerini İnceleyecek

yazar:

kategori:

İspanyol medyasında çıkan haberler, Ferrari pilotu Kimi Raikkonen’in Macaristan’da yaptığı pit stop konusundaki şüpheleri artırdı.

Diario AS ve Marca gazetelerindeki haberlerde Fin pilotun pist üzerinde yarış boyunca mücadele ettiği Fernando Alonso’yu pit stopta nasıl geçtiğine hayret edildiği söyleniyor.

Diario AS, Renault’nun Raikkonen’in nasıl bu kadar hızlı şekilde yakıt aldığını ve standart yakıt pompası dışında bir pompanın kullanılıp kullanılmadığını araştıracağını yazdı.

Alonso ise bu konuda "Nasıl yaptıklarını bilmiyorum. Verileri dikkatlice inceleyeceğiz ve daha hızlı yakıt almalarını sağlayan bir şeyin olup olmadığını göreceğiz." diye konuştu.

Ayrıca İspanyol sport.es’in haberine göre Renault takım patronu Flavio Briatore 2009 yılında takımda kalacak ama görevi hakkında kesin bilgiler yok.


Yorumlar

  1. :D:D sitedeki bütün karikatürleri takip edyrm reno fanları kendi takımlarını yeren müthiş karikatürler yapıyolar yani hoşuma giidiyrr cok süper karikatürler oluyor ztn karikatürün de lugatı manası bu adı üstünde karikatür:D

  2. karikatür güzelde, yanlış sitede sanırım:))

  3. bencede bu işte kesin bişey var ztn geçmişede bakarsak ferrari rakiplerini cogu zaman pitstoplarda geçiyor cok manasız sen alonsoyla ılk pitini aynı anda yap alonso pite girerken hata yap fark birazda olsa acılsın pite 1 tur sora pite gir 2.5 saniye önünde cık buna normal dıyenler asırı fanatık bıraz objektıf bakalım arkadaslar bu ımkansız bır olay ben yarısı ızlerken nelson dur dedım bı baktım fernando ferrari herzmnn aynı yapıyo bıseyler

  4. Erhan Başdaş avatarı
    Erhan Başdaş

    mclaren mercedes massanın görüntüsüne geçmeden pitten önceki sondan ikinci virajda fark 3,5 – 4 saniye mi tahmini olarak alonso kimi arası bence abartmışsın baya ayrıca orda bir çok yavaş viraj daha var ve son sektörün en hızlısı ferrarilerdi ön yargıyla yaklaşıyorsun

  5. bi login oluyorum kendi ismim çıkıyor diğer login olduğumda asıl nikim çıkıyor niye böyle oldu anlamadım 😀

  6. bi yanlışlık kusura bakma şimdi upload ettim senin için..
    http://www.metacafe.com/watch/1602713//

  7. Erhan Başdaş avatarı
    Erhan Başdaş

    mclarenmercedes verdiğin link kiminin pit stop linki alonso pite girerken kiminin 4 saniye önündeymiş ya o görüntünün linkini sormuştum ben 3 – 4 saniyelik fark hani

  8. link aşağıda görmeyenler için bir kez daha kopyalıyorum: http://www.metacafe.com/watch/1597717/

  9. Kimi'nin pitstop'unu tekrar izledim internetten, normal yakıt pompası kullanılıyor, olağandışı hiçbirşey yok pit stop sırasında benim anladığım kadarıyla. Benzin alma süreside normal. Geriye tek seçenek pit yolunda hız sınırını aşması kalıyor. Hala aklım almıyor sadece bir tur sonra pite girip 6-7sn kazanmayı. Bişiler döndü ama dur bakalım çıkar kokusu.

  10. Erhan Başdaş avatarı
    Erhan Başdaş

    mclaren mercedes şu onboard görüntüler nerde bi link versene 3-4 saniye tahmin ettiğin farkı bi görelim biz de

  11. McLaren-Mercedes Tarih: 08.08.2008 21:43:58

    tarihli bu bilimsel değerlendirmeye aynen katılıyorum. Hesap ortada. Eğer 1 dakika hala 60 saniyeyse tabi!

  12. ahmet ozkal avatarı

    kimi bir kere spin atmada arac pist dışına kaydı sadece 6.2 yada 6.5 saniye pitte durdu hız limitini aşsa otamatik ceza gelir bilirsiniz e tamam kimi nerde düzenbazlık yaptı da geçti onu söleyin bari? benim fikrim uçtu yada ferrari ekibi pitte ruh cagirdi arabayi hizlandirdi nedir yani kimi ne yapmiş olabilir pit stop ta 6.5 saniye videosu da var daha ne olabilirki?

    belkide kestirme bir yol kullandı
    Mc laren okadar incelemissin bi fikrini söle ne yapmiş olabilir?

    ayrica araçta bir aksamın resmen durduğunu gözlemişler kimiye telsizden temkinli gitmesini ve zorlamamasını bildirmişler son turlarda yavaşlamasının nedeni bu ve aynı tur içinde(telsizden sonra) massanın araç bozulmus..

  13. ne 1snsi 0.5sn gerisinde :)) Benim onboard görüntülerden tahmini hepsaladığım fark kesin bşi diyen yok zaten..ama 1sn mantık dışı bana göre..

  14. Erhan Başdaş avatarı
    Erhan Başdaş

    alonso pite girerken kimi alonsonun 1 saniye gerisinde nerden çıkartıyorsunuz 3-4 saniye farkı

  15. 7sn den bahseden bendim ama kac turluk yakıt aldığını bilmiyorum.Alonso nun pitlerine gelince yayınlanan derecelere bakarsak gayet iyi pit ler yapmış.pitten sonraki turu öğrenebilsek denildiği kadar yavaş olup olmadığını anlabiliriz.Ama yeni sistem çok az bilgi verdiği için ekrana göremeyiz heralde

  16. bakın Kiminin 2.pitstopunu upload ettim http://www.metacafe.com/watch/1597717// vidyodan bakılcak olursa Kimi 6-6.5 sn boyunca benzin alıyor bazı arkadaşların dediği 7sn yok ortada yani..Bende full onboard yarışı indirdim ve takip ettiğim kadarıyla Alonso baya bir öndeydi Kimiden..Kimi hata yaptıktan sonra en azından 3.5-4sn fark vardı Alonsonun pit stopunu göremedik ama Kiminin 1 tur sonra pite girip Alonsonun 2-3sn önünde çıkması için inanılmaz bir tur atması lazım ki Kimi pite girmeden önce fastest lap yapmadı en fazla kapatabilceği 2sn fark olur Alonsoya oranla Kimi 1.21 li derece yaparken Alonsoda 1.23 lü derece yapar ama buna rağmen geçmesi zor gözüküyor bu işte bi iş var Alonso hata yaptı dicem ama Alonsonun söylediğine göre öyle bir durum yok ortada..Kiminin 2. pitstopu en kısa 2. pitstop sanırım Alonsodan 1sn hızlı pit stop yapsa 2sn de boş depo ile attığı turla kazansa ucu ucuna yetiyor ki benim hesapladığıma göre geçmesi zor görünüyor ama pitten çıktığında 2sn önünden çıkması insanları şüpheye düşüren durum..Bu işte bit yeniği aramayın diyor bazı arkadaşlar ama kendi pilotları geçilse bu şekilde eminim onlarında içinde bir kuşku olurdu bu kuşkuların geçerli sebepleri var..Lewisinde 5 turluk fazla benzini vardı o zaman MAssayı geçmesi büyük olasılıktı bazı arkadaşların söylediğine bakarsak hafif depo ile 1sn hızlı olsaydı bile Massaya oranla 5sn yapardı 5tur geç girdiği için azda benzin alıcaktı ve en kötü ihtimal yan yana kalıcaklardı ilk virajda yada Lewis önüne geçicekti ama bunlar sadece teoride kalan şeyler hiç bir zaman öğrenemicez gerçeği..ama bu haberdeki olayın açıklığa kavuşturulması lazım..

  17. mike shinoda avatarı

    evet arabada vibrasyon vardı ve kimi arabayı yavaslattı bariz sanırım arka süspansiyonda sorun oldu çünkü kiminin kaskı sağa sola sürekli sallanıyordu

  18. merak etmeyin bu haftasonu yada elbet bigun acıklanır.hamıltonun motoru haberı gelmeden cok once ıncelendı ama o bıle acıklanması uzun surdu.yanı bu tur olaylar hemen sonucu acıklanamayabılır.sonucta bır ıtıraz var.belkı bı heyet toplanması ona gore karar verılmesı gerekır.yanı prosedur asıl bılmıyorum ama konustukca acıklanmıyor karar.bekleyıp gorucez.

  19. Bir şeyler olduğu kesindi. Çünkü motoru korumak adına 1 turda öndeki araçtan 6 saniye uzaklaşması saçma bir yorum olur. Kesinlikle bir sorun olduğunu düşünüyorum ben.

  20. bişey sormak istiyorum son 2 turda kimi ye noldu. sanki 2005 nurburgring teki gibi vibrasyon vardı sanki aracta

  21. Bende yarislari kaydediyorum ve az once tekrar izledim, Kimi spin atmadi sadece bi an arkasini kaybetti ve kontra ile topladi, disari tasti ama Alonso`ya kaybettigi sure en fazla 1,5 saniyedir cunku pite dondugunde Alonso gozden kaybolmadi, Alonso pite girinceye kadar farki kapatti tekrar, 20 tur kala Alonso pite girdi 7,2 sn kaldi ve piste tekrar dondugunde dolu depoyla araciyla savasiyordu resmen, bu turda Kimi`nin iyi bos depoyla 2,5 sn fark acmasi normal ve pitte 6,5 sn falan kaldi, pitten ciktigindada goruntu tepeden olmadigi icin fark fazla gorunuyor ama Alonso 2sn kadar gerisindeydi, ayni karede gordum hep, 1 tur bos-dolu farki baska bisey degil..

  22. evet ilginç bir şekilde pit stratejilerinde dereceler de yok

  23. recep ivedik avatarı

    bu ne böyle ya hala incelemedilermi

  24. TV göstermedi, dereceler yok, bu konu hakkında konuşmak ta yasaklansın bari. Böylece konu kapanır.

  25. kimi bu nepıcağı belli olmaz 🙂
    şaka bi yana gerçekten şaşılacak bir olay

  26. mantıksız değil eğer önyargısız ve düşünerek okursan anlarsın.
    alonso pite giriyor yakıtı alıp çıkıyor reno doluyken bayağı ağır sorun da zaten orda reno doluyken 1 tur atıyor kimi ise boşken ama rakip mc laren olsaydı en fazla 2 saniye olurdu fark ama renolar benzin aldığında normalden daha çok yavaşlıyorlar..

    ayrıca kimi alonsodan çok hızlı gördünüz son turlarda telsizden uyarılana kadar timoylaa 5 turda 5 saniye kapattı ama motorda sorun olmasa da geçemezdi bence çünkü pist geçişe imkan vermiyor..

  27. bence bir problem yok.çıkmıcakta.ancak insanların yorumlarına mantıksız demektense kendi yorumlarımızı bi okuyalım.hesabı kitabı var bu işlerin.bunu kabullenmek neden bu kadar zor anlamış değilim.saldırmaya devam et sen mclaren hıza değil.madem bi porblem yok o zaman saldırmayıver.her yorumun sonunda gülen suratlar falan

  28. Erhan Başdaş avatarı
    Erhan Başdaş

    kiminin hata yaptıktan sonra aynı tur içinde alonso pite girene kadar açılan farkı 1 saniye civarına düşürdü alonso pite girdi kimi boş depo ile turunu attı ve pitten sonraki aradaki farkı açma hızına bakılırsa kiminin boş depoyla attığı turda alonso da yüklü vaziyette tur attığından kiminin piti de alonsoyla eş zamanlı ya da yaklaşık 1 saniye daha az olduğundan önde çıkması normal bence alonso pite girerkenki 1 saniyelik farkı kimi pitte yaklaşık 1 saniye daha kısa pit yaparak eritmiş oluyor kimi boş depoyla alonsa da yüklü depoyla tur attığında 2.5 saniyelik bir tur farkı normal bence pitten çıkarken de 2.5 saniye civarıydı fark

  29. mantıksız yorum çok kimi 1 tur sonra giriyor onun sayesindemi geçiyor yani.5 tur sonra girenlerinde de tur bindirmiş olması gerekmezmi:D Neyse fazla uzadı zaten McLaren için sorun yok hıza devam

  30. arkadaşlar çok çoşmuş sanki bizim yorumlarımız olayı değiştiricek ben kimi hayranı olmama rağmen şaşırdım ne diyim pitte hız yaptı sandım ama unutmayın reno bu sene dolu iken çok yavaş gidiyor..
    boşken işe normale oranla biraz daha hızlılar aracın karakteristiği bu ilk pitstopta da ikisi aynı anda girdi arkada kaldığı için geçemedi kimi..

  31. Kaan TANYERİ avatarı
    Kaan TANYERİ

    ortada fazla bir şey yok sadece 1 turluk benzin farkının bile onemini anlıyoruz zaten kimi 1.21.1xx yaparak en hızlı pilot olmayı başardı 4 turda glockla aradaki farkı kapattı adam 10 sn lik Alonsoyla mı kapatamayacaktı saçma gibi ama neyse :=)

  32. pit stop summary de herkesin sonuçları var kiminin sadece 2. değil ilk pit stopuda yok neden acaba? karartma mı? inceleme mi?

  33. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    arkadaslar ben yarısı kaydettım.gecen sene den berı tum yarısları kaydedıyorum.alonso ve raı nın pıt stoplarını oncesınden baslıyarak tekrar tekrar ızledım.21 tur kala kımı spın atıyor ama fazla zaman kaybetmıyor.cunkı tekrar pıste dondugunde on board cam den alonsoyu gorebılıyordum.alonso cok uzayıp kaybolmamıstı anlıyacagınız.20 tur kalaya kadar kı bu turda alonso pıte gırıyor. zaten az acılan farkı eskı halıne getırıyor kımı.alonso pıtte 7.2 sanıye kalıyor.bır tur sonra kimi pıte gırıyor.ekranda pıt saatı yok ama ben nacızane saydım hemen hemen 6.5 veya 7sn kalıyor ve pıtten cıkarken duzlugun basında alonso gelıyor.kımı hızlanıp ılk vırajı donene kadar alonso arkasında belırıyor.ama hep ekranın uclarında.aynı kareye gırmıyorlar.takı serhan acar gectı galınba dıyene kadar.serhan bunu dıyene kadar kımı en hızlı turları atıp farkı actı zaten.bence anormal bırsey yoktu.ısteyene bu kısmını yollarım.e.altundag@hotmail.com

  34. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    ön yargıya devam şimdiden. ceza alırsada bazıları saldırılarına son verir umarım.

  35. vedat yeşilsancak avatarı
    vedat yeşilsancak

    eğer yarışın tekrarını izleyebilecek olan varsa baksın arkadaşlar kimi pitten çıkarken start finish düzlüğünden bi renault geliodu ve piquet olmadığı da aşikardı ayrıca rai pitten çıkarken arkasında bi renault yoktu bunları çok net hatırlıorum ve alonso bi tur önce girdiği için sanıorum günümüz şartlarındaki ferrarinin günümüz şartlarındaki renoyu geçmesi pek te şaşırtıcı diil sanıorum…eğer seyretme imkanı olan varsa baksınraiyi o araar oldukça dikkatli seyrediodum:))))

  36. Konuyla alakasız, hakaret içeren, tahrik edici mesajlar kaldırılmaktadır.Lütfen yorum yaparken daha dikkatli olalım.

  37. Büyük ihtimalle birşey çıkmayacak. Ama eğer kural dışı bir durum ortaya çıkar Ferrari ceza almazsa işte o zaman skandal olur.

  38. Yakalansa ne olacak ki? Ceza mı alacak?

  39. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    bende yarış sırasında kiminin bukadar rahat alonsoyu gecmesine sasırdım alonso 1sn ondeydi pite girerken ve aynı yakıt miktarını almaları gerekiyordu

  40. bakalım ıncelensın gorulur aıcklaması yapılır.madem bu kadar şaşkınlık var.ceza alırsakta çekerız.

  41. BAZI ferrari taraftarlarıda:) sürekli az yakıttan bahsediyorlar.Pitten ferrarinin bmw yi geçen kabiliyetiyle erken çıktığını düşünüyorlar ne denir bilmiyorum.Yarışın ortasında ne kadar yakıt almış olabilir o pitten kısa süre sonra kac tur gidiyor bilmiyorum ama az yakıtla olacak değil.
    Normal yakıt alan araç 7sn altında pitstop yapamaz.Alonso 10sn üstünde mi ki kimi geçebiliyor.

  42. forzaferrari avatarı

    öyle deme belki gerekli bir durum olabilir tabiki de hakları inceleyebilirler, şahsen bende şaşırdım nasıl oraya çıktığına merak etmiyorum değil valla. bazı maccacı arkaşlar(hepsi demedim) yine olayı mclarene bağlamışlar, zaten maccaya ne ceza gelse ferrarinin fiaya verdittiğini düşünüyosunuz.hayırlısı bakalım…

  43. ÇİĞDEM  KADAKOĞLU avatarı
    ÇİĞDEM KADAKOĞLU

    ne olmuş yani önünde cıktı diye alonso yine hazmedemedi kesin bir şey var dedi.zaten ilk pite girdiğinde cok kaldı depo doluydu sonra da az almıştır ya da alonso hata yapmış olabilir.ortada şüphe edecek bir şey yok ama:@

  44. 94te sanırım Benettonun standart dışı benzin pompası kullanıldığı anlaşılmış çıkan bir yangından sonra. Ayrıntısını okumak isteyenler F1 Racing Temmuz sayısına bakabilir.

    Ayrıca bazı arkadaşlarımız Alonso hata yapmıştır tur içinde ondan geçilmiştir diyor. Bu olsa kameralar hemen o hatayı replay yaparlardı. Reji gözden kaçırmaz bu olaylar.

    Şüphelenip araştırmak en büyük haklardan biri aslında.

  45. Erhan mclaren çok haksız ceza aldı.Başka takımda hafif yorumlanabilecek durumlar mclarende ağır oldu.yorum farkları hep dengesz olursa konuşulur.Ama ben burda ihlal var demiyorum gerçekten şaşıran çok kişi var nasıl olduğunu sadece merak ediyoruz.Mantıklı birşey varsa oda alonso pitten sonra aşırı yavaş kalmış olabilir

  46. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    açıkcası bende şaşırdımm kimi nasıl önde çıktı diee
    serhan acarda önce bi afalladı kimi pitten çıktıktan sonra
    bakalım neler olacak….

    gökhan demir yine harala gürele sallamış yorumunu…:)

  47. çalısmak test ve gelıstırmek ıcın 2hafta var.yarısa 3hafta.bu ara ıyı degerlendırılır umarım.tekrar başa güreşmek için çok çalısmak gerekıyor.bu arada erhan f1e katılıyorum.

  48. Elimizde ne oldu ne bitti hiçbir bilgi yok ama yine çıkıp "McLaren'in başına gelseydi kapatırlardı, şöyle ederlerdi, böyle ederlerdi, çifte standarttır bu" şeklinde yorumlar yazıyorsunuz. Ama McLaren ne zaman haksız bir ceza aldı söyleyin deyince ses yok…Yemiyoruz.

  49. kiminin benzini kalmamışsa daha nasıl 1 tur geç girsin adam zaten çekişiyorlar 1 tur erkenden alaarak salaklık mı yapıcak ferrari..

  50. Sinan Şahin avatarı

    kimi'nin aracı ve pit ekibi ile alonso'nun aracı ve pit ekibi arasındaki farkı unuttunuz galiba! (bence kimi ilk pite alo.dan daha geç girmeliydi ve bu şekilde ilk pit sonunda onu geçebilirdi. alo.nun her şartta önüne kıracağını düşünüp geç girmeliydi, bu takımın strateji hatasıydı.)

  51. dedektif adam mubarek.formulanın resmi sitesinde pit degerleı var.son turunda zaman degerleınıde asagıda bazı arkadaslarımız vermıs.kımse uydurmuyor.

  52. Kendiniz uydurup felsefe yapmayın.
    pit kac sn?
    pitten önce kaç sn fark vardı?
    biri pitteyken diğeri kaclı tur attı?
    bilmemiz lazım.

  53. vedat yeşilsancak avatarı
    vedat yeşilsancak

    insaf mı? onlarda mı? boşver arkadaş biz çoktan geçtik o işleri ya bu kadar da saçma sapan bi iddia olamaz ya görende renault ferrariden hızlı pit stopu da aynı anda yaptık öle geçtik zannedecek..arkadaşım alonso bi tur önce girdi pite o turda da kimi turunu atıp geçti nie bu kadar şaşılacak bi durum oluo anlamadm ama siz hala başka şeylere kılıf arıosanız o başka ya adam alonsoyu geçtikten sonra tur başına 1 saniye attı yuh artık..yarışta da arkasında gitmesi doğal o yarışta kim kimi geçti de raikkonen hızlı olmasına rağmen alonsoyu geçsin siz hala ceza bekleyin emi..

  54. Gökhan Demir; elinde tek bir somut bilgi bulunmamasına rağmen daha da ötesi yorumunda bile yorumsuzluk kokmasına rağmen buna nasıl çifte standart diyosun anlayamıyorum. Hadi de ki son tur zamanı Kimi'nin şu, Alonso'nun da şu. Kimi şu kadar kaldı pitte ve bu veriler ile Kimi'nin öne geçmesi imkansız. Ama bunu da yapmıyorsun. Saldırın Allah saldırın. Biraz insaf be.

  55. bugune kadar 2006dan berı hep esnek kanatlar ile yarısan kımdı.sonradan nasıl esnedıklerı goruldude yaskalandı.daha dogrusu başka bi kanat iel sabıtlestırıldı.böle perfonmans kazandıgınızı kımse bılmıyor dımı.kanadaya kadar esnek kanatla sonra yasak geldi.bırakın artık bu işleri.biraz değişin.

  56. mosley kendı agızından demedı mı mıchael ve ferrari yenılmezdi onları durdurmak gerekıyordu ve yenılık yaptık yenı kurallar getırdık die.o zaman ne oldu kus muydu ferrari fia.seyir zevki rekabet adına saçma sapan tek set sonra 7set lastık kuralları sonra kurallara uymadıgı anlasıldı michelın lastıklerı.yarıs 270mm ızın verırken yarıs esnasında lastık 276mm cıkıyordu.ama sız bılmezsınız.tek bildiginiz fia ferrari.bosuna f1 izleyip kirletmeyın vakıt kaybetmeyın mclarenci arkadaslarım

  57. 97de michael ihraç edildi 2006da monakoda ve başka bi pistte yanılmıyorsam yıne ceza aldı.hatta birisinde antremanda ısık ihlaliydi.o zamanlar fia ferrari deildi şimdi oldu.kusura bakmayında siz ilerlemezsiniz.yerınızde sayarsınız.allah ıslah etsin dicek bişey yok.yıllardır soyluyormus.başka bişe dusunmuyorsun kı zaten.hayat felsefeniz fia ferrari olmus.butun kuralları ıhlal edın.ınkar edın sonra ozur dıleyın.cezalar yerınde ıtıraz yok dıın kabul edın.ancak kıt kanaat f1 bilginizle kalkmıs burda savunursunuz.olan bitenı oturdugnuz yerden daha ıı goruyorsunuz ya

  58. enzo ferrari mi kurdu fiayı.suan basında ingiliz var mclarende ingiliz alman ortaklıgı değil mi.eee neden fia ferrariyi kollasın.belli ki mosley ile donnis yada mclaren arasında bi çatışma var.ancak siz tek gözü kapalı arkadaslarımız sürekli bunu ferrariye çamur atarak sölüyorsunuz.ferrari demedi herhalde git ceza ver.senin elinde belge mi var arkadasım yan kurulusuymus.laflara bak ya.cahil cahil konusmaıyn

  59. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Ben bunu yıllardır söylüyorum günaydın.Ferrari pitsatop stratejileri sayesinde yarış kazanabilen bir takım.Bunu incelemeye gerek yok ki.Birşey çıkmaz merak etmeyin.FIA Ferrari' nin yan kuruluşu.Ne zannediyorsunuz a evet haklısınız deyip ceza mı kesecekler sanki.Şu olay Allahtan bizim başımıza gelmedi.Bu sefer McLaren' i kapatırlardı herhalde.Çifte standart değilde ne bu birisi bana söylesin.

  60. ferrarinin böle oyunlara ihtiyacı yok.son tur zamnlarına bakın.pit kısada surmus olabilir renaulta göre.artık bırakın ferrari fia laflarını aynı yerde kullanmayı.bıkmadınız.temcit pilavı gıbı pişirip önumuze koymaya.ilerleyin biraz.ferrari demedi herhalde fiaya pitte öne geçir die bize.mantıksızlıgında bir sınırı var.bu kadar kin tutmayın.

  61. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    sipikerimiz serhan acar böyle seylerde yorum yapmaz ama baska takim olsa atar tutar ne objektif bir spikerimiz var RTL de iki sini ayni anda izliyordum alman yorumcularda ayni seyleri söyledi nasil oldu da kimi öne gecti diye bilmem anlata bildimmi…………

  62. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    isin icinde FERRARi VE italyanlar olunca mutlaka bisey vardir :)) yakinda kokusu cikar cünki bende sasirdim kimi alonsonun pitinden önce alonsonun arkasindayken hata yapti nerden baksan 2 saniye kaybi var zaten arada 1 saniye vardi eder 3 bu ücü kapatip bayagi bir farkla öne cikmasina bizde sasirmistik demek kokusu cikmaya basladi bakalim neler cikicak ama sunu diyorum FIA feros lara dokunmaz onlar kari koca gibidir :)))

  63. BMW nin pitlerinin daha kısa olması aracın benzini diğer araçlara göre daha az tüketmesinde kaynaklanıyor. Zaten pit süresini belirleyen şey benzin alımıdır. Lastiklerin değişmesi, radyatörlerin temizlenmesi gibi şeyler 4sn en fazla 5sn sürer. Bana hala mantıklı gelmiyor Kimi'nin bu kadar farkla önde çıkması.

  64. kiminin pit süresi 6.5 sn zaten yakıt pompaları saniyede 12 litre yakıt pompalıyor buda kimi pit stopta yaklaşık 78 litreye denk geliyo burda az yakıt almış kimi sonuç sadece buna bağlı değil bence alonsonunda biras daha geç çıkması ve görmediğimiz bi gecikmesi sebeb olmuştur uçmuyo yaa herif

  65. ozan yalçınkaya avatarı
    ozan yalçınkaya

    rahahatınıza bakın yaw adamın pist stop yapması kısa sürdü zaten alanso pite yöneldiginde en ii turla geldı alansonun pit adamları salaksa kimi ne yapsın ve ayrıca en kısa pit yapan bmw bunu neden kımse araştırmıo anlamadım hımm mclarencır kiminin ceza almasından yana tabıkı rahatınıza bakın bişey çıkmaz o işten sadece dogru zaman ve hızlı pist stop ona bakacak olursan kımının ilk pist stopta alansodan benzını fazlaydı ama yıne aynı anda gırıp önde çıkmak istedi kimi olmadı ona bakacak olursan alansodan önce cıkıodu ilk pist stopta benzınıde alansodan az aldı demek bu takım oyunu

  66. bende sasırdım.fakat düşüncem kimi alonso arkasında fazla kalıp gecemiyecegini anlayınca yakıt tasarrufuna yöneldi.ilk önce yarım saniye olan fark daha sonra uzun süre 1,5 sn. lerde geçti.

  67. kimi hata yapmasına rağmen alonso pite girmeden önceki tur çok fazla geride kalmamıştı zati….ayrıca tur zamanlarına bakılınca alonsonun piten çıkış turunda çok yavaş kaldığını görüyoruz…kiminin pit stop zamanları gözükmediğinden attığı turu göremiyoruz…ama görüken ikisinin çıkış turlarına bakılınca arada 3 sn gibi bir fark var…kiminin pit süresi 6,5 sn alonso nun 7,2 yanılmıyorsam…0,5 sn de pitte fark olduysa diyelim yaklaşık 4 sn bi fark oluyor…yani alonso pite girerken kimi arkasındaysa alonsonun çıkınca 3 sn daha yavaş bir tur atması kimiyi yaklaşık 4 sn öne geçirebilir…ama dediğim gibi kiminin pit süreleri olsaydı daha kesin konuşabilirdik…ama pompa ile ilgili bir sıkıntı yok:))o kesin …

  68. forzaferrari avatarı

    valla bende merak ediyorum altından ne çıkcağını tereddüt etmiştim o alonso mu diye şaşırmıştım

  69. bende izlerken farkettim tr deki spiker yorum yapmadı ama küt diye önde çıkınca şaşırdım ve hatta pitte limiti aştı galiba şimdi ceza gelir yandık:) dedim ama bişiy olmadı..
    ama olay yakıt pompasında değil sanırım çünkü o anı gösterdi 5 saniye kar sağlaman için 3-4 katı daha hızlı yakıt doldurman gerekirki nekadar modifiye edersen et (zaten edemezsin) zor yani..

  70. bmw 5 küsür saniyede yapınca çok iyi pit ekibi var deniyor biz yapınca kesin bi iş var ne kadar objektif insanlarınız siz öyle hayranlıkla izliyorum

  71. ekstra bilgi; raikkonenin sektör 2 ve sektör 3 dereceleri yarış içerisinde live timingde verilmedi… Sadece sektör 1 derecesi ve toplam turu görebiliyorduk. Ayrıca bu konuyu bende anlayamamıstım raikkonen ciddi bir hata yaptı ve dedim işte geçemedi. Ama anlaşılan alonsoda çıkış turunda kötü bir tur atmış. Raikkonenin pitte kaldığı süre çok akılmaz birşey değil bence

  72. dikattli okuyun haberi

    Alonso ise bu konuda "Nasıl yaptıklarını bilmiyorum. Verileri dikkatlice inceleyeceğiz ve daha hızlı yakıt almalarını sağlayan bir şeyin olup olmadığını göreceğiz." diye konuştu.

    alonso hata yapsa yada trafige takilsa böyle konusmazdi 🙂

  73. Yarışta bende bayaa bi şaşırmıştım. Pite girmeden önce Kimi pist dışına çıkıp Alonso'nun gerisine düşmüştü sonra pitten büyük farkla önde çıktı. Serhan Acar bile tereddüt etti arkadaki Alonso olabilirmi diye =)

  74. hasan özer avatarı

    diğer takımlar mutlu olsun diye 12 saniye pitte kalacak değildi ya.diğer takımlardan 5 saniye daha hızlı pit stop yapması için 2 saniyede garajdan çıkması gerekiyorki buda imkansız.zaten kiminin pit stopuda 6 küsur saniye sürdü ve buda diğer takımlarla hemen hemen aynı.kiminin pit stopta alonsonun önünde çıkması doğal çünkü araçlar arasında 0.5 saniye fark var.kimi pite girmeden 1.21li bir tur atıyor alonso aynı turu dolu depoyla 1.23 lü dereceyle geçiyor buraya kadar herşey normal fakat kiminin alonsonun arkasında 50 tur gitmesi normal değil.bu pistte geçiş çok zor bahanesini kabul etmiyorum.geçen sene alonso bunu birkaç kez ispatladı.kimi eski günlerinden çok uzakta.

  75. şükrü tozlu avatarı
    şükrü tozlu

    Alonso da o turda hata yapmış olabilir.

  76. JoKeRoSsi46 avatarı

    alonso trafige takılmıs olabılır kımıde az benzın almıstır

  77. Formula 1 resmi sitesinde herkesin pit zamanı var ama Raikkonenin yok.

    http://www.formula1.com/results/season/2008/797/6544/pit_stop_summary.html

  78. kaan kaanhan avatarı

    Rai o virajda hata yapmasa sanırım kimse şüphelenmezdi.
    50 de Alo pit yapmış pitli turu 1.47.032
    51 de Rai pit yapmış pitli turu 1.43.921
    52 deki Rai-Alo farkı 2.243
    Reno kıllanmışki incelicez demiş, incelesinler bakalım ben bişe çıkacağını sanmam.

  79. fantastik performans dedikleri bu olsa gerek

  80. Yalnız değilmişim:) Az mı yakıt aldı dedim ama ortada renault gören yoktu.Spikerimizde 10 sn raikkonen ni izledikten sonra anladı ama yorum yapmadı

  81. sihirdir sihir…

  82. aynen 1 tur önce baya pist disina cikmisti kimi sonra birden pitten ciktiginda düzlükte alonso bile görünmüyordu.. ben alonso gecti sandim ama nasil oldu bu is anlamadim yaa hayret adam (alonso) düzlükte bile yoktu ( yada ben kacirdim) =)

  83. Yarıştan sonra ,kameralara da yansıyan bir şey olmayınca nasıl geçildiğimizi anlamak için baya debelendik.Merakla bekliyoruz (=

  84. evet araştırılsın bakalım ne çıkacak. çk çabuk bir pit stoptu gerçekten.

  85. evet bakalım ne çıkıcak altından..

  86. Massa'nın motor sorunundan çok bunu merak ediyorum ben de. Pist dışına bile çıktı ama nasıl Alonso'nun önünde dönmeyi başardı anlamayamadım. Ama bu sadece benzin pompasıyla da olacak birşey değil ki pitte geçen süre de belli ki yakıp pompası standart üretiliyor ve takımlara FIA tarafından sağlanıyor. Ama kesinlikle nasıl başardıklarını merak ediyorum.

  87. evet bende bunu analamadım herkesten 5sn hızlı pit stop yapmış gözüküyor Kimi adam pist dışına çıkmasına rağmen 1 tur sonra girip 2-3 sn önünde çıktı bende merak ediyorum ne olucak..

  88. yok artık bundan bile şüphe ettiniz ne denir ki size 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir