Oluksuz Lastikleri Ayırt Etmek için Yeni Çözüm

yazar:

kategori:

Bu sezon sonunda Formula 1 oluklu lastiklere veda edecek ve Bridgestone sert ve yumuşak hamurlu lastiklerin ayırt edilmesi için alternatif çözümler arıyor. Oluklu lastiklerde sert ve yumuşak lastikleri ayırt etmek için yumuşak lastiğin bir oluğu beyaza boyanıyordu. Ancak oluksuz lastiklerde böyle bir çözüm uygulanamayacak.

Bridgestone’un bu konuyu lastiğin kenarlarını beyaza boyayarak çözmeyi düşündüğü planlanıyor. Bridgestone kaynaklarından alınan bilgiye göre, bu çözüm ve bulunan diğer çözümler 2009 sezonunun başında test ediecek.

Ayrıca Singapur’da 28 Eylül’de gerçekleştirilecek gece yarışı için de Formula 1’in resmi lastik tedarikçisi Bridgestone’un lastiklerin ayırt edilebilmesi için özel yansıyan boyalar kullanmayı planladığı biliniyor.


Yorumlar

  1. lastiklerin yanal alanında beyaz çizgiler hiç hoş durmuyor:)
    yalnız singapurda fosforlu lastikler çok hoş durur herhalde:)

  2. Kaan TANYERİ avatarı
    Kaan TANYERİ

    devasa bir aydınlanma sistemi yapıolarmış yada yapmışlar öyle bir duyum aldım yapmasalar zati araçlara artık FaR takmak zorunda kalcaklardı herhalde 😀

  3. Arkadaşlar 28 Eylül gününü şimdiden ayarlayıp kimseye randevu vermeyin.Moto GP de gece yarışı izledim çok güzeldi,Formula1 de ise muhteşem ve unutulmaz olacaktır…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir